Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 11
Datum: Maandag 27 oktober 2014
Plaats: Banos
   

 

 

Een onrustige nacht gehad. Waar ik de eerste nacht geen last heb gehad van de blaffende honden (zou het aan de alcohol hebben gelegen?), was de tweede nacht erg luidruchtig met die beesten. Daarbij kwam ook nog eens rond 6.30 uur een fanfare voorbij gelopen. Waarom zo vroeg is mij een raadsel. Na me te hebben gewassen en aangekleed ga ik om 7.30 uur naar het ontbijt toe. We zien er allemaal fris en fruitig uit. Dat is ook wel nodig want vandaag gaan we raften.

 

We worden om 9.00 uur opgehaald met een busje en rijden eerst naar hun shop toe. Daar moeten we doorgeven welke maat schoenen en kleding hebben we hebben. Ze nemen dan voor ons waterschoenen en een wetsuit mee. Ik heb mijn eigen waterschoenen bij. Tegen 9.15 uur gaan we op weg. Het is zo'n 3 kwartier rijden tot aan het vertrekpunt op de rivier. Na aankomst eerst omkleden. Zo'n wetsuit aankrijgen is nog niet zo makkelijk. Het zit allemaal erg strak. Nog even flink smeren met zonnebrandcrème. Alvorens we kunnen gaan raften krijgen we een uitgebreide uitleg hoe we moeten raften en krijgen ook een uitgebreide veiligheidsinstructies. Daarna moeten we een groep vormen. Mijn groep bestaat uit Peter, Oscar, Annemarie, Bianca en Cora. We kunnen dan eindelijk op weg. We spreken af dat Peter die voorin de boot zit het tempo aangeeft. Ik zit achterin de boot en geef de instructies van de begeleider door: Stop, voorwaarts, achterwaarts, links, rechts, etc. Samenwerking is erg belangrijk omdat je dat het minst kans op ongelukken hebt.

 

 

 

 

 

 

Het begin van de tocht is rustig, maar we krijgen stukken waar het er flink aan toe gaat. Halverwege moeten we klunen omdat de rivier daar te laag staat. Na tien minuten gaan we weer verder. We komen onderweg een stuk tegen waar het er flink aan toe gaat. Wij houden onze boot in toom, maar de boot achter ons slaat om. Er blijven groepsgenoten onder de boot zitten en enkele drijven meteen weg. Het is even paniek. De reddingsboot schiet te hulp en wij worden naar de kant gedirigeerd. Onze begeleider gaat helpen. Na een poosje komen Ellis en Jesse aanlopen. Zij zaten in die omgeslagen boot en zijn erg aangedaan. Ze vertellen dat ze niet onder kun boot uit konden komen en dachten te verdrinken. Erg heftig. Ze stappen bij ons in de boot en we brengen hun naar hun eigen boot die een stuk verder aan de kant is getrokken. Nadat iedereen weer in zijn eigen boot zit kunnen we verder. Dan is de beurt aan ons. Oscar en Bianca slaan over boord. Bianca komt met haar enkel klem te zitten tussen de boot en een steen. Ze kan niet op eigen kracht aan de kant komen en wordt ondersteund. Oscar kunnen we aan boord helpen.

 

 

 

Filmpje rafttocht

 

 

 

 

 

 

Filmpje waarin te zien is dat de 3e boot omslaat. Ikzelf zit in de 2e boot.

 

 

 

Tegen 12.30 uur is de tocht ten einde. Best heftig geweest. Resultaat: 2 gewonden en een paar mensen behoorlijk overstuur. Ikzelf heb er goed van af gebracht en vond het wel een avontuur. We kleden ons weer om en rijden daarna naar een restaurant om te lunchen. We nemen eerst een koud biertje waarna het visgerecht wordt opgediend. Het smaakt prima!

