Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 20
Datum: Dinsdag 16 juni 2015
Plaats: Varadero
   

 

Wakker om 8.00 uur. Ik ga even op het balkon zitten en hoor dat Jan ook op het balkon zit. We maken even een praatje. Jan is al naar het strand geweest en heeft bedjes geregeld. We gaan om 8.50 uur ontbijten. Het brood is weer erg karig. De laatste dagen merken we dat ze niet zo gul met brood zijn. We geven dit aan bij de serveerster maar het wordt voor kennisgeving aangenomen. Omstreeks 9.50 uur gaan we naar het strand toe. We zwemmen wat en gaan weer op zoek naar schelpen, althans Jan. Hij heeft er een hobby van gemaakt en vindt enkele mooie exemplaren. Zo rond 12.30 uur gaan we wat drinken bij de bar aan het zwembad. Een klein fooitje doet weer wonderen. We worden weer bediend als royals. We besluiten om er ook maar meteen te gaan lunchen. Na de lunch weer luieren op het strand.

 

 

Rond 16.00 uur ga ik even naar mijn kamer toe maar mijn sleutelkaart werkt niet meer. Vraag aan een poetsvrouw om de deur open te maken, maar ze mag dat niet zo maar doen. Ze belt voor mij de receptie en die sturen iemand langs. Nadat ik mijn naam heb doorgegeven wordt de deur opengemaakt. De tweede sleutelkaart werkt wel.

 

 

Ik loop even later terug naar strand, maar Jan, Joke en Jozien zitten wat te drinken aan de bar bij het zwembad. Ik schuif aan en vertel van de defecte sleutelkaart. We bestellen een kleine snack omdat we vanavond wat later gaan eten. Tegen 17.30 uur gaan we naar de kamer toe. Tot mijn verbazing werkt de sleutelkaart weer niet. Ook Jan en Joke kunnen hun kamer niet meer in. Jan en ik besluiten om naar de receptie te lopen. Daar vertellen we het verhaal en krijgen we nieuwe sleutelkaarten. Deze werken wel en we kunnen onze kamers in.

 

 

 

We frissen ons op en tegen 20.00 uur bel ik naar Jan toe. Krijg geen gehoor. Blijkbaar doet de telefoon het niet. Loop daarom naar Jan toe. Blijkt dat Jan mij ook diverse malen heeft geprobeerd te bellen maar krijgt mij ook niet te pakken. Jan en Joke zijn klaar en we kunnen naar de lobbybar toe. Ga Jozien ophalen, maar schuif nog even snel het bed aan de kant. Wat blijkt? De telefoonkabel ligt eruit. Deze erin geplugd en de telefoon doet het weer. Hoe simpel kan het zijn. Bij de lobbybar aangekomen nemen we een wijntje. We zien in de hal een levend standbeeld waarbij het meisje als het ware zweeft. We discussiėren hoe ze kan blijven zweven en zijn er al snel uit dat de stok waaraan ze zich vasthoudt een dragend paneel is. Terug in Nederland even gegoogled en ja hoor. Ze zich in een kuipje dat bevestigd is aan de stok.

 

 

Tegen 20.45 uur lopen we naar de Italiaan toe. Onze tafel is nog niet gereed dus moeten we even wachten. Dezelfde serveerster als gisteren bij de Japanner komt ons halen. We krijgen de menukaart en kunnen kiezen uit gerechten. Bestel vooraf een visschotel en als hoofdgerecht kip. Jozien krijgt een voorgerecht dat aangebrand is. Ik roep de serveerster en Jozien krijgt een nieuwe. Nadat we ons eten op hebben nemen we nog een kop koffie met amaretto waarna we nog een afzakkertje nemen bij ons op de kamer. Net na middernacht nemen we afscheid. Blijkbaar iets te luidruchtig want de buurman bonkt op de muur. Jozien en ik krijgen hierdoor de slappe lach.

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 Copyright M.Bernards