Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 03
Datum: Donderdag 27 maart 2014
Plaats: Ipswich
   

 

 

Het wekkertje ging weer om 8.00 uur. Klokslag 9.00 uur in de lobby en klaar voor het ontbijt. Aangekomen bij Frank&Bennie krijgen we te horen dat er problemen zijn met het gas. Noodgedwongen op zoek naar een nieuwe ontbijtplek en die vinden we in restaurant Grumpies.

 

 

Tijdens het ontbijt wordt het idee geopperd om eens naar de training van ITFC te gaan kijken. We lopen naar de winkel van ITFC en vragen of er vandaag getraind wordt en waar. We worden doorverwezen naar de hoofdingang. Daar lopen we naartoe en vragen naar het trainingscomplex. Er wordt ons verteld dat de trainingen besloten zijn en niet toegankelijk voor publiek. We besluiten het er toch op te wagen en nemen een taxi naar het trainingscomplex welke aan de andere kant van Ipswich ligt. Rond 11.00 uur komen we eraan. We zien allemaal dure BMW's en Mercedessen staan. Er wordt dus getraind. We zien een poort open staan en brutaal lopen we het trainingscomplex op. We zien de keepers getraind worden en op een ander veld de rest van de spelers. We worden opgemerkt en de teammanager komt naar ons toe gelopen en vraagt wat wij komen doen. Ik leg hem uit dat wij uit Nederland komen en supporters zijn van ITFC. Dat vindt hij geweldig en we mogen de training bijwonen maar moeten wel op zo'n 10 meter afstand van het trainingsveld blijven. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de training komt de 'grote man' zelf naar ons toe gelopen. Mick McCarthy ( ook bondscoach van Ierland geweest ) schud onze de hand en maakt een praatje. Ook maken we een foto. Het is een erg vriendelijke man. Een erg leuke ervaring om hem te ontmoeten. We gaan ook met spelers op de foto en lopen terug naar de parkeerplaats. Daar maken we ook nog een foto met veldtrainer Terry Conner. We maken nog even een rondje op het immense trainingscomplex waar enkele jeugdteams aan het trainen zijn. De faciliteiten zijn enorm en dat te bedenken dat het Championship vergelijkbaar is met de Nederlandse Jupiler League. Daar kunnen wij in Nederland met onze Eerste Divisie dus echt niet aan tippen.

 

 

 

 

 

 

Rond 12.15 uur laten we een taxi bellen en deze zet ons af bij het busstation in het centrum. We zien een mooi pand: The Robert Ransome, we nemen daar wat te drinken en te eten. Het is er erg druk, zowel onder als boven. Zo tegen 14.30 uur wandelen we weer verder.

 

 

 

We komen al snel uit bij Mannings en nemen er wat te drinken. Marion ziet aan de muur schilderijen hangen met de naam Bernards erop, mijn achternaam dus. Het blijkt een brouwerij te zijn uit Edinburgh ( Schotland ) met erg lekker bier. Kan trouwens ook niet anders...

 

 

 

 

 

Nadat we bij Mannings zijn geweest lopen we nog even naar The Swan. Daar pakken we ook nog wat te drinken en gaan dan even terug naar het hotel om ons op te frissen. Vanavond gaan we dineren bij Frank&Benny. We lopen er rond 18.00 uur naar toe. Onze bestelling wordt snel opgenomen en net zo snel geserveerd door de erg vriendelijke serveerster. Om 19.30 uur staan we weer op straat. We lopen weer richting het centrum en nemen nog ergens wat te drinken.

 

Het grotendeel van de pubs sluiten vandaag om 23.00 uur dus rest ons niets anders dan maar op tijd naar bed te gaan. Zo tegen 22.45 uur lopen we naar de Mc Donalds om een hamburger te eten en gaan dan terug naar ons hotel.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards