Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Ecuador     
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Wanneer: 17 oktober 2014 - 05 november 2014
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 20 personen, meer info over groep klik hier

 

 

Waar naartoe in 2014?

Inmiddels heb ik al 6 rondreizen gemaakt en daarmee 9 verschillende landen bezocht. Van die 6 rondreizen heb ik er 5 gemaakt door landen in AziŽ. Het wordt dus een keer tijd om de 'andere' kant op te gaan. Midden- en Zuid-Amerika dus. Al lang trekt Costa Rica mij aan, maar nadat ik de nieuwe FOX reisgids medio december had binnengekregen viel mijn interesse op de rondreis Enerverend Ecuador. Een compleet nieuwe reis binnen het aanbod van FOX Vakanties. Dit land is erg veelzijdig. Het kent bergen, actieve vulkanen, koloniale steden, ongerepte jungle, echte indianenmarkten en natuurlijk strand. Na me uitgebreid te hebben ingelezen wist ik het zeker: Ecuador wordt mijn nieuwe bestemming in 2014!

 

Twijfel tussen groepsreis of singlereis?

Mijn voorgaande reizen heb ik allemaal gedaan met de groepsreizen van FOX. De Ecuador reis ga ik voor het eerst maken met de singlereizen. De reden? In dezelfde periode is de 20-daagse singlereis 100 euro goedkoper waarbij je ook nog eens 2 dagen langer in Ecuador bent dan de 18-daagse groepsreis.

 

Wanneer op reis?

Ik reis het liefste in het voor- of najaar. Omdat ik in het voorjaar op vakantie ga naar Engeland is mijn keuze gevallen op de rondreis met vertrek op 17 oktober 2014. Omdat Ecuador op de evenaar ligt zijn de temperaturen heel het jaar door hetzelfde, variŽrend van 22 graden in Quito en Banos tot 34 graden in Puerto Lopez.

 

De voorbereidingen

De rondreis Enerverend Ecuador met vertrek op vrijdag 17 oktober heb ik op 27 januari geboekt. Het is nu even wachten op de definitieve bevestiging. De groepsgrootte staan nu op 7 personen.

 

Donderdag 30 januari, Vandaag de definitieve bevestiging van de rondreis gekregen. Ik mag dus mee naar Ecuador!

 

Zaterdag 1 februari, Het gaat erg rap met de aanmeldingen voor deze reis. De groepsgrootte staat nu op 15 personen. Ook hebben we via een besloten   FaceBook pagina al kennis met elkaar gemaakt.

 

Dinsdag 11 februari, De groep heeft het maximum van  20 personen bereikt en zit daarom dan ook geheel vol. De reis is niet meer te boeken.

 

Zaterdag 1 maart, Vandaag naar de Sound&Light show van FOX in Hoofddorp geweest. Daar kennis gemaakt met Erik, Ellemieke, Mariska, Hans en Patricia.  Met hun de show bekeken. Na afloop nog wat gedronken en wat gekletst.

 

Zaterdag 16 augustus, Vandaag de stoelen in het vliegtuig alvast gereserveerd. Ik heb gekozen voor stoelen met extra beenruimte. Op de heenweg zit ik in de Comfort Class op stoel 12C en op de terugweg stoel 31C (bij de nooduitgang en dus behoorlijk veel beenruimte). Anderen reisgenoten hebben ook al stoelen gereserveerd.

 

Zaterdag 30 augustus, Vandaag in Utrecht een kennismaking gehad met de Ecuador groep. Van de onze groep van 20 waren 17 personen aanwezig. Nadat we op het station verzameld hadden liepen we gezamenlijk naar restaurant De Boslust toe. Daar hadden ze voor ons een aparte ruimte gereserveerd waar we gezellig wat konden eten en drinken. Het was een geslaagde avond met allemaal leuke mensen. Dat gaat over een paar weken helemaal goed komen!

 

Vrijdag 3 oktober, Vandaag nog twee weken en dan vertrekken we op reis. Alvast begonnen met een lijstje te maken wat ik allemaal moet meenemen en zeker niet moet vergeten. Qua kleding is het nog puzzelen. Dikke truien en lange broeken voor in de bergen, poloshirts en korte broeken voor de jungle en aan het strand. De koffer zal dit jaar er anders uit zien dan mijn voorgaande vakanties. Temperaturen waren toen allemaal tropisch. Nu in Ecuador totaal anders...

 

Maandag 6 oktober, Vandaag een wijziging in het programma doorgekregen van FOX. Op dag 13 zullen we in een ander hotel verblijven. We overnachten nu in Hosteria Pircabamba in Alausi, een hotel gelegen in de bergen met een prachtig uitzicht over de vallei. Helaas zullen we als complete groep niet in het eindhotel verblijven, We worden opgesplitst in Hotel Hugo Victor (verblijf ikzelf) en Hosteria Mandala. De twee hotels liggen naast elkaar aan het strand op een paar minuten loopafstand. Jammer maar het is niet anders.

 

Donderdag 9 oktober, Vandaag de reisbescheiden ontvangen met o.a. hotellijsten, belangrijke informatie voor vertrek en natuurlijk de e-tickets. Volgende week donderdag kunnen we online inchecken bij KLM.

 

Donderdag 16 oktober, Vandaag online ingecheckt en de boardingpass uitgeprint. De koffer staat gepakt. Ik ben er klaar voor. Morgenvroeg rond 7.15 uur verzamelen we als groep op Schiphol. Dan eerst de koffers afgeven en wanneer we door de controle zijn gaan we een bak koffie drinken.

 

Woensdag 17 oktober, Het is zover. We gaan op reis!!

 

 

 

 

Single maar niet alleen

 

Copyright M.Bernards