Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 16
Datum: Zaterdag 1 november 2014
Plaats: Cuenca - Puerto Lopez
   

 

 

We hebben een erg korte nacht gehad. Om 5.15 uur al uit de veren. Had gisterenavond de koffer al gepakt, dus alleen even snel douchen en aankleden. Omstreeks 5.35 uur naar de lobby. De koffers worden ondertussen opgehaald. Er is geen ontbijt. We kunnen alleen een kop koffie of thee nemen. Er is ook jus d'orange. Ik ben erg zomers gekleed, dus met slippers en korte broek. Freddy geeft aan dat het onderweg koud kan zijn. Ik neem het risico. We vertrekken om 6.00 uur. Het is dan erg rustig in Cuenca. We kunnen in rap tempo de stad uit. We hebben een erg lange rit voor de boeg naar Puerto Lopez.

 

 

Intussen heb ik het behoorlijk koud gekregen. Trek mijn jas aan. Maar mijn voeten zijn net ijsklompen. Heb helaas geen sokken bij me. Dan maar even geduld totdat we gaan afdalen, want dan wordt het snel warmer. Na een klein uur rijden maken we een fotostop. Op de plek waar drie rivieren bij elkaar komen. Het is er behoorlijk koud. Op de traptreden is te zien dat er nachtvorst is geweest. Het uitzicht is prachtig en we hebben wederom een strak blauwe lucht!

 

 

 

 

 

 

Rond 8.00 uur maken we een volgende stop bij een restaurantje. Hier kunnen we ontbijten. Ik neem koekjes en yoghurt. Het smaakt prima en het vult je maag. Nog even een mooie foto maken van de hoogste berg van Ecuador, de Chimborazo. Het is zo helder dat we de berg kunnen zien. Freddy zegt dat het zelden voorkomt dat het zo helder is en van zo'n grote afstand de berg te zien is. We boffen toch maar weer.

 

 

 

Na ruim 3 uur onderweg te zijn voelen we de temperatuur stijgen. Begonnen we met een graag of 6 in Cuenca, inmiddels zijn we rond zeeniveau waardoor de temperatuur is opgelopen naar 23 graden. We besluiten dat het tijd is voor een drankje. Het is dan 9.15 uur en de rum cola vloeit weer rijkelijk. We maken rond 10.15 uur nog even een plasstop en rijden weer verder.

 

 

 

Onderweg worden we staande gehouden bij een politiecontrole. Alle papieren van buschauffeur Ruben worden gecontroleerd. Na tien minuten blijkt alles in orde te zijn. Tijdens de controle hebben we de aandacht getrokken van lokale verkopers. Tegen 13.00 uur naderen we de kust en rijden een mooie route met zicht op zee. We gaan lunchen in een klein plaatsje aan zee. Lekker met de voetjes in het zand. Neem een heerlijke gebakken vis. Omdat we met een grote groep zijn en het ook nog eens druk is in het restaurant duurt het wel lang voordat we ons eten krijgen opgediend. Echter het wachten wordt beloond want het eten smaakt prima.

 

 

 

 

 

 

 

Na de lunch gaan we weer aan boord van de bus en bedanken buschauffeur Ruben met een mooie fooi. Freddy blijft bij ons in Puerto Lopez en krijgt later zijn fooi. We arriveren rond 16.00 uur bij ons hotel in Puerto Lopez.

 

Puerto Lopez is een klein vissersdorpje met zo'n 16.000 inwoners gelegen in een gebogen baai aan de Pacifische kust in de provincie Manabi. De belangrijkste industrie is de visserij. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en dat is goed te zien. Het stadje heeft geen grote hotels. De hotels waar wij verblijven zijn een van de grotere. Langs de kust liggen nog hele bouwkavels die wachten op een grote investeerder. Ook kent het stadje geen hoogbouw.

 

 Helaas wordt door de groep opgedeeld in twee groepen van tien personen. Ik verblijf met negen anderen in het Victor Hugo hotel, de rest gaat naar het Mandala Hotel zo'n 300 meter verderop. We verblijven dus dicht bij elkaar. Ik krijg kamer 13 toegewezen. Omdat Ellemieke bij Peter in het Mandala Hotel blijft slapen ruil ik met haar en neem kamer 15 naast Arno. Het is een simpel hotel aan zee, maar de kamers zijn schoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik drop mijn koffer op de kamer en ga samen met Arno een biertje drinken op het terras. We spreken met de rest van bende van 8 af dat we omstreeks 20.00 uur verzamelen in ons hotel en dan op zoek te gaan naar een restaurant. We hebben dus nog een paar uurtjes te gaan. Arno en ik genieten en kletsen wat onder het genot van de nodige biertjes. Hans komt ook nog voorbij lopen en gaat pilletjes halen tegen zeeziekte. Freddy heeft deze geadviseerd omdat we morgen een boottocht gaan maken. We vragen of Hans die voor ons ook meeneemt. Een half uur later is Hans terug en komt ons vergezellen. Tegen 19.15 uur vinden we dat we ons maar eens moeten gaan opfrissen. Een half uur later zitten weer op het terras en wachten op de rest.

 

 

 

Tegen 20.00 uur is de rest er ook en lopen we naar het centrum van Puerto Lopez, zo'n paar minuten wandelen. Onderweg komen we Arno en Janneke tegen en zij gaan met ons mee eten. We zoeken een fatsoenlijk restaurant, maar het is bijna overal druk. Omdat et drukker is dan normaal komt omdat men hier een lang weekend heeft ivm een feestdag (Allerzielen). We willen bij een pizzeria eten maar daar blijkt het ook vol te zijn. We lopen terug en komen uit bij een restaurant waar de anderen van de groep ook zitten te eten. Gelukkig is er plaats. Ik bestel gamba's in knoflooksaus en een extra portie friet. Hans bestelt hetzelfde. Nadat we ruim een half uur hebben zitten te wachten komt de ober vertellen dan de friet op is en er alleen rijst is. Vind het jammer want ik had zin in friet. Het duurt erg lang. De rest van onze tafel heeft ondertussen hun gerecht al op wanneer Hans en ik onze gamba's krijgen opgediend. Tot onze verbazing krijgen we er ook friet bij welke ze eerst niet hadden. Tsja...

 

Na het eten gaan we een drankje doen bij de tegenover gelegen strandtent. Het loopt behoorlijk vol. Op het strand is een open lucht disco met een DJ. Locals staan er volop te feesten. Wij sluiten bij hen aan. Met de voeten in het zand. We zien ook dat veel locals zelf drank mee hebben genomen. Dat brengt ons op het idee om dat morgen ook te doen. Wanneer ik aan de barman vraag waar het toilet is om te plassen wijst hij me naar de zee. Dat is dus ook een handige manier. We feesten door tot zo'n 2.00 uur en lopen dan terug naar ons hotel toe. Een lange dag eindigt omstreeks 2.20 uur in mijn bed.

 

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 

Copyright M.Bernards