 

 

 

 

 

Omstreeks 14.00 uur zijn we terug in het hotel. De rest van de dag zijn we vrij. We besluiten met een paar man om een massage te gaan nemen. Onderweg doen we nog een apotheek aan om drukverband te kopen voor de enkel van Bianca. Haar enkel is flink opgezwollen, maar echt veel last heeft ze er gelukkig niet van. We zoeken een massagesalon. We worden aangesproken door twee dames en die nemen ons mee. Peter en ik nemen een full body massage met daarna een massage van hot stones. Peter en ik komen in hetzelfde kamertje te liggen. We kleden ons om en dan moeten we wachten tot dat de dames komen. Dit duurt nog vrij lang. Ik besluit om te vragen hoe lang het gaat duren, maar we kunnen niet uit de kamer. Die is afgesloten. Na zo'n kleine tien minuten komen er twee dames. Het heeft zo lang geduurd omdat we met een grote groep zijn. De dames moesten nog opgeroepen worden. De massage is heerlijk en duurt een uur. Na dat uur worden we meegenomen naar een andere kamer en moeten we plaats nemen op een bed die vrij hard aanvoelt. Dan begint het apparaat te bewegen. Het is inderdaad hot stones massage, maar niet wat Peter en ik in gedachten hadden. Wij dachten dat we een massage kregen met hete stenen op je rug. Deze massage voelt vrij onprettig aan. Na 1,5 uur zijn wij klaar en rekenen af. Het is dan zo'n 17.00 uur.

 

 

 

Omdat we vanavond zelf kunnen indelen gaan we eerst nog even koffie drinken bij Arte Cafe. Het is een van de beste koffiebars in Banos. Ik ben geen grote koffiedrinker maar deze koffie is zo lekker dan ik zelfs twee koppen koffie drinkt. Na zo'n 3 kwartier rekenen we af en gaan verder.

 

 

 

We lopen een supermarkt binnen om onze drankvoorraad weer aan te vullen. De nodige flessen rum, wodka, jus en cola worden weer aangevuld. Terwijl we de supermarkt doorlopen worden we aangekeken alsof we een paar alcoholisten zijn, maar het is voor een man of 10. Tegen 18.30 uur lopen we terug naar het hotel toe.

 

 

 

 

 

De groep heeft om 19.00 uur afgesproken om gezamenlijk te gaan eten. Onze groep, we hebben de naam "Bende van 8" gekregen, gaan op eigen gelegenheid eten. Wij besluiten om 19.30 uur te gaan. We lopen het centrum in en komen uit bij een Zwitsers restaurant. Op de begane grond zit het vol, maar we kunnen plaatsnemen op het dakterras. De temperatuur is aangenaam. Onze jonge serveerder spreek net als vele andere Ecuadorianen geen woord Engels, maar we kunnen hem duidelijk maken wat we willen eten. Hij is erg vriendelijk en staat meteen voor ons klaar. Het eten smaakt perfect. Als toetje nemen we chocolade fondue. Stukjes fruit dopen we in de warme chocolade. We rekenen af en geven de serveerder een riante fooi. Hij is er erg blij mee en bedankt ons meerdere malen.

 

 

Het is pas 22.00 uur en besluiten om nog wat te gaan drinken. We gaan naar hetzelfde tentje als afgelopen zaterdag. Bij binnenkomst is het een stuk minder druk dan zaterdag. De ober herkent ons meteen en noemt precies op wat we zaterdag hebben besteld. We vinden dat erg grappig. We krijgen weer een welkomsdrankje, de Suicide! Ondanks dat het minder druk is hebben we het toch naar ons zin. We raken in gesprek met enkele Amerikanen en Ieren. Ondertussen zijn Hans en Johan ook binnen gekomen. Na een tijdje verplaatsen we ons van de binnentuin naar het dansgedeelte. We verbazen ons wanneer we ineens Nederlandse muziek horen. De DJ heeft vernomen dan we uit Nederland komen. We lopen de polonaise. Of zoals de Ecuadorianen noemen: Het treintje.

 

 

 

 

 

Tegen 2.00 uur gaat de zaak sluiten. Ze sluiten af met De Vlieger van Andre Hazes. Wij zingen uit volle borst mee. We bedanken de obers en DJ en lopen dan terug naar het hotel toe. Wederom een leuke dag achter de rug.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 

Copyright M.Bernards