Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Polen, Krakau
Dag van de Reis: 07
Datum: Donderdag 11 augustus 2016
Plaats: Krakau - Dresden
   

 

 

Erg vroeg opgestaan want we gaan vandaag om 8.00 uur beginnen aan onze terugreis. Al rond 6.45 uur zitten we aan het ontbijt. Ruim half uur later klaar waarna het wachten is op vertrek. Niet iedereen is op tijd, kamersleutels zijn nog niet ingeleverd of er is wat op de kamer vergeten. Tsja met zo'n grote groep is dat te verwachten. Met een kleine vertraging rijden we Krakau uit. We rijden door een mooi natuurgebied Ojcow, waar Artie nog een mooi klein kapelletje weet te staan. De Sint Josef kapel is gebouwd in 1901 door bewoners en wordt ook wel "De kapel op het Water" genoemd omdat het boven een riviertje is gebouwd. We maken een korte stop hier. We hebben geluk dat de opzichter in de buurt is. Hij maakt het kapelletje open zodat we ook binnen een kijkje kunnen nemen. Zo'n 200 meter staat de Heilige maagd Maria in een nis. Ook hier nemen we een kijkje. Tegen 8.40 uur vertrekken we weer.

 

 

 

 

 

 

 

We verlaten het natuurgebied en zitten dan rap op de snelweg. Omstreeks 10.15 uur maken we een koffiestop. We gaan koffie drinken bij de Mc Donalds. In de vitrine staan heerlijke punten gebak. Kan het niet laten om een chocoladepunt te nemen. We hebben vroeg ontbijt gehad dus heb weer zin in iets lekkers. Om 11.00 uur vertrekken we weer.

 

 

Onze volgende stop is vlak voor de Duitse grens, waar we op de heenweg ook gestopt zijn. Medereiziger Renee heeft zo wat de gehele bus lekker gemaakt met het verhaal dat het vlees bij de Grill Restaurant heerlijk is. Aanrader om er te gaan lunchen. Zo tegen 13.45 uur arriveren we er en lopen we naar het restaurant toe. Heerlijke hompen vlees liggen op de BBQ en zien er prima uit. Zelfs Jan, slager van beroep, is tevreden. Ik neem een spies met verschillende soorten vlees. Het smaakt heerlijk. Goede tip van Renee. Wanneer we klaar zijn met de lunch gaan we onze overgebleven Zloty's omwisselen voor euro's. We krijgen weer een nette wisselkoers.

 

 

 

 

Voordat we de Duitse grens passeren doen we nog even een winkeltje aan waar ze keramiek verkopen. De dames kunnen zich even uitleven, de mannen blijven liever buiten staan (het liefst met de portemonnee). Na een half uur rijden we verder.

 

 

 

We zijn de Duitse grens nog niet gepasseerd of we worden staande gehouden. Net als op de heenweg wordt alles gecontroleerd. Ook nu is alles weer in orde en kunnen we een kleine tien minuten later koers zetten naar Dresden waar we omstreeks 18.00 uur aankomen.

 

 

 

Artie rijdt een stuk door de stad. We komen langs mooie sierlijke gebouwen. Het is wel een grijze stad. Typisch Oost-Duitsland. Een stedentrip zit er voor mij niet in. Duitsland is niet mijn vakantieland.

 

 

 

 

Tegen 18.30 uur komen we aan in het hotel met de naam Quality (een grote grap, lees dadelijk maar). Artie regelt de kamers en we krijgen snel de sleutels. De kamers zijn gedateerd en de bedden verschrikkelijk. Als je aan de ene kant gaat liggen rol je aan de andere kant eraf. Snel even opfrissen en dan naar het diner toe. Het is een lopend buffet. We bestellen eerst wat drinken. Het duurt erg lang dat we geholpen worden. De obers zijn niet bepaald vriendelijk. Ook de koks bij het lopend buffet zijn verschrikkelijk chagrijnig en smijten het eten op je bord. We zeggen hier wat van maar ze doen net of er niets aan de hand is. Het eten smaakt ook nog eens niet lekker. Na het diner willen we wat gaan drinken in de bar maar het is er behoorlijk druk. We besluiten om dan maar weer terug te gaan naar de eetzaal om daar wat te drinken, net als vele anderen van onze groep. De obers vinden dat niet leuk en laten ons lang wachten. Jan en ik besluiten om zelf maar wat drinken aan de bar te halen. De ober heeft het met zijn collega over die "schijt Hollanders". We zeggen er niet van gediend te zijn. Geeft hij aan dat wij eerst maar eens wereldkampioen bij het voetballen moeten worden, dan mogen wij onze mond pas open trekken. Ik pik dat niet en ga naar de receptie om mijn beklag te doen. Daar word ik ook niet serieus genomen. Ik kook van woede en besluit de eer aan mezelf te houden voordat ik behoorlijke ruzie krijg met de obers. Ik ga naar de kamer toe. Jozien, Joke en Jan blijven hun drankje opdrinken. Uiteraard bij terugkomst in Nederland mijn beklag gedaan. Heb veel reizen en hotel gemaakt maar nog nooit zo'n verschrikkelijk hotel en personeel meegemaakt. Gelukkig zijn we morgen hier weer weg.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Effeweg - busreizen, stedentrips, excursies en meer!

 

Copyright M.Bernards