Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 12
Datum: Dinsdag 28 oktober 2014
Plaats: Banos - Guamote
   

 

 

Vandaag gaan BaŮos alweer verlaten. Leuk stadje waar we veel lol hebben gehad. Al vroeg naar het ontbijt toe, want we vertrekken al om 8.00 uur. Nadat ik mijn rekening heb betaald is het wachten tot dat iedereen aanwezig is. Nog effe mijn smartphone checken en we kunnen op weg naar onze eindbestemming in Guamote.

 

 

 

 

Na nog geen 3 kwartier te hebben gereden maken we in een dorpje even een kleine stop. We kunnen hier plassen of wat te drinken kopen. Er is ook een klein marktje. Veel stelt het allemaal niet voor. Tegen 9.10 uur rijden we weer verder.

 

 

 

 

 

We hebben wen schitterende route langs de Chimborazo vulkaan, met zo'n 6.300 meter de hoogste en meest indrukwekkende berg/vulkaan van Ecuador. We maken wat fotostops onderweg.

 

 

 

 

Hoe hoger dat we komen hoe kouder het wordt. We zijn inmiddels de grens waar bomen en planten kunnen groeien overschreden. Het maanlandschap is prachtig. We stappen uit om foto's te maken van wilde lama's. Een jas is wel nodig bij het uitstappen, want het waait behoorlijk en het is er ijzig koud.

 

 

 

 

 

We maken een stuk verder weer een stop. Freddy laat ons een mooi natuurverschijnsel zien. Door de eeuwen heen zijn er door de uitbarstingen van de Cimborazo vulkaan lagen as op elkaar neergekomen. Iedere verschillende laag heeft een andere kleur. Hierdoor kan je aflezen dat er minimaal 25 uitbarstingen zijn geweest. Het is een bijzondere en prachtige aanblik.

 

 

 

Tegen 12.45 uur maken we een stop in Riobamba, gelegen op 2750 meter. Het is er een stuk aangenamer dan bij onze laatste stop. In Riobamba staat een van de oudste kerken van Ecuador. Het stamt uit 1534. Terwijl Freddy en Ruben onze lunch klaar maken nemen wij een kijkje in het kerkje. Ook nemen we een kijkje bij een dame aan de overkant die cavia's aan het roosteren is. We willen een foto hiervan maken, maar ze wil er 5 dollar voor hebben. Wanneer we aangeven dat het veel te veel is wordt ze kwaad en jaagt ons weg. Middels onze zoomfunctie van het fototoestel weten we alsnog haar en de cavia's vast te leggen.

 

 

 

 

 

Omstreeks 13.15 uur is de lunch klaar. Freddy heeft zelf wat salades klaar gemaakt en is voldoende keus. VariŽrend van fruit, brood, yoghurt, beleg. Het smaakt prima. Inmiddels hebben enkele zwerfhonden ook geroken dat we aan het lunchen zijn en komen een kijkje nemen. Zoals de meeste honden in Ecuador zijn ze niet agressief en wachten tot dat ze wat krijgen. We geven ze wat te eten. Ze nemen het mee en verstoppen het. Nadat we klaar zijn met eten geeft Freddy de restjes aan de beesten. Omstreeks 14.00 uur rijden we verder.

 

 

 

 

 

We snijden een stuk af en rijden over een onverharde weg door een klein dorpje. Het is erg armmoedig. De kinderen uit het dorpje zitten langs de weg. Ruben stop de bus en stapt uit. Hij geeft de kinderen zakken chips en drinken dat we nog over hebben van de lunch. Ze zijn er erg blij mee. Het contrast is erg groot want nog geen drie kilometer verder zien we kinderen die er weer schoon uit zien en van school komen.

 

 

 

 

Omstreeks 15.00 uur komen we aan in Guamote, een klein plaatsje met een grote Indigena bevolking (indianen). We verblijven vannacht in het vrijwilligersproject Inti Sisa, Het is een van oorsprong Belgisch project dat zich ten doel stelt om de levensomstandigheden van de indianen in de Andes te verbeteren. Dat gebeurt onder meer door computerlessen te geven, door middel van naailessen, met een kinderdagverblijf en onderwijs.

 

Ons verblijf heeft een leuke uitstraling en het is ingericht dat een huiselijke sfeer creŽert met o.a. zitbanken en een open haard. Bij binnenkomst zien twee kleine meisjes hun huiswerk aan het doen. Vannacht slapen we op indeling. Ik en Peter delen een kamer. We sjouwen de de koffers zelf naar de eerste verdieping waar onze kamer is. De kamers zijn netjes en de badkamer erg schoon.

 

 

 

 

 

 

Wanneer we ons wat hebben opgefrist gaan we met de bende van 8 even een kijkje nemen in het dorpje. We lopen de straat uit en komen dan in de hoofdstraat terecht. Er is er erg rustig, zeg maar beter uitgestorven. De mensen die er zijn kijken ons verbaast aan alsof we buitenaardse wezens zijn. We besluiten om op zoek te gaan naar een barretje om wat te drinken, maar krijgen niets gevonden. Onderweg komen we Freddy tegen en vragen hem of er een bar is in het dorpje. Hij begint te lachen. De mensen in het dorpje zijn blij dat er al een supermarkt is, dus een bar is er niet. We lopen dan maar terug naar ons verblijf. Het begint dan al donker te worden.

 

 

 

 

 

 

We kletsen wat in de knusse zithoek. Er wordt aan de andere kant een boekje gelezen of gepuzzeld. Tegen 17.45 uur ga ik me douchen. Peter blijft nog even onder zitten. Wanneer ik klaar ben kan Peter gaan douchen. Ik ga aan de grote tafel zitten, neem een biertje en klets wat met Ellis en Thea. Tegen 19.00 uur beginnen de lokale dames met het opdekken van de tafels. We vragen of we moeten helpen, maar dat is niet nodig. Om 19.30 uur mogen we aan tafel. We krijgen eerst soep en daarna het hoofdgerecht. Het zien er niet smakelijk uit, maar schijn bedriegt. We proeven het en het smaakt heerlijk. Als nagerecht krijgen we fruit.

 

 

 

 

Na het diner, het is dan 21.00 uur, vinden we het te vroeg om naar bed te gaan. Andere groepsgenoten gaan al wel naar bed toe. Zoals gewoonlijk blijft de bende van 8 hangen. Onder het genot van een drankje gaan we kaarten. We proberen niet al te veel herrie te maken, maar af en toe lukt dit toch niet helemaal. Tegen 23.00 uur gaan we ook naar onze kamers toe. Van het project is niemand meer te bekennen. We doen dan maar zelf de lichten uit. De voordeur laten we open omdat we niet iemand buiten willen sluiten.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 

Copyright M.Bernards