Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Clacton on Sea     
Dag van de Reis: 01
Datum: Vrijdag 30 oktober 2015
Plaats: Eindhoven - Londen - Clacton on Sea
   

 

 

Na een korte nacht ging om 5.20 uur de wekker. Heb dan nog geen 4 uur geslapen omdat we pas laat terug waren vanuit Heerenveen waar Helmond Sport in de KNVB Beker moest spelen. 's Avonds een vent, 's morgens een vent. Meteen onder de douche gesprongen en goed wakker geworden. Gelukkig is mijn koffer al helemaal ingepakt. Nog effe snel een boterham naar binnen werken en een boterham voor onderweg meenemen. Rond 6.00 uur appt John mij dat ze onderweg zijn naar mij. Sta dan gepakt en gezakt klaar voor vertrek.

 

 

Niet veel later komen ze aanrijden. Lucas, de vader van Kasper, brengt ons naar Eindhoven Airport. Het is rustig op de weg en komen dan al rond 6.45 uur aan op het vliegveld. Meteen door de controle heen en daarna nog even een boterham eten. Tegen 7.25 uur lopen we naar de gate, maar moeten eerst door de douane. Na zo'n tien minuten te hebben gewacht mogen we boarden. Het verloopt erg soepel. We stappen aan de achterzijde van het vliegtuig in en lopen naar rij 22. Daar zitten we met vieren naast elkaar.

 

 

 

John zit nog niet of hij heeft zijn ogen dicht. Ik ben net een hond zegt ie...ik slaap overal. Precies op tijd vertrekken we naar Londen Stansted, dus om 8.00 uur. Het is maar kort vliegen. Na zo'n 30 minuten zetten we de landing alweer in. Waar we in Nederland met helder weer vertrokken, komen we om 7.55 uur met regen aan in Engeland. Het zou later droger worden volgens de weersvoorspellingen en ook de komende dagen moeten we prima weer tegemoet gaan. Bij de paspoortcontrole staat een behoorlijke rij. We sluiten achter in de rij aan. Uiteindelijk staan we er ruim een half uur. Na de controle meteen de eerste ponden gepind. Daarna koffie gedronken en wat gegeten.

 

 

Het is dan zo tegen 10.00 uur. We hebben twee keuzes: Met de trein naar Clacton voor 120 pond of we nemen een taxi. Ik doe navraag bij een taxicentrale en het kost ons 112 pond om met de taxi naar Clacton on Sea te gaan. De keuze is snel gemaakt. We nemen de taxi. We worden door de chauffeur meegenomen naar zijn taxi. John zoekt nog even het adres op waar we moeten zijn. Wanneer de chauffeur het adres heeft ingetoetst kunnen we op weg. Het is ruim 1 uur rijden. Het is droog wanneer we in Clacton on Sea arriveren. De chauffeur geeft ons zijn kaartje en we kunnen hem bellen wanneer we zijn diensten weer nodig hebben. We melden ons aan de receptie van The Langtry Hotel.

 

 

We kunnen nog niet inchecken omdat de kamer nog niet gereed zijn. Deze zijn pas omstreeks 15.00 uur klaar. Ik vraag of we dan onze koffers er achter kunnen laten. Dat is geen probleem. We gaan dan een stukje wandelen. Ons hotel ligt om de hoek van de boulevard en op 50 meter van de Clacton Pier. Het is gelukkig droog maar het waait nog wel stevig. We wandelen naar de Pier toe. Op de Pier staat een soort van kermis en speelhallen. We lopen er een stuk over. Alles is nog gesloten.

 

 

 

We besluiten dan maar om een drankje te gaan doen bij Bar Boardwalk. Het is net 12.00 uur geweest maar we hebben dorst. De pints Fosters bier smaken heerlijk. We toasten op een leuke en gezellige week. Het blijft overigens niet een biertje. We besluiten om er ook maar meteen te gaan lunchen. Inmiddels worden we ook getrakteerd met live muziek.

 

 

 

 

Tegen 14.00 uur wandelen we weer verder. We lopen de hoofdstraat in. Daar ook weer veel speelhallen. Omdat je van een stukje wandelen dorst krijgt hebben we een mooi excuus om weer wat te gaan drinken bij pub Tom Peppers. We nemen hier maar een biertje en lopen dan terug naar ons hotel.

 

 

Dit maal kunnen we inchecken. We verblijven op de 2e verdieping met kamers tegenover elkaar. De kamers zijn schoon, de bedde prima, maar de badkamer is super klein. Voor een nacht geen probleem. We frissen ons op voor de avond die komen gaat.

 

 

Tegen 17.30 uur gaan we op zoek naar een leuk restaurant/pub. Die vinden we al snel met Moon and Fish. Het is er erg druk maar we vinden een plaats vrij. Uiteraard nuttigen we een pint Fosters bier. John heeft inmiddels contact gehad met Malcolm en Debs. Hij weet waar we zitten en geeft aan dat hij er rond 19.00 uur is. We besluiten van tevoren nog eerst te gaan dineren. Ik neem een mixed grill, maar dat blijkt geen succes te zijn. Te taai vlees.

 

 

Zo rond 19.30 uur komt Malcolm en Debs binnenlopen. We begroeten ze uitgebreid. Het is inmiddels weer een paar maanden geleden dat we ze gezien hebben. In juli zijn ze in Helmond geweest. We luiden de avond in met een biertje.

 

 

Malcolm wil ons meenemen naar een pub waar vanavond een bandje optreedt. Wij vinden het prima en zo tegen 21.15 uur lopen we er naartoe. Het bandje met de naam Jump Mothers Crap staat dan nog het geluid te testen, maar niet veel later beginnen de met spelen.

 

 

We hebben een leuke avond, maar we merken dat de korte nacht zijn tol gaat eisen. We zijn behoorlijk moe geworden. Net na middernacht nemen we afscheid van Malcolm en Debs. We zien hem morgenvroeg weer. Hij reist dan met ons met de trein naar Ipswich.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards