Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 02
Datum: Zaterdag 31 oktober 2015
Plaats: Clacton on Sea - Ipswich
   

 

 

De wekker ging rond 7.50 uur. Heerlijk geslapen. Uitgerust worden we wakker. Het douchen is een uitdaging in de kleine douchecabine en met maar liefst 4 straaltjes water, maar het lukt toch. Koffer inpakken en tegen 8.55 uur naar de ontbijtzaal. Toast met ei en thee. Het smaakt prima. Daarna nog effe naar de kamer om de koffers op te halen en we checken uit. We lopen naar het treinstation, een kleine tien minuten wandelen. We hebben daar met Malcolm afgesproken. Hij reist met ons mee naar Ipswich. Malcolm regelt het groepsticket. We zijn op tijd want niet veel later staat er een behoorlijke rij aan de balie.

 

 

De trein vertrek pas over een minuut of tien, waardoor Malcolm nog wat drinken voor onderweg koopt...halve liters bier. Klokslag 10.00 uur vertrekken we uit Clacton on Sea. John en Malcolm trekken dan al een blik bier open. Ik sla nog even over...mijn ontbijt moet nog zakken. Na een half uur moeten we overstappen in Colchester voordat we rond 11.30 uur aankomen in Ipswich.

 

 

 

We lopen naar ons hotel toe, het Novotel. Een prima hotel met luxe kamers. We checken in en na even te hebben gewacht krijgen we te horen dat de kamers gereed zijn. We verblijven op de 2e verdieping met kamers naast elkaar. Na ons wat te hebben opgefrist gaan we naar de lobbybar. Daar zit Malcolm een biertje te drinken. We besluiten om eerst te lunchen bij Bennies&Frankie. Voor ons een bekend restaurant. Hier gaan we ook altijd ontbijten.

 

 

Nadat we zo tegen 14.05 uur klaar zijn lopen we naar de Drum&Monkey, de supportersbar van Ipswich Town FC, om daar wat te drinken. Tegen 14.45 uur lopen we naar het stadion. We hebben plaatsen aan de lange zijde. Prima zicht op het veld. Om 15.00 uur is de aftrap van de wedstrijd Ipswich Town FC - Cardiff City. De sfeer zit er goed in bij de ruim 17.000 aanwezige supporters. Ondanks dat er niet gescoord wordt (0-0) hebben we een leuke wedstrijd gezien.

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de wedstrijd maken we nog wat foto's met onze Helmond/Ipswich vlag. Malcolm neemt ons dat mee naar de Legends Bar. We lopen door het stadion naar de bar toe. Het is er druk, maar de bediening gaat vlot. Fosters bier is op, dus maar een Heineken biertje. Er zijn ook drie oud Ipswich spelers aanwezig. Ze worden ge´nterviewd waarna de supporters met hen op de foto kunnen. Wij gaan met Jeson Dozzell op de foto en even later met legende John Wark, hij is Europees topscoorder geweest in het jaar dat Ipswich Town FC de UEFA cup won. Erg leuk om met zo'n man op de foto te kunnen gaan. Tegen sluitingstijd stroom het leeg. John besluit om nog even te gaan zitten aan de tafel waar de oud spelers handtekeningen uitdeelden. Prompt komt er een jongeman die ook een handtekening van John wil....lachen!

 

 

 

 

 

We drinken nog een biertje in de Drum&Monkey en nemen dat afscheid van Malcolm. We zien hem en Debs morgen weer. Ze komen dan een dagje naar Ipswich. Wij gaan dineren en vinden een tafel vrij bij de Harvester. Het smaakt heerlijk. Na het diner naar de kamer toe. Daar opfrissen voor onze stapavond.

 

   

 

Het is zaterdagavond, dus alle bars en clubs zijn tot laat in de nacht open. Daarnaast is het ook nog eens Halloween. Tegen 21.45 uur lopen we naar Bowmans en we nemen plaats op ons plekkie bij een hangtafel. Het wordt drukker en drukker. We zien vele uitgedoste mensen langskomen (soort Carnaval). We drinken de nodige pints.

 

 

Tegen 1.00 uur vinden we het welletjes. Een mooie tijd op naar bed te gaan, maar voordat we dat doen lopen we nog eerst naar de Liquid. Daar staat 's nachts een hamburgerkraam met prima hamburgers. Tegen 1.30 uur zijn op de kamer.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards