Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Singlerondreis Enerverend Ecuador met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 08
Datum: Vrijdag 24 oktober 2014
Plaats: Tena
   

 

 

Ook vandaag weer erg vroeg wakker. Omstreeks 6.30 uur stond ik op het balkon te genieten van het prachtige uitzicht over de jungle. Een strak blauwe lucht maakte het plaatje nog mooier. Om 7.00 uur naar het ontbijt toe. Ben niet de eerste, want dat is Thea. Eerst kop thee en daarna lekker ontbijten. Rond 7.40 uur terug naar mijn kamer om mijn lange broek weer aan te doen en me in te smeren met zonnebrandcrème. Het is inmiddels alweer behoorlijk warm geworden. We vertrekken om 8.30 uur. Eerst laarzen aan en dan een band ophalen waarmee we later de rivier gaan afdrijven. Met de longtailboot is het een klein half uur varen totdat we bij onze bestemming in de jungle aankomen.

 

 

 

 

 

 

Sommige stukken zijn goed te doen, maar er zitten ook pittige stukken omhoog bij. De luchtvochtigheid is hoog, waardoor je continue nat bent. Daarbij is het ook nog eens erg warm. Onze gids legt weer een en ander uit over plantensoorten en zo. Ik vind de tocht door de jungle erg leuk om een keer mee te maken.

 

 

 

Na ruim 1,5 uur te hebben gewandeld gaan we weer een stukje varen over de Napo rivier. We meren aan bij een stukje zandstrand. Hier kunnen we ons omkleden, dus de zwembroek aan. We pakken de band uit de boot en ploffen er op neer, waarna we de rivier het werk laten doen. Door de stroming worden we de rivier afgedreven. We hoeven alleen wat bij te sturen. Sommige stukken zijn wat wilder dan andere stukken. Een erg leuke beleving.

 

 

 

               

Filmpjes met de band op de Napo rivier

 

 

 

 

 

Na een kleine drie kwartier worden we door Freddy geattendeerd dat we moeten aanmeren. Het is nog best lastig om aan de kant te komen. Eenmaal daar aangekomen worden we door Freddy geadviseerd om de lange broek en de laarzen weer aan te doen. Met de natte zwemkleding er onder is het niet prettig, maar alles beter dan te worden lek geprikt door muggen en zandvliegjes. We gaan een kleine dierentuin bezoeken, de AmaZOOnico. We krijgen een gids mee. Een Duits meisje. Ze vraagt of ze Duits mag praten, maar de meestel geven de voorkeur aan Engels (Duitsers liggen ons niet zo). We komen diverse dieren tegen zoals neurshoornvogels, aapjes, grote schildpadden, stekelvarkens, papagaaien en een mooie katachtige soort waarvan ik de naam niet meer weet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen 13.00 uur zijn we terug in het hotel. We gaan eerst lunchen. Daarna wat luieren in mijn hangmat op het balkon. Ga ook nog lekker zwemmen en relaxen met een boekje aan het zwembad. Koud biertje erbij...echt vakantie. Tegen 17.45 uur terug naar de kamer. Het diner staat weer om 19.30 uur gepland. Na het eten weer een drankje doen op het balkon van Peter. Tegen middernacht tijd om te gaan slapen.

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

 

Copyright M.Bernards