Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 04
Datum: Vrijdag 28 maart 2014
Plaats: Ipswich
   

 

 

Zoals iedere dag gaat de wekker om 8.00 uur. Kasper en ik voelen ons erg fit en kunnen er vandaag weer tegenaan. Klokslag 9.00 uur zijn we compleet in de lobby en lopen zoals gebruikelijk naar Frank&Benny om te ontbijten. Onze laatste uurtjes dat we met vieren zijn. Vanmiddag arriveren Pim en Jaap in Ipswich. Via de WhatsApp hebben we al contact met ze gehad en ze houden ons op de hoogte waar ze precies zijn. Na het ontbijt maken we een wandeling richting de stad.

 

 

 

We komen rond 11.15 uur uit bij de The Robert Ransome waar we wat gaan drinken. Het is er weer erg druk en we vinden op de 1e verdieping nog een tafel vrij. Inmiddels hebben we vernomen dat Pim en Jaap geland zijn en met de trein onderweg naar Ipswich. Ze zullen zo ongeveer rond 13.30 uur arriveren bij het hotel.

 

 

 

 

Zo rond 13.00 uur lopen we terug naar het hotel. In de lobby nemen we een biertje en dan is het wachten op Pim en Jaap. Omstreeks 13.30 uur komen ze het hotel binnenlopen. Ze checken in en ik loop met ze mee naar hun kamer, die naast die van John en Marion ligt. Ze droppen hun koffer op de kamer en we gaan weer naar de lobby.

 

 

Met zessen lopen we naar het centrum en komen uit bij Mannings. Daar proosten we op een leuk verblijf in Ipswich. Ons team is nu compleet voor de komende 3 dagen. We lunchen bij Mannings.

 

 

Tegen 15.30 uur lopen we naar het stadion toe. We maken de nodige foto's van onze Hellmond vlag bij het standbeeld van Bobby Robson. Helmond Sport speelt vandaag tegen FC Dordrecht. We wensen hen vanuit Ipswich heel veel succes toe. We nemen ook nog een kijkje in de shop van ITFC, waarna we naar The Swan lopen.

 

 

 

 

 

In The Swan nemen we weer onze vaste opstelling aan de bar. Het bier ( en voor mij BaCo ) vloeit weer rijkelijk en we hebben het reuze gezellig. Af en toe nemen we een borreltje Jägermeister. Nadat we ruim 2 uur bij The Swan zijn geweest is het tijd om te gaan dineren.

 

 

 

 

 

We besluiten om te gaan eten bij The Plough. We nemen de menukaart door maar voor mij is het al snel duidelijk. Ik neem weer een mixed grill. Een serveerster kennen ze erg niet dus we moeten zelf onze bestelling bij de bar doorgeven. Ook onze drankjes moet je in Engeland zelf halen. Na het diner lopen we nog even terug naar het hotel om ons op te frissen. Pim hoeft niet terug naar het hotel en gaat wat drinken in de Exchange Bar. Het blijkt dat hij de enige klant is. Pim vind het niet erg want hij heeft de beschikking over 3 barmeisjes.

 

 

Rond 21.00 uur lopen we naar Bowmans. Onderweg laten we aan Pim weten dat we eraan komen. In Bowmans hebben de beschikking over ons vast stekkie. We zijn er vroeg. Rond 21.30 uur wordt de zaak omgetoverd tot discotheek en maakt de DJ zich klaar voor de start. Bowmans loop vol met uitgaanspubliek. Aan de tafel naast ons staat een stel waarmee Pim aan de praat raakt. Het duurt niet lang of ze staan bij ons aan de tafel. Pim en Jaap nemen tussen hun biertjes door enkele shotjes Sambuca. Hoe later de avond vordert hoe zatter dat ze worden. We hebben veel lol.

 

 

 

 

    

 

 

 

Om 2.00 uur gaat de muziek uit en de lampen aan. Een teken dat het erop zit. We lopen terug naar het hotel. Pim en Jaap achter ons aan zwalkend. Onderweg raken we ze kwijt en we nemen aan dat ze nog ergens een hamburger gaan eten. Nog geen 5 minuten nadat Kasper en ik op de kamer zijn wordt er aangeklopt. Ik maak de deur open en zie daar Pim plat op zijn buik in de gang liggen en Jaap hangt tegen de muur. Ze weten hun kamer niet meer te vinden. We krijgen de slappe lach en gieren het uit. Marion komt een kijkje nemen. Voor Pim reden om de kamer bij John en Marion op te gaan, maar hij wordt door John teruggestuurd die al in bed ligt. Pim loopt dan onze kamer op en ploft neer op ons bed. Ja probeer hem dan maar eens met twee man er vanaf te krijgen. Intussen gaan de telefoon. Ik neem op en het is de bewaking. Of wij rustig aan wil doen. Ik geef aan dat Pim echt naar zijn eigen kamer moet. Samen met Jaap die dan nog tegen de muur zit, zet ik hen op hun kamer. Tegen 2.45 uur is het tijd om te gaan slapen. Het was wederom een erg gezellige dag!

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards