Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 25
Datum: Vrijdag 11 oktober 2013
Plaats: Abu Dhabi - Amsterdam
   

 

Na een vlucht van ruim 8 uur komen landden we om 0.50 uur lokale tijd in Abu Dhabi. Er heerst wat verwarring in het vliegtuig. Eerst werd gemeld dat we aan boord moesten blijven, een paar minuten later mogen we wel weer het vliegtuig uit, met als laatste bericht dat we moeten blijven zitten en dus niet uit het vliegtuig mogen.

Terwijl we in het vliegtuig zitten komt de schoonmaakploeg de rotzooi opruimen en stofzuigen. Ook worden de voorraad eten en drinken aangevuld. Wanneer de schoonmaakploeg klaar is komen snel de nieuwe passagiers aan boord. Het vliegtuig is nu wel helemaal gevuld. Gelukkig blijft de stoel naast mij leeg zodat ik nog wat extra ruimte heb. Rond 1.40 uur stijgen we op en zetten koers naar Nederland waar we rond 7.40 uur na een vermoeiende reis landen. We kunnen snel het vliegtuig uit en lopen naar de paspoortcontrole. Daarna koffers ophalen en afscheid nemen van Jan en Joke. Ik bel mijn vader op en die staat al te wachten. Koffer in de auto gezet en op naar huis toe. Zo'n 1,5 uur later eindelijk thuis...dan bijna 24 uur onderweg geweest. Ik ben doodmoe.

 

 

De Java&Bali Tempo Doeloe reis door IndonesiŽ was wederom een geslaagde vakantie. Ondanks dat het de naam Tempo Doeloe draagt kan je niet spreken van een rustig reistempo. Wanneer je aan alle aangeboden excursies meedoet heeft deze reis een erg pittig tempo. Nou zijn wij van die personen die zoveel mogelijk van het land willen zien en dus automatisch kiezen om aan zo wat alle excursies mee te doen. Doe je niet mee aan de excursies, dan spreekt met pas van Tempo Doeloe. We hebben erg veel gezien en gedaan. Veel mooie momenten beleefd. Veel gelachen. De groep was ook leuk. Er is geen ongetogen woord gevallen.

 

Waar ikzelf af en toe moeite mee had is het tot oproep tot gebed van de imam. Al zo rond de klok van 4.00 uur klinkt het gezang. Vooraf wist ik dat dit zou gebeuren in een Islamitisch land, maar heb me vergist in de luidheid er van. Bij enkele hotels stonden in een straal van 300 meter wel 3 moskeen, waarbij de ene imam nog harder wil klinken als de ander.

 

Het eten tijdens de reis was lekker, alleen erg jammer dat het steeds niet goed warm was. Geregeld kregen we koud tot lauw eten. Van de reisgids had ik begrepen dat dit normaal is omdat de IndonesiŽrs pittig eten. Dat wordt dan gecompenseerd met lauw eten. Ik vraag me daarom af waarom dit bij de luxere hotels dan wel warm kon zijn.

 

Als je van een lekker wijntje houdt dan is het jammer dat dit op Java moeilijk te verkrijgen is en ook nog eens erg duur is. Voor een glas wijn betaal je al snel rond de 13 euro. Bier is wel betaalbaar. Zo'n 3 euro voor een fles van een halve liter.

 

Op Bali heb je geen last van zingende imams. Kan je erg lekker en goed eten. Is goede wijn verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs.

 

Het is zeker wel de moeite waard om op Java en Bali te zijn geweest.

 

Heeft u vragen over deze reis, dan mag u me altijd mailen.

 

 

Terug

 

 

Copyright M.Bernards