Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 17
Datum: Zaterdag 13 juni 2015
Plaats: Varadero
   

 

Omstreeks 7.00 wakker. Net voordat wij om 8.30 uur gaan we ontbijten komt de jongen die de minibar komt bijvullen langs. Ik vraag hem of dat wij 5 blikjes cola (voor de rum) kunnen krijgen i.p.v. de gebruikelijke 2 blikjes. Hij maakt er geen punt van. Bij aankomst in de ontbijtzaal zien we een man met een grote roofvogel op zijn arm staan. We weten al direct waarvoor het is. Hij verjaagd met zijn roofvogel de andere vogels die op het buitenterras brood en dergelijke van de tafels willen pikken. Overigens lijkt het brood vandaag wel op de bon. Er is niet zo veel keus en het brood dat er ligt is ook nog eens steenhard. Ik ga dan maar voor pannenkoeken, die worden vers gebakken. Om 9.15 uur zijn we klaar en lopen naar de kamer om onze spullen op te halen.

 

 

 

Daarna door naar het strand. Het is er weer rustig en we hebben weer een heerlijk plekje direct aan zee. We lezen een boekje, puzzelen wat en zwemmen in zee. Jan en ik gaan een stukje wandelen over het strand. Onderweg  komen we mooie schelpen tegen. Jan neemt er een paar mee. Bij terugkomst gaan we wat drinken in de zwembadbar. We hebben een late lunch vandaag. Jan, Joke en Jozien gaan lunchen in het restaurant. Ik ga lunchen in de snackbar. Heb zin in een pizza. Nadat ik mijn lunch op heb loop ik richting de lobby. Onderweg kom ik Jan, Joke en Jozien tegen. Ze staan bij de winkeltjes. Ook raken we aan de praat met de groep van 1 juni die dan gearriveerd is. Dat zou eigenlijk onze groep zijn, maar omdat het ons een paar honderd euro in het voordeel scheelde zijn we vertrokken op 28 mei. Ik zie dat Joke haar vestje ook weer terug heeft. Ze was het door alle commotie in Santiago de Cuba vergeten. Reisleidster Tania heeft het zo kunnen regelen dat het vestje met de groep van 1 juni is meegekomen.

 

 

 

Jan en ik gaan rustig op ons balkon zitten. Jozien en Joke gaan nog even naar het strand toe. Rond 16.00 uur belt Jan mij op. Of ik meega een drankje doen bij de zwembadbar. Natuurlijk ga ik mee. We bestellen er ook een bordje met olijven, kaas en ham. Lekker hartelijk. Rosalie en Jeroen komen ook nog aan. Ze zijn vandaag met dolfijnen wezen zwemmen. Een mooie ervaring vinden ze. Jozien en Joke komen ons rond 17.00 uur ook vergezellen en nemen nog een drankje. Een half uur later gaat Jozien naar de kamer toe.

 

 

Jan, Joke en ik lopen nog even naar de lobbybar toe om daar wat te drinken. Uiteraard een heerlijke verfrissende Cuba Libre. In de lobbybar krijgen we glazen, in de zwembadbar schenken ze de drank in plastic bekers. Tegen 19.00 uur gaan wij ook terug naar de kamers. We hebben nog even de tijd want we kunnen pas om 21.30 uur bij de Japanner terecht. Het is inderdaad laat maar er was anders geen plaats.

 

 

We besluiten om eerst om 21.00 uur nog een wit wijntje te nemen in de lobbybar en dan naar de Japanner toe te gaan. Daar aangekomen moeten we nog even wachten alvorens we naar binnen kunnen. Wij vieren worden met vier Argentijnen aan een tafelblok gezet met daaraan een bakplaat. Vooraf krijgen we een bordje met sushi. Dan begint kok Josť zijn kunsten te laten zien. De mannen worden om de beurt achter de bakplaat gezet en moeten dan een opdracht uitvoeren. Ik mag blijven zitten en daar mijn opdracht uitvoeren. De kok gooit een stukje vlees in mijn richting. Aan mij om het stukje vlees met mijn mond te vangen. Door puur geluk lukt dat mij. De kok schatert van het lachen. Ik ben de eerste sinds een maand die het lukt. Ook de dames komen aan de beurt en zij moeten het vlees met rum afblussen. Het bord met eten wordt daarna opgemaakt. Het smaakt geweldig!! Na afloop bedanken wij Josť met een fooi en gaan daarna nog een afzakkertje doen bij ons op de kamer. Na 0.00 uur is het bedtijd.

 

     

 

 

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 Copyright M.Bernards