Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 05
Datum: Zaterdag 29 maart 2014
Plaats: Ipswich
   

 

 

We worden om 8.00 uur gewekt door het geluid van de wekker. Opstaan gaat wat moeilijk door de korte nachtrust. Maar meteen onder de douche gesprongen. Omstreeks 9.00 uur staan Kasper en ik in de lobby. Ook John en Marion. Jaap is een paar minuten later ook aanwezig, maar ziet er beroerd uit. Pim komt zelfs helemaal niet opdagen. We lopen voor het ontbijt naar Frank&Benny. We bestellen weer ons gebruikelijke Frankies omelet. Intussen is Pim aan komen lopen.

 

Na het ontbijt gaan we een stukje wandelen en doorkruisen de stad. Het is prachtig weer en een graad of 17. Onze jassen kunnen uit. We eindigen onze wandeling bij Mannings waar we al de nodige ITFC supporters zien. Ook wij zijn klaar voor de wedstrijd. Het is druk in de pub. We nemen er een biertje en zo tegen 13.00 uur nemen we er ook wat te eten. Rond 13.45 uur lopen we naar het supporterscafé van ITFC. Daar is Malcolm en zijn vrouw dan al. We worden verwelkomd en kletsen wat bij. Rond 14.30 uur lopen we naar het stadion toe. We zien dat de vele Notthingham Forrest supporters kriskras door de ITFC supporters lopen. In Nederland zou dat dan weer problemen opleveren.

 

 

 

 

We nemen weer plaats op onze vertrouwde plekken in het stadion. Het is heerlijk voetbalweer en de zon schijnt uitbundig. De sfeer zit er er goed in. Ook nadat ITFC, net als dinsdag, op een vroege achterstand komt blijven de fans zingen. In de tweede helft maakt ITFC de gelijkmaker en het is weer feest in het stadion. Na afloop wachten we dat het meeste publiek weg is. We laten een steward een foto maken van ons met de Hellmond vlag.

 

 

 

 

 

 

We nemen nog even een kijkje in de ITFC winkel. Nu is ook de eerste verdieping geopend. Het is er erg druk. Omdat we honger hebben lijkt het ons verstandig om nog eerst wat te gaan eten. Naast het stadion staat een hamburgerkraam. Omdat ze van hun laatste hamburgers af moeten krijgen we de hamburgers voor de helft van de prijs. Ook krijgen we er gratis koffie en thee bij. De hamburger laat zich heerlijk smaken. We lopen dan naar het supporterscafé toe. We zijn vanavond door Malcolm uitgenodigd om de charity-evening bij te wonen. Tegen 18.00 uur opent Malcolm de avond en besteed een woordje aan ons. Daarna maakt oud OTFC voetballer Jason Dozzell zijn opwachting. Hij heeft de UEFA cup met ITFC gewonnen en is een echte held in Ipswich. Supporters krijgen alle tijd om vragen aan hem te stellen.

 

 

 

 

We zien ook Nederlander Fabian Wilnis in de zaal. Hij heeft een kleine 300 wedstrijden voor ITFC gevoetbald. We willen na het praatje van Jason Dozzell met Wilnis op de foto, maar zien dat hij al weg is. Dan maar op de foto met de echte FA cup, wat geen straf is. Dat die beker heilig is blijkt wel dat er twee bewakers bij staan. We kunnen kiezen met een achtergrond van het Wembley Stadion of van Portman Road Stadion. We laten de foto's per mail sturen. Nadat de foto's zijn gemaakt ( we zijn niet de enigen ) gaat de loterij beginnen. Vooraf hadden we de nodige loten gekocht, maar in de prijzen vallen we niet. Na de loterij is er een veiling van diverse dingen waaronder een Liverpool shirt gesigneerd door Steven Gerrard en een FC Barcelona short gesigneerd door Messi. Het shirt van Messi levert een paar honderd pond op het meeste op. Nadat de Charity-Evening is afgelopen drinken we nog wat na en nemen dan afscheid van Malcolm en zijn vrouw. Hij gaat komend seizoen een reis naar Nederland organiseren om een wedstrijd van Helmond Sport bij te wonen. Hij hoopt veel aanhang mee te nemen. We bedanken hem voor zijn gastvrijheid en lopen dan naar ons hotel.

 

 

 

Aangekomen in het hotel frissen we ons op en lopen dan naar Bowmans voor weer een gezellig avondje. Zaterdag is de stapavond in Ipswich. Bij Bowmans aangekomen vinden we ons plekkie leeg aan. Gedurende de avond vordert wordt het drukker. Naast ons komt een groep dames staan die een vrijgezellenfeest hebben. De nu nog vrijgezelle dame moet opdrachten uitvoeren. Pim is de klos. Ze vraagt of ze een stukje op de rug van Pim door Bowmans gedragen kan worden. Pim is hier uiteraard niet te beroerd voor en holt met de dame op zijn rug door de discotheek heen. We krijgen ook nog te maken met een zeer ordinaire dronken getatoeëerde vrouw. Ze danst op tafels wat de uitsmijters niet leuk vinden. Ook wil ze met ons een praatje maken maar we vinden het maar een maf wijf en sturen haar weg.

 

 

     

 

Zo tegen 1.30 uur vinden we het welletjes en lopen terug naar ons hotel. Maar eerst gaan we nog wat eten. We weten dat er vlakbij ons hotel een hamburgerkraam staat en lopen er naartoe. Onderweg zien we dat de tijd wel heel snel gaat. We komen er snel achter dat de zomertijd is ingegaan dus ook in Engeland gaat de klok een uur vooruit. De hamburgers smaken overigens weer prima. Terug bij het hotel houden we het netjes en gaan stil naar onze kamers toe. De klok geeft bijna 3.00 uur dus het wordt een kort nachtje slapen.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards