Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Polen, Krakau
Dag van de Reis: 08
Datum: Vrijdag 12 augustus 2016
Plaats: Dresden - Nieuw Dijk - Helmond
   

 

 

We gaan op tijd ontbijten. Jan en Joke zitten er al. Jozien en ik zijn wat later. Het ontbijt is niet uitgebreid maar is prima (in tegenstelling tot het diner gisterenavond). Na het ontbijt de koffers ophalen en in de bus zetten. Uitchecken en snel weg bij dit verschrikkelijk hotel. Onderweg maken we een plas- en koffiestop en rijden dan verder richting Nederland. We maken nog een laatste stop in Duitsland in het plaatsje Soest, gelegen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De binnenstad ziet er leuk en gezellig uit met de nodige restaurants en cafeetjes.

 

 

 

 

We wandelen een stuk en komen uit op het plein. Daar besluiten we om een terrasje te pakken en een lekker wijntje te drinken. De wijn smaakt zo goed dat Jan nog een ronde bestelt, maar we komen tot de conclusie dat we dat qua tijd niet gaan halen. Jan annuleert de bestelling en we lopen terug naar de bus.

 

 

 

 

We beginnen aan onze laatste etappe met als bestemming: Nieuw-Dijk. We arriveren daar rond 17.30 uur. We bedanken Artie hartelijk met een mooie fooi. Ze was een geweldige chauffeur en gids. We hadden geen betere kunnen treffen. Ze heeft alles in goede banen geleid. Waren er obstakels dan loste Artie het op. Soms werd er van het programma afgeweken maar dat kwam ons dan weer ten goede. Door haar prima contacten hebben we toch een indrukwekkende rondleiding in Auschwitz gehad met een (Nederlandstalige) gids. Kortom: Treft u Artie als reisleidster...dan bent u in zeer goede handen. 

 

 

Bij het verzamelpunt Restaurant Juffrouw Tok hebben we als groep nog een etentje. Soep vooraf, hoofdgerecht en toetje. Smaakte prima. We hebben nog de grootste lol samen. We hadden een leuke groep met spontane mensen. Uiteraard trek je met de een wat meer op dan met een ander maar over het algemeen hebben wij het met iedereen goed kunnen vinden. Er is geen verkeerd woord gezegd. Zo tegen 19.00 uur hebben we afgerekend en is het tijd om afscheid van elkaar te nemen. We nemen ook afscheid van Jan en Joke. Zij stappen in de bus naar Rotterdam, Jozien en ik in de bus naar Helmond.

 

 

 

Vooraf was ik wat sceptisch over een vakantie met de bus. Zeker toen ik aan boord ging op dag 1. Veelal oudere mensen. Achteraf is het reuze meegavellen. Heb het prima naar mijn zin gehad. Leeftijd wil niets zeggen. Het was een gezellige, leuke, indrukwekkende reis. Ben blij dat ik deze gemaakt hebt, zeker met het bezoek aan Auschwitz. Uiteraard hebben wij weer vele leuke moment beleefd met Jan en Joke. Veel gelachen en meegemaakt. Krakau...zeker een aanrader!!

 

 

Terug

 

 

 

 

Effeweg - busreizen, stedentrips, excursies en meer!

 

Copyright M.Bernards