Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groeprondreis Cuba Grande met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 13
Datum: Dinsdag 9 juni 2015
Plaats: Santa Clara - Varadero
   

 

Omstreeks 7.00 uur wakker. Hetzelfde ritueel weer, dus wassen, aankleden en de koffer inpakken. We gaan vandaag naar onze eindbestemming van deze rondreis: Varadero. Ik loop nog even naar buiten en zie daar Jan op zijn gemak zitten in de schommelstoel. Merk dat er behoorlijk veel muggen aanwezig zijn. Smeer me daarom flink in met DEET en ga daarna wat foto's van het complex maken. Rond 7.45 zijn Jozien en Joke ook klaar en kunnen we gaan ontbijten. Eindelijk weer een ontbijt met behoorlijk veel keus.

 

 

 

 

 

 

Na het ontbijt lopen we nog even naar de dieren die aanwezig zijn op het complex. We zien vogels, een krokodil, konijnen en een aapje. Vooral met de konijnen en het aapje heb ik het te doen. De beestjes zitten in veel te kleine kooitjes en hun bewegingsvrijheid is beperkt. Ik maak diverse foto's. Bij terugkomt in Nederland zal ik bij Stichting AAP hiervan melding maken.

 

 

 

 

Omstreeks 9.00 uur lopen we naar de gereedstaande bus toe. Niet iedereen is dan al aanwezig. De familie uit Den Bosch komt nog even bij buschauffeur Jesus informeren hoe ze het beste naar Varadero kunnen rijden. Ze hebben een huurauto en moeten dus zelf zien aan te komen in Varadero.

Om 9.15 uur zit iedereen in de bus en zijn de koffers gecheckt. We kunnen op weg. We hoeven niet lang te rijden voor onze eerste stop. We gaan het mausoleum van Ché bezoeken. Daar aangekomen heeft Tania een onaangename verassing voor ons. Door wazige omstandigheden is het graf van Ché vandaag gesloten. We kunnen wel het museum bezoeken. Jammer maar het is niet anders. We moeten nog even geduld hebben voordat we het museum in mogen. Het is dan al bloedheet en ja hoor de zon schijnt volop! Helaas mogen we in het museum geen foto's maken. We zien er attributen van Che' waaronder wapens en persoonlijke dingen. Ook hangen er veel foto's. Erg interessant en zeer de moeite waard. Tegen 10.30 uur gaan we weer vertrekken.

 

 

 

Onderweg maken we nog een kleine koffiestop en kunnen we nog even naar het toilet toe. Het restaurantje stelt niet veel voor en het is er ook nog eens erg druk. Wij slaan de koffie over. Over een slecht wegdek hobbelen we richting Varadero. Een paar km voor Varadero pikken we gids Michael op. Hij is ons aanspreekpunt in Varadero. Hij heeft nog een persoon meegenomen die geen Nederlands spreekt. Voor Michael aanleiding om zijn verhaal geheel in het Engels te doen en niet in het Nederlands. Erg vreemd. Rond 13.15 uur komen we aan bij ons hotel in Varadero, een stad in de provincie Matanzas en is de bekendste badplaats van het hele Caribische gebied. Varadero wordt ook wel Palya Azul (blauw strand) genoemd. Hier ligt meer dan 20 km voornamelijk wit strand en de eerste toeristen kwamen hier rond 1870. Het gebied begon pas echte te groeien toen Irenee du Pont Nemours, een Amerikaanse miljonair, in de jaren dertig begon te bouwen. Hotels verschenen in 1950 en na de revolutie in 1959 werden deze weer onteigend van de rijke eigenaren.

 

We verblijven in het 5 sterren hotel Melia Peninsula Varadero. Jan, Joke, Jozien en ik zullen hier 9 nachten verblijven en zo te zien gaan we niets tekort komen. Het ziet er prachtig uit. De check in moeten we zelf regelen. We kunnen eerst gaan lunchen. Voordat we dat kunnen krijgen we eerst een fel roze bandje om de pols als teken van all inclusive. Daarna nemen we afscheid van Jesus en Tania.

 

 

 

 

 

Bij de lunch staan we met verbazing te kijken. Niet wat we gewend zijn tijdens deze reis. Er staat zoveel verschillend eten dat we niet weten wat we moeten nemen. Veel wordt vers bereid en het smaakt ook nog eens erg lekker. We voelen ons al helemaal thuis. Na de lunch, zo rond 15.00 uur, gaan Jan en ik ons inchecken. Jozien en ik hebben kamer 2125 en Jan en Joke kamer 2134, schuin onder ons. Het is even zoeken waar blok 21 is. Het is een groot complex en uiteindelijk vinden we ons verblijf. Het zit er van de buitenkant mooi uit. Ook de kamers zelf zijn groot, met twee luxe bedden, tafel, bankstel stoelen, gevulde minibar, schone badkamer. Prima dus! De koffers worden snel gebracht en besluiten die eerst even uit te pakken.

 

 

Tegen 16.45 uur gaan we bij het zwembad een drankje doen en lopen daarna ook nog even naar de zee toe. We zien dat er voldoende bedden aanwezig zijn. Ook is het strand erg schoon en de zee is prachtig blauw. Het is mogelijk om in het resort a la carte te eten, het heeft een Japans, Italiaan en Frans restaurant. We moeten hiervoor echter wel een reservering maken in de lobby. We lopen er naartoe maar de mevrouw zit er niet. Dan maar een drankje doen in de bar. Ook hier smaken de Cuba Libres prima. Tegen 19.00 uur gaan we naar onze kamers toe.

 

 

We hebben afgesproken om rond 20.30 uur te gaan dineren. Jan belt tegen die tijd naar ons en meld dat ze klaar zijn. Jozien en ik zijn dat ook. Helaas hebben we te maken met een flinke regenbui. Gelukkig zijn er paraplu's op de kamer aanwezig dus we komen droog aan bij het restaurant. Het is er erg druk. We vinden een vrije tafel binnen waar we liever buiten hadden willen dineren. Ik bestel bij de kok een stukje vlees en dat wordt voor mijn neus bereid. Echter is het stukje vlees erg taai. Dan maar voor de vis en die smaakt heerlijk. Er is keus uit diverse soorten vis. Je moet wel even wachten maar dat is de moeite waard. Tijdens het diner drinken we een frisse witte wijn. Na het diner gaan we rond 22.00 uur nog even een drankje doen in de lobbybar. Daar zitten ook enkele anderen van onze groep. We schuiven aan. Wanneer ik de drankjes bij de bar ga halen word ik aangesproken door een dronken Russische jongen. Hij vroeg of ik uit Zweden kwam. Hij is erg moeilijk te verstaan zo dronken is die. Fred komt ook nog even aanwandelen. Met hem drinken we nog een drankje waarna we tegen 23.30 uur naar de kamer gaan.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 Copyright M.Bernards