Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 14
Datum: Woensdag 10 juni 2015
Plaats: Varadero - Playa Paraiso - Varadero
   

 

Erg vroeg wakker. Al om 6.15 uur. Even een blik naar buiten werpen en dat vertelt ons dat het goed weer is. De lucht is helder blauw en een zon die al uitbundig schijnt. Iets dat we vandaag wel kunnen gebruiken. We gaan met de catamaran een dagtocht maken. De gehele groep gaat mee. Beloofd een gezellige dag te worden. Rond 7.00 uur bel ik naar Jan en vraag of ze al klaar zijn voor het ontbijt. Dat is het geval. We zijn gelukkig beiden vroege vogels. We lopen naar het ontbijt toe. Daar aangekomen staan we voor een gesloten deur. Ons was verteld dat we van 7.00 tot 10.00 uur konden ontbijten, maar het is pas om 7.30 uur open. Weten we dat ook weer. Daarom maar in de bar een kop koffie gedronken. Pas om 7.40 uur gaat de ontbijtzaal open. We willen altijd rustig ontbijten maar we hebben toch het gevoel dat we moeten haasten. We worden immers om 8.30 uur met de bus opgehaald. Het ontbijt is geweldig! Vele soorten brood, beleg en nog veel meer. Ook de omelet is een feest. We kunnen kiezen waarmee de omelet bereid moet worden o.a. kaas, ham, uien, champignons, tomaat, etc. Rond 8.10 zijn we klaar en lopen terug naar de kamers. Al gauw 5 minuten lopen over het grote complex. Nog even naar het toilet en de rugzak pakken en dan op naar de lobby. We worden omstreeks 8.30 uur opgehaald en naar de haven van Varadero gebracht. We zijn niet de enigen. Gelukkig hebben we een catamaran alleen voor onze groep ter beschikking. Nadat we ons ge´nstalleerd en ingesmeerd hebben hebben, kunnen we de haven uit varen. Een gezellig muziekje en een open bar. Geweldig.

 

 

 

       

  Varen uit de haven          

 

 

Onze eerste Cuba Libre pakken we rond 9.15 uur. De drank is gratis en we kunnen onbeperkt drinken. Met een zon de uitbundig schijnt is het dorstig weer, dus het blijft niet bij een Cuba Libre. De sfeer is relaxed aan boord. Er wordt geluierd en van de zon genoten. Heerlijk!

 

 

 

       

  Gezelligheid op de catamaran          

 

 

 

 

 

 

Na ruim een uur varen komen we aan op de plek waar we kunnen snorkelen. Iedereen krijgt een luchtpijp nieuw uit de verpakking en een duikbril. Ik heb mijn eigen snorkelset bij me en spring als eerste in het water. Heerlijke verkoeling want het is erg warm. Onder water zien we schitterende vissen en ze zijn niet schuw van mensen. Ik heb mijn Iphone in een waterdichte aquapack gedaan waardoor ik opnamen en foto's in het water kan maken. Na een klein half uurtje vind ik het genoeg en ga weer aan boord van de catamaran.

 

 

 

       

  Snorkelen        

 

 

 

 

 

 

We varen verder en niet veel later komen we aan bij ons onbewoond eiland, Isla Raraiso. Het eiland is alleen voor ons, dus geen andere groep is er aanwezig. Over een smal bruggetje lopen we naar het restaurant toe. Hier gaan we later lunchen. Het is er geweldig. Witte stranden, palmbomen en hangmatten. We maken ook meteen kennis met de vele hagedissen die op het eiland leven. Ze variŰren van klein tot hele grote exemplaren. We gaan eerst een wandeling over het eiland maken. Het is er geweldig. Er heerst doodse stilte en je hoort alleen de golven van de zee.

 

 

 

 

 

                 

  Hagedissen, 01                              Hagedissen, 02        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer we na de wandeling terug zijn bij het restaurant krijgen we een lekker drankje aangeboden. Ook hier kunnen we gebruik maken van de bar waar de drankjes ook gratis zijn. De lunch wordt voor ons bereid. We hebben intussen ruim 1,5 uur vrij ter besteding. Velen gaan luieren in de hangmat of op het strand.

 

 

 

       

  Prachtig eiland          

 

 

De lunch ziet er goed uit en smaakt ook nog eens lekker. Er is ook een grote pan paella klaargemaakt. We genieten van het eten en het prachtige uitzicht. Na de lunch kunnen we even uitbuiken waarna we omstreeks 15.00 uur teruglopen naar de catamaran.

 

 

 

 

Ook op terugreis is het op de catamaran reuze gezellig met de muziek en de drank. We kopen de cd die door de kapitein is samengesteld en geven de bemanning ook nog een leuke fooi. Rond 16.00 uur arriveren we in de haven. De bus staat al op ons te wachten en brengt ons naar het hotel. Kan niet anders zeggen dat deze boottocht geweldig is. We hebben volop genoten.

 

 

       

Jan en Erik aan het dansen       

 

 

Aangekomen in het hotel besluiten we nog een drankje te doen met Rosalie, Jeroen, Erik en Jose. Het was de bedoeling dat we maar 1 Cuba Libre zouden pakken, maar het zijn er uiteindelijk 6 geworden. Door de fooi aan de serveerster bleef ze maar voor ons lopen. We hoefden niet te bestellen, zodra ze zag dat onze drankjes bijna op waren kwam ze alweer een nieuw dienblad met drankjes brengen. We voelden de drankjes overigens wel zitten. Tegen 18.10 uur gaan we naar de kamer toe. We besluiten om pas 20.30 uur te gaan dineren. Het is niet zo druk in het restaurant. Ik ga weer voor de vis want dat is me goed bevallen gisteren. Ook nu weer smaakt het heerlijk. Na het diner schuiven we aan bij de groep die op het terras een afscheidsborrel heeft. Het merendeel vertrekt morgen naar huis toe. Wij hebben nog een week tegoed. Iedereen is aanwezig behalve Erik en Jose. Later komen we te weten wat de oorzaak is. Ze zijn na de borrel van vanmiddag op bed gaan liggen en in slaap gevallen. Midden in de nacht zijn ze wakker geworden. Ze hebben het diner en de afscheidsborrel gemist...hahah. Zo tegen 23.15 uur vinden wij het welletjes en gaan naar de kamer toe. We vallen meteen in slaap.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 Copyright M.Bernards