Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 15
Datum: Donderdag 11 juni 2015
Plaats: Varadero
   

 

Wakker om 7.45 uur. Jozien nog niet. Ga eerst even op het balkon zitten om mijn moeder te sms'en. Ze is vandaag jarig. Nadat Jozien ook wakker is geworden spring ik in de douche. Tegen 9.00 uur bel ik naar Jan en Joke. Ze zijn ook klaar en we lopen naar de ontbijtzaal toe. Het is er rustig en we kunnen op het buitenterras ontbijten. Jan zorgt voor het brood, Joke voor het beleg, ik voor de jus d'orange en Jozien bewaakt onze tafel en waar nodig verjaagd ze de brutale vogels die een stuk brood proberen te scoren. Om 10.00 uur gaan we eerst in de lobby het a la carte restaurant reserveren. Er is vanavond om 20.30 uur nog plek in het Frans restaurant en overmorgen bij de Japanner. Daarna lopen we terug naar de kamer om onze fototoestellen op te halen. We gaan een rondje over het complex lopen en de nodige foto's maken. Eerst lopen we naar de lobby toe. Het is ons niet duidelijk wanneer het merendeel van onze groep vertrekt. Is het om 10.30 of 11.30 uur. Daar aangekomen blijkt het 11.30 uur te zijn. Dus maar eerst het rondje over het complex. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Het hoogseizoen moet nog beginnen waardoor de helft van het complex leeg staat. Dit merken we ook aan de zwembaden aldaar want die staan leeg. Ook wordt er het nodige onderhoud gedaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 11.15 uur zijn we aanwezig in de lobby. De groepsgenoten die naar huis gaan hebben zich daar al verzameld. We nemen afscheid van hen. Jozien heeft het er erg moeilijk mee. Ik ben nuchter in dat soort dingen. Door mijn vele rondreizen weet ik dat je met 95% van deze mensen geen contact meer hebt na de reis. Alleen na onze China rondreis hebben wij nog een reŁnie gehad en heb ik nog contact met enkele personen. Ook heb ik nog contact met enkele personen van mijn Ecuador reis. Met de rest niet meer. Hoe intensief je tijdens de rondreis contact met elkaar hebt, hoe snel na de rondreis dat het wegebt. We zwaaien ze uit en wanneer ze de hoek om zijn gaan we weer over tot de orde van de dag. Eerst een drankje gedaan in de lobbybar en daarna gaan we naar het strand.

 

 

 

 

Het is rustig op het strand. We nemen een plekje in onder de palmbomen. De zon schijnt uitbundig dus een plekje in de schaduw is fijn. Joke gaat in de volle zon liggen. Ze kan er erg goed tegen en wordt met de minuut bruiner. Achter ons komt een bewaker staan. Hij vraagt of we misschien een glaasje cola voor hem willen halen. Hijzelf mag dat niet. Wij zijn niet te beroerd om de man te helpen en lopen naar de strandbar. Hij is erg blij met zijn cola want het is erg warm. We nemen een verfrissende duik in het zeewater, althans dat moet het zijn want de temperatuur van het zeewater ligt dicht tegen de 28 graden aan.

 

 

 

 

 

Tegen 14.15 uur gaan we lunchen in de snackbar die 24 uur per dag open is. Je kan er ook 's nachts terecht en zelf een bestelling telefonisch doorgeven, ze komen het dan bij de kamer brengen tegen een fooitje. Ik bestel een pizza die vers wordt bereis en gebakken. De rest houdt het bij een sandwich. Uiteraard nemen we ook Cuba Libre. Na de lunch gaan we weer terug naar het strand en nemen een duik in de zee.

 

 

Tegen 16.30 uur vinden Jan en ik het welletjes en gaan een drankje doen in de lobbybar. Jozien en Joke blijven nog even zonnen. Wanneer we op het terras van ons biertje aan het genieten zijn zien we Erik en Jose voorbij komen. We vragen waarom ze niet bij het afscheid van de groep zijn geweest. Ze zijn met de hop on hop off bus naar het centrum van Varadero geweest en moesten al vroeg weg vandaar dat ze niet aanwezig waren. Jozien en Joke komen tegen 17.15 uur aanlopen voor een drankje. Rond de klok van 18.00 uur lopen we naar onze kamers.

 

 

Om 20.20 uur op naar naar het Frans restaurant. Ik heb een korte broek aan, maar Joke wijst me er op dat een lange broek verplicht is in het restaurant, zo staat op het reserveringsbewijs. Ik loop daarom terug naar mijn kamer en voor het eerst tijdens deze vakantie trek ik een lange broek aan....en dat bij 27 graden. In het restaurant zelf zien we mannen met een korte broek en die kunnen ook gewoon aanschuiven. We moeten een paar minuten wachten en krijgen daarna een tafel in de hoek toegewezen. Een mooi, rustig en gezellig plekje. Er hangt een relaxte sfeer en de bediening is keurig. We krijgen wijn ingeschonken en de menukaart voorgelegd. Ik neem vooraf een zalmgerecht, als hoofdgerecht garnalen in knoflooksaus en als toetje chocolade mousse. Het smaakt allemaal prima en we hebben weer volop gelachen. Tegen 22.45 uur naar de kamer toe. We zijn alle vier moe. Waarvan weten we niet want we hebben vandaag niet veel gedaan.

 

 

     

 

    

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 Copyright M.Bernards