Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 03
Datum: Zondag 1 november 2015
Plaats: Ipswich
   

 

 

's Avonds een vent, 's morgens een vent....de wekker gaat al om 8.00 uur. We schrikken wakker. Ik stap alvast uit bed en neem een kijkje uit het raam. Tot mijn verbazing een schitterend zonnetje. Beloofd een mooie dag te worden. Ik spring als eerste in de douche, daarna is het de beurt aan Kasper. Tegen 9.00 uur zijn we klaar. John en Marion zijn dat dan ook. We steken de straat over en lopen naar Bennies&Frankie. Voor ons vertrouwd terrein. We hebben hier al vele keren ontbeten. Nu dus ook weer. Ik ga voor de 4 egg omelet met kaas en bacon. Daarnaast bestellen we extra toast. Zoveel dat de serveerster nog een keer komt vragen of ze het wel goed heeft verstaan. Niet veel later kunnen we aanvallen. Het smaakt prima. Na het ontbijt nog even terug naar het hotel.

 

 

We besluiten om een stukje te gaan wandelen. We lopen naar de haven. Met een prachtige blauwe lucht een prima locatie. We nemen een terras en wat te drinken. In het zonnetje en uit de wind is het behoorlijk aan de warme kant. Jassen kunnen uit. Een zonnebril zou geen overbodige luxe zijn geweest. Inmiddels heeft Malcolm laten weten dat hij wat vertraging heeft. Hij is pas rond 12.30 uur bij ons hotel. We lopen zo tegen 12.00 uur daarom terug en wachten hem en Debs op in de lobby.

 

 

Zo tegen 12.30 uur komt hij en Debs aanlopen. We begroeten elkaar. Ze gaan vandaag een dagje mee op "kroegentocht", om te beginnen lopen we naar The Steamboat Tavern. Het is een pubs aan de andere kant van de haven. Het weer is inmiddels omgeslagen. De zon heeft plaatsgemaakt voor bewolking en het is een stuk frisser. Na een kwartier wandelen zijn we er. Het is er niet druk. We nemen er de nodige pints. Zo tegen 14.30 uur gaan we weer verder.

 

 

 

 

 

We lopen naar The Lord Nelson Inn, een pub waar we net als The Steamboat Tavern, nog nooit geweest zijn. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om er wat te eten. Ze geven aan dat de keuken gesloten is, maar na enig aandringen kunnen ze toch wat sandwiches voor ons klaarmaken. Tegen 16.45 uur gaan we verder. We lopen naar Mannings. Daar geven ze aan dat ze om 17.00 uur sluiten. We nemen een pint en dan moeten we weg. Het is zondagavond en dan zijn niet veel pubs open. Als ze open zijn dan hoogstens tot 23.00 uur.

 

 

 

We komen terecht bij The Plough, die is wel open. Zo tegen 19.00 uur willen we er ook wat gaan eten, maar de ober geeft aan dat de keuken om19.00 uur sluit. We kunnen echt niets meer bestellen. We moeten dus op zoek naar een andere gelegenheid om te eten.

 

 

Al snel is de keuze gemaakt. We gaan bij Bennies&Frankie eten. Debs heeft ook nog eens een kortingskaart, dus we kunnen daar met 20% korting dineren. Debs geeft de kortingskaart aan ons zodat we in de komende dagen er nog gebruik van kunnen maken. Na het diner nemen we afscheid van Malcolm en Debs. Malcolm zien we dinsdag weer, Debs pas in februari wanneer ze naar Helmond komen. We gaan hierna op zoek naar een pub. Het valt niet mee om iets te vinden dat nog open is. We zien dat Bowmans nog open is en gaan daar een biertje doen. Helaas blijft het bij twee pints want we krijgen dan te horen dat ze gaan sluiten. Wat nu? We hebben niet veel alternatieven meer. John had begrepen dat The Steamboat Tavern 24 uur per dag open is. Ik bel er naartoe maar krijg geen gehoor. Het risico om het helemaal naartoe te lopen en voor een gesloten deur te staan is groot. We kiezen er dan maar voor om een pint in de hotelbar te doen. Daar is het zo tegen 0.00 uur ook ten einde. Een mooie tijd om dan maar naar bed te gaan.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards