Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 01
Datum: Dinsdag 25 maart 2014
Plaats: Eindhoven - Londen - Ipswich
   

 

 

Vandaag, dinsdag 25 maart, is het dan weer zo ver. We gaan voor de tweede keer naar Ipswich. Het is dan 1,5 jaar geleden dat we voor het eerst afreisden naar het Zuidoosten van Engeland. Tegen 5.30 uur opgestaan. Koffertje stond al gepakt, dus alleen even douchen en aankleden. Tegen 6.15 uur kwam Lucas mij ophalen. Hij had al John, Marion en Kasper opgehaald. Op naar het vliegveld waar we een half uur later aankwamen. Het was er erg rustig. Eerst tijd voor een bak koffie en mijn ontbijt opeten. Tegen 7.20 uur naar de controle en dan op naar de gate. We zijn een van de laatste die aan boord van het vliegtuig gaan. We hebben vaste stoelnummers en zitten met vieren naast elkaar. Stipt op tijd, om 8.10 uur, vertrekken we.

 

 

Het is maar een klein stukje vliegen. Al na 25 minuten gaan we de daling inzetten. Rond 8.00 uur Engelse tijd landen we op Londen Stansted Airport. We kunnen op ons gemak doen. Eerst door de douane, dan even pinnen en op naar het station. We vertrekken om 9.20 uur met de trein. Ruim een half uur later moeten we overstappen in Cambrigde. We hebben daar 3 kwartier de tijd, dus even een broodje en wat drinken naar binnenwerken. Omstreeks 10.44 uur vertrekken we voor onze laatste stuk naar Ipswich.

 

 

Klokslag 12.00 uur komen we er aan. In de verte zien we Portman Road, het stadion van Ipswich Town FC waar we vanavond een wedstrijd gaan bekijken. We lopen naar ons hotel. Allemaal bekend terrein en we kennen de weg. Na tien minuten zijn we in ons hotel. Even inchecken en dan op naar onze kamers. Die zijn op de tweede verdieping helemaal aan het einde van de gang.

 

 

 

Nadat we ons op de kamers hebben geïnstalleerd en wat hebben opgefrist gaan we op weg naar de stad. We gaan eerst een drankje doen bij The Swan en proosten op een goed en gezellig verblijf in Ipswich. John heeft inmiddels contact gehad met Malcolm en laat hem weten dat we in The Swan zitten. Tegen 14.30 uur arriveert Malcolm ook. Hij heeft een dag vrij gepakt om bij ons te kunnen zijn. We kletsen gezellig wat bij, het is immers weer 1,5 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst hebben gezien.

 

 

 

Zo tegen 16.00 uur gaan we naar de volgende pub toe: The Black Horse. Weer zo'n typische gezellige Engelse pub. We besluiten om er ook maar meteen te dineren. Rond 18.00 uur lopen we naar het supporterscafé van Ipswich Town FC, The Drum&Monkey. We worden met open armen ontvangen en velen weten van onze komst uit Nederland. Erg leuk.

 

 

 

Na de nodige drankjes lopen we tegen 19.15 uur naar het stadion toe wat om de hoek ligt. Het geeft meteen een apart gevoel om er weer terug te zijn. Er hangt een echte Engelse sfeer die niet te vergelijken is met Nederlandse voetbalwedstrijden. Malcolm heeft voor ons kaartjes geregeld en we staan weer op dezelfde plek als 1,5 jaar geleden. Dus tussen de fanatieke aanhang.

 

 

Om 19.45 uur is de aftrap Ipswich Town FC - Derby County. Al na een paar minuten spelen komen we op achterstand. Reden voor de fanatieke aanhang om nog meer lawaai te maken. In de tweede helft wordt de stand gelijk gemaakt. In blessuretijd scoort ITFC de 2-1. Het hele stadion met 20.000 toeschouwers ontploft van vreugde. Deze overwinning is erg belangrijk om in de race te blijven voor promotie via de play-offs. Geweldige wedstrijd!

 

 

 

 

 

 

Na afloop van de wedstrijd gaan we nog wat drinken in het supporterscafé. Malcolm drinkt ook nog een biertje en moet dan naar huis. Hij mag de laatste trein niet missen. Zo tegen 23.00 uur besluiten we om terug te gaan naar ons hotel. We hebben een lange dag gehad en zijn toe aan een goede nachtrust.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards