Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 20
Datum: Woensdag 5 november 2014
Plaats: Amsterdam
   

 

 

Rond 13.00 uur landen we op Nederlandse bodem. We zijn vlot door de douane heen en ook onze koffers hebben we snel. We nemen als groep afscheid van elkaar. Als bende van 8 hebben we een speciale band gekregen. Mooie vriendschappen zijn er uit voort gekomen. We hebben een super tijd gehad.

 

 

De rondreis door Ecuador kan ik zeker aanbeleven. Het is een land met vele gezichten. Zoals de reis ook heet: Enerverend. Geen dag is hetzelfde. Zit je ene dag op in de stad, sta je de volgende dag in de jungle. Beklim je ene dag een berg, fiets je de andere dag door de bergen. Heb je de ene dag een dikke jas nodig en sta je te rillen van de kou, de andere dag sta je in je korte broek te zweten. Hierdoor bestaat je koffer dan ook uit alle soorten kleding: Vesten, polo's korte broeken, lange broeken, muts, handschoenen, slippers, bergschoenen, etc.

 

Qua weer hebben wij heel erg geboft. De groep die in september de rondreis door Ecuador hebben gemaakt, die hebben veel regen gehad. Ze hebben last ondervonden van de regen tijdens hun activiteiten. Wij hebben slechts een bui gehad. De rest van de rondreis een strak blauwe hemel. Poncho's hebben we niet nodig gehad. De temperaturen varieerden van 23 graden in Quito, 30 graden in Tena, 15 graden in Papallacta, 25 graden in Cuenca tot 27 graden in Puerto Lopez. Uiteraard tijdens stops in de bergen was het koud met zo'n graad of 5. Ook de beklimming van de Cotopaxi was koud. Het was er rond het vriespunt en viel zelfs sneeuw.

 

Het reisprogramma was aangenaam. 's Morgen niet zo heel vroeg weg. De meeste keren rond 9.00 uur. Alleen het vertrek uit Cuenca naar Puerto Lopez was vroeg. Ook kom je redelijk op tijd in je hotels aan (16.00 uur). Je hebt voldoende vrije tijd. Het eten is goed. Er is van alles te verkrijgen. Qua prijzen ligt het niveau een stuk onder het prijspeil van Nederland. Lunch zo'n 4 dollar, diner zo'n 15-20 dollar. Biertje van 600 ml zo'n 3,50 dollar. Cola 1 dollar.

 

Alle excursies kan ik aanbeleven, behalve het paardrijden in Banos. Dit vonden wij erg tegen vallen. De rest van de excursies zeker doen.

 

Ecuador is een land met een opkomend toerisme. Hierdoor zijn niet alle hotels even "goed". Alleen de hotels in Quito en Cuenca zijn top. De rest is over het algemeen wat minder. De kamers en badkamers zijn uiteraard wel schoon evenals de bedden. Neemt niet weg dat het ook wel wat heeft om er te verblijven. Neem bijvoorbeeld de HaciŽnda in Lasso. Pachting complex. Ook de hosteria in Alausi heeft een mooie ligging. Of het jungleverblijf in Tena. Wat is er mooier om wakker te worden met meteen uitzicht over de jungle! Het strandhotel in Puerto Lopez is niet wat je van een strandhotel verwacht maar ook hier is de ligging en uitzicht op zee prima. Over het algemeen wisten we wat ons te wachten stond. We hebben in ieder hotel prima naar ons zin gehad. Okay soms heb je geen warm water of wat last van de herrie, maar dat moet je op de koop toe nemen.

 

Net als mijn voorgaande rondreizen was Ecuador een prachtige rondreis. Het was mijn eerste singlereis. Had van tevoren wat mijn twijfels, maar die zijn geheel ongegrond. We hadden een erg leuke groep. Natuurlijk heb je wat stillere personen bij en die graag wat vroeger naar bed gaan, maar iedereen was lekker spontaan. Met de bende van 8 ( Bianca, Annemarie, Ellemieke, Mariska, Marco, Peter, Oscar en ik) heb ik een schitterende tijd beleefd. We hebben veel gelachen en veel gefeest. Erg leuke en gezellige mensen.

 

Als u in de gelegenheid bent om naar Ecuador te gaan, moet u dat zeker doen. Het is een schitterend land!!!

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 

Copyright M.Bernards