Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: IndonesiŽ     
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Wanneer: 17 september 2013 -11 oktober 2013
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 29 Personen, meer info over de groep klik hier

 

 

Wat gaan we in 2013 doen?

In oktober 2012 hebben Jan&Joke en ik op een feestje laten doorschemeren om

in 2013 weer samen op vakantie te gaan. Onze vakanties in Thailand, China en Sri Lanka zijn erg gezellig geweest dus waarom in 2013 weer niet. Medio december nadat ik het FOX rondreizen boek binnen had gekregen, ben ik een selectie gaan maken van leuke reizen. Vietnam, MaleisiŽ en IndonesiŽ spaken me erg aan. Jan en Joke waren nog niet zo ver met het oriŽnteren op een nieuwe vakantie. Begin januari 2013 hebben we opnieuw besproken welke vakanties. De 22 daagse rondreis Singapore-MaleisiŽ-Thailand reis sprak ons erg aan, maar ook de 22 daagse rondreis Java-Bali. Op maandag 14 januari hebben we die knoop doorgehakt en gekozen voor Java-Bali ( IndonesiŽ ).   

 

 

Wanneer op reis?

Vertrek in de Nederlandse zomer was niet mogelijk voor Jan&Joke. In het najaar reizen vind ikzelf erg prettig. We hebben als vertrekdatum dinsdag 17 september gekozen. September wordt gezien als de beste reismaand voor IndonesiŽ.

 

De voorbereidingen

We wilden wachten met boeken tot 14 februari om zo de Valentijnskorting mee te pakken. Maar vanaf 28 januari heeft FOX een hele week de Aziekorting. Na overleg hebben we besloten om maar te boeken, want heeft FOX dit jaar de Valentijnskorting?

 

Dinsdag 29 januari, hebben we de reis met vertrekdatum 17 september 2013 geboekt. We hebben een upgrade gedaan om de laatste week op Bali door te brengen in het Sanur Beach Hotel. Ook zullen we er 3 extra nachten verblijven. In totaal verblijven we dus 10 dagen op Bali, waarbij we ook het excursiepakket hebben geboekt. Het is nu wachten op de definitieve bevestiging van FOX. We hebben ook meteen voor de Sound&Show IndonesiŽ geboekt op zondag 24 maart om 14.00 uur. Er hebben al reeds 4 personen geboekt, met ons drieŽn er bij komt het totaal op dit moment op 7 personen.

 

Vrijdag 01 februari, Vandaag zijn er twee koppels bijgekomen waardoor de groepsgrootte nu bestaat uit 11 personen.

 

Woensdag 06 februari, Vandaag de definitieve bevestiging van FOX gekregen. We kunnen en mogen 17 september op reis naar IndonesiŽ.

 

Donderdag 07 februari, Er is weer een koppel bijgekomen. De groepsgrootte is nu 13 personen.

 

Vrijdag 22 februari, De groepsgrootte is opgelopen naar 15 personen. Het begint al een leuke groep te worden.

 

Zaterdag 23 februari, Vandaag per mail contact gehad met Jan en Diccy. Zij gaan ook mee met de reis. We hebben onderling foto's uitgewisseld zodat we een beeld hebben bij de namen.

 

Maandag 25 februari, De grootte van de groep loopt gestaag op. Inmiddels hebben we de 17 personen bereikt.

 

Vrijdag 1 maart, Wederom zijn er twee personen aan de groep toegevoegd wat het totaal nu op 19 personen zet.

 

Dinsdag 5 maart, Vandaag per email contact gehad met Carla en Sietze. Zij gaan ook met ons mee op reis naar Java-Bali. Ook is de groep weer uitgebreid met 4 personen wat het totaal nu 23 groepsleden maakt. Het lijkt er op dat we het maximum van 30 personen gaan halen. Volle bak dus.

 

Vrijdag 22 maart, Het was even stil met de toeloop op de reis maar er zijn weer twee personen bijgekomen wat het totaal van de groep nu 25 personen maakt.

 

Zondag 25 maart, Vandaag naar de Sound&Light show in Hoofddorp geweest. Rond 13.30 uur kwamen we aan bij het nieuwe gebouw van FOX. Daar eerst met Jan&Joke koffie gedronken. Om 14.00 uur begon de informatieve show. Tegen 15.30 uur was de show ten einde. We reden door naar Aalsmeer waar we bij Het Wapen van Aalsmeer eerst wat gingen drinken en toasten op de mooie reis die ons te wachten staat. Tegen de klok van 18.00 uur schoven we aan in het restaurant waar we heerlijk gingen eten. Rond 22.30 uur weer terug in Helmond.

 

Dinsdag 16 april, De groepsgrootte is opgelopen naar 29 personen. Er is een persoon bij gekomen. De reis is nu alleen boekbaar op aanvraag. Er is nog 1 plaats vrij.

Woensdag 1 mei, Per vandaag is de rondreis met vertrekdatum 17 september niet meer te boeken. Zo'n 4,5 maanden voor vertrek zit de reis dan ook vol met in totaal 29 personen, bestaande uit 15 mannen en 14 vrouwen.

 

Zaterdag 8 juni, Vandaag nog precies 100 dagen voor vertrek naar IndonesiŽ.

 

Donderdag 27 juni, Vandaag naar de Travel Clinic van het Havenziekenhuis in Rotterdam geweest om een vaccinatie tegen buiktyfus te laten zetten. Landelijk is er een tekort aan het vaccin en het alternatief van pillen is ook niet meer voorradig. Dus ook niet in Helmond. Na even zoeken en rondbellen dus uitgekomen bij de Travel Clinic. Daar was het vaccin gelukkig nog voldoende op voorraad. Ruim 3 uur onderweg geweest voor een prikje. Ik kan er weer 3 jaar tegenaan.

 

Dinsdag 27 augustus, Vandaag nog precies 3 weken voor vertrek naar IndonesiŽ! De koffers kunnen bijna gepakt gaan worden.

 

Vrijdag 6 september, Nog 10 dagen voor vertrek. Vandaag hebben we de reisbescheiden ontvangen met info over de hotels, deelnemers, excursies.

 

Maandag 16 september, Een dag voor vertrek. De koffer is gepakt. Ik ben er klaar voor!

 

Dinsdag 17 september, Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver. We kunnen op reis....

 

Vrijdag 11 oktober, Na een lange terugweg van ruim 24 uur via Denpasar --> Jakarta --> Abu Dhabi --> Amsterdam zit de reis er weer op. Komende tijd zal ik de foto's sorteren en een begin maken van het reisverslag. De groepsfoto staat inmiddels al online, klik hier.

 

 

 

 

Copyright M.Bernards