Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 06
Datum: Zondag 30 maart 2014
Plaats: Ipswich - Londen - Eindhoven
   

 

 

Om 8.00 uur gaat de wekker. We hebben maar 5 uurtjes geslapen en hebben hierdoor erg veel moeite met opstaan. Onder de douche wakker worden dus. Ik ga als eerste, Kasper na mij. Vandaag onze laatste dag in Ipswich. We vliegen vanavond naar huis toe. Ontbijten doen we weer bij Frank&Benny. Na het ontbijt gaan we terug naar de kamers toe om onze koffers in te pakken. Zo tegen 11.30 uur uitchecken. We kunnen onze koffers bij de receptie stallen en later ophalen. De receptionist vraagt ons hoe wij naar het vliegveld gaan. Ik geef aan dat we de trein pakken. Hij geeft aan dat er ook de mogelijkheid is om met de taxi naar het vliegveld te gaan. Hij informeert bij het taxibedrijf wat de kosten zijn. Die zijn 80 pond, een heel stuk goedkoper dan de trein. Het scheelt ons 10 pond per persoon. We vragen of de taxi ons dan om 16.00 uur bij het hotel kan ophalen. Geen probleem.

 

Het is schitterend weer. Zonnetje schijnt en het is zo'n 19 graden. We lopen naar de stad toe. Marion en Pim gaan wat kleding kopen. Daarna lopen we naar The Cricketers. John zag dat ze er een terras hebben, dus lekker buiten zitten. We nemen wat te drinken. Omdat het al zo tegen 13.15 uur is besluiten we om ook maar meteen te lunchen.

 

 

 

 

 

Rond 14.15 uur lopen we terug naar het hotel toe. Daar aangekomen gaan nemen we wat te drinken. We krijgen er een nootje en chips bij. Dan wachten op de taxi. Klokslag 16.00 uur komt die voorrijden. Als chauffeur hebben we een vrouw. Het blijkt als snel een pittige tante te zijn die niet op haat mondje is gevallen. We moeten eerst tanken en zetten dan koers richting Londen Stansted. De rit zal ruim een uur duren. John die wat wegdommelt begint te snurken. De dame knipt met haar vingers en zegt keihard: "Hey! Niet snurken in mijn auto." We moeten er erg om lachen. Pim is zelfs helemaal in dromenland en ligt in coma.

 

 

Zo rond 17.10 uur arriveren we bij het vliegveld. Binnen aangekomen gaan we eerst onze koffers wegen, want maar max 10 kg is toegestaan. We zitten allen keurig ruim onder dit limiet. Daarna door de controle waar het erg druk is. We willen nog ergens wat gaan eten, maar de terminal wordt verbouwd en de mensen staan bijna op elkaar gepropt. Een tafel vinden we niet daarom maar wat eten en drinken halen en ergens staand nuttigen. Tegen 18.40 uur lopen we naar gate toe. Al snel kunnen we aan boord van het vliegtuig. We zitten nagenoeg op dezelfde plaatsen als op de heenreis. Jaap en Pim zitten een paar rijen voor ons. Stipt op tijd vertrekken we om 19.25 uur en we landen rond 21.15 uur Nederlandse tijd. We zijn als laatste uit het vliegtuig en dus ook als laatste door de douane heen. Buiten nemen we afscheid van Pim en Jaap, die opgehaald worden door de ouders van Jaap. John, Marion, Kasper en ik worden opgehaald door Lucas ( vader Kasper ). Rond 22.30 uur ben ik thuis. Het was weer een zeer geslaagde vakantie in Ipswich. Voor herhaling vatbaar.

 

 

 

Terug

 

 

Copyright M.Bernards