Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Cuba     
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Wanneer: 28 mei 2015 - 19 juni 2015
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 25 personen, meer info over de groep klik hier

 

 

Plannen in 2015?

We lopen al langer met onze nieuwe bestemming in ons hoofd rond. Toen Jan en Joke op zondag 3 augustus bij Jozien en mij op bezoek zijn geweest hebben we definitief de knoop doorgehakt. We gaan met vieren een rondreis door Cuba maken. De laatste keer dat we met vieren een rondreis hebben gemaakt was in 2010 (China). Daarna hebben Jan, Joke en ik zonder Jozien nog gereisd door Sri Lanka (2012) en IndonesiŽ (2013).

 

Wanneer dan in 2015?

We willen de reis in het voorjaar van 2015 gaan maken. Ons oog is gevallen op de reis met vertrekdatum 1 juni. Het is een 16-daagse rondreis waarbij we nog die nog een week verlengen aan het strand van Varadero. We verblijven dan 3 weken in Cuba en komen dan op maandag 22 juni 2015 terug in Nederland.

 

De voorbereidingen

Maandag 19 januari, Omdat de reis met vertrek 1 juni langzaam aan aan het vollopen was hebben we de knoop doorgehakt en geboekt. De reis is op aanvraag. We moeten dus nog even geduld hebben op de definitieve bevestiging, maar we gaan er vanuit dat dit geen probleem zal zijn.

 

Vrijdag 23 januari, Vandaag van FOX goed bericht gehad. Onze rondreis en verlenging in Varadero zijn definitief bevestigd. We mogen op reis. Na Zuid-Afrika, Swaziland, Thailand, China, Hong Kong, India, Nepal, Sri Lanka, IndonesiŽ en Ecuador mag ik dus 1 juni Cuba toevoegen aan mijn lijstje van bezochte landen.

 

 

Maandag 9 februari, Vandaag de Reis&Inspiratiedag Cuba bij FOX gereserveerd voor zondag 19 april.

 

Vrijdag 13 februari, Vandaag hebben wij de reis laten omboeken naar vertrek op donderdag 28 mei ipv maandag 1 juni. De reis was een stuk goedkoper en we verblijven ook nog eens 1 dag langer in Varadero.

 

Vrijdag 20 februari, Vandaag van FOX Vakanties te horen gekregen dat onze reis met vertrek 28 mei bevestigd is. Met ons erbij bestaat de groep nu uit 13 personen.

 

Zaterdag 7 maart, De groepsgrootte is opgelopen naar 20 personen bestaande uit 8 mannen en 12 vrouwen.

 

Donderdag 19 maart, Vandaag nog exact 10 weken oftewel 70 dagen voor vertrek naar Cuba.

 

 

Zondag 12 april, FOX heeft ons de boekingscode van de KLM gestuurd. Hiermee alvast onze plaatsen in het vliegtuig gereserveerd. We vliegen met een Airbus A330-200 met zitplaatsen 2-4-2. Gelukkig zijn er nog 2 rijen van 4 zitplaatsen naast elkaar vrij. Deze dan ook meteen gereserveerd. Op de heenweg zitten we op 33 D t/m 33 G en op de terugweg op 34 D t/m 34 G.

 

Zondag 19 april, Vandaag met Jozien, Jan en Joke naar de Reisinspiratiedag Cuba in het FOX Theater in Hoofddorp geweest. Wat een mooie reis gaan we maken! Daarna naar Nieuw-Vennep gereden en op bezoek gegaan bij Manika en Dennis die we hebben leren kennen tijdens onze Sri Lanka reis in 2012. Tegen 16.00 uur wat gaan drinken bij Mes&Vork in het Haarlemmerbos, heerlijk aan het water en in het zonnetje. Tegen 17.30 uur een hapje gaan eten bij restaurant Elders. Heerlijk gegeten.

 

Woensdag 22 april. Gisteren van FOX de papieren ontvangen voor het aanvragen van het visum Cuba. Deze ingevuld, ondertekend en vandaag opgestuurd. Nu wachten op de goedkeuring, maar dat zal geen probleem opleveren.

 

Woensdag 13 mei. Vandaag hebben wij de reisbescheiden al ontvangen. Normaal gesproken pas een week voor vertrek, maar FOX is er dit keer vroeg bij. De hotellijst doorgelopen en de hotels op internet bekeken. Zien er prima uit! Nog twee weken geduld en dan mogen we op reis.

 

Dinsdag 19 mei. Vandaag bericht van FOX gekregen dat onze visa zijn verleend. We mogen Cuba in!!!

 

Woensdag 27 mei. Online ingecheckt, boardingpassen uitgeprint, koffer ingepakt. Ik ben er klaar voor. Morgenvroeg rond 5.00 uur naar Schiphol. 

 

Vrijdag 19 juni. Vanmorgen teruggekomen uit Cuba. Binnenkort volgt het reisverslag!!!

 

 

 

 Copyright M.Bernards