Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 24
Datum: Donderdag 10 oktober 2013
Plaats: Sanur - Denpasar - Jakarta - Abu Dhabi
   

 

Vandaag kunnen we ons gaan opmaken voor de terugreis naar Nederland. Rond 6.30 uur wakker. Joke belt me rond 7.00 uur op. Vandaag gaan we later ontbijten omdat we anders in de knel komen met de lunch. We moeten rond 12.00 uur uitgecheckt zijn en om 13.00 uur worden we opgehaald. Rond 7.00 uur dus eerst een bak koffie met wat koekjes op het balkon van Jan en Joke. We gaan om 7.45 uur naar het strand toe en kiezen onze bedden uit. De zee is weer totaal teruggetrokken. We zien dat er twee grote stukken ijzer zijn aangespoeld, waarschijnlijk afkomstig van een schip. Om nare verwondingen bij de zwemmers te voorkomen raapt Jan de stukken bijeen en legt ze op het droge gedeelte.

 

 

 

 

 

Rond 8.15 uur ga ik nog een rondje lopen over het hotelcomplex om de nodige foto's te maken en zie dan pas hoe groot het complex is. Ik kom luxe villa's tegen. Ook tennisbanen, een vijver met eenden, een spa, een basketbalveld en nog veel meer. Er is op het vroege tijdstip behoorlijk veel bedrijvigheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ruim een half uur later ben ik terug bij mijn strandbed. Ik besluit om niet meer te gaan zwemmen omdat ik dan anders met een natte zwembroek in mijn koffer zit. Zo tegen 10.15 uur beginnen we trek te krijgen en besluiten om te gaan ontbijten. Het is behoorlijk druk in de ontbijtzaal. Iets wat we normaal niet zien omdat we dan vroeg ontbijten. We vinden nog een vrij tafeltje en nemen ruim de tijd om te eten. Na het ontbijt gaan we terug naar onze kamers. Na me te hebben gedoucht de koffer ingepakt en een laatste check in de kamer of ik niets vergeten ben. Om 11.50 uur is het tijd om naar de lobby te gaan. Ik neem zelf mijn koffer mee naar onderen en check me uit. De conciŽrge gaat nog even mijn kamer inspecteren, want het kan zo maar zijn dat ik iets heb vernield. Dit is dus niet het geval. Intussen zijn Jan en Joke ook in de lobby en ook zij checken uit.

 

 

 

 

Dan is het wachten tot dat het busje ons op komt halen. Een ander stel dat we tijdens de excursie op Bali hebben ontmoet gaan ook terug naar Nederland. Zij worden samen met ons opgehaald. Het busje arriveert om 13.15 uur. Onze koffers worden ingeladen en we kunnen instappen. Een half uur later komen we aan bij het vliegveld van Denpasar. Het is er erg chaotisch. Alles loopt kris kras door elkaar heen. Nadat we door de veiligheidcheck heen zijn gaan we op zoek naar de juiste balie. We komen in een tijdelijke terminal terecht omdat ze het een en ander aan het verbouwen zijn. Niets staat fatsoenlijk aangegeven. Op de bordjes zien we niet ons vluchtnummer staan. We vragen het aan een grondsteward en die wijst ons naar een rij met het verzoek om daar maar ergens aan te sluiten. We gokken het erop dat we aan de juiste desk staan. Na een tijdje worden de borden handmatig verwisseld en blijkt dat we goed staan. We kunnen inchecken. De grondstewardess heeft een mondkapje op en spreekt ook nog een erg zacht. Met moeite kunnen we haar verstaan. Het blijkt dat we hier geen vertrekbelasting hoeven te betalen, dat hoeft pas in Jakarta. Onze koffers worden gelabeld, maar het is de vraag of we die ooit te zien krijgen. Er is geen lopende band waar de koffers machinaal naar de juiste bestemming wordt geleid. Een persoon duwt alle koffers handmatig door een luikje. Het is een grote bende! Wat ons tevreden stelt is dat we stoelen hebben aan het gangpad.

 

 

 

 

 

Omstreeks 16.00 uur worden we bij de gate opgehaald en met een bus naar het vliegtuig gebracht. Tegen 17.00 uur stijgen we op. Het is 1,5 uur vliegen naar Jakarta waar het een uur vroeger is.

 

 

 

 

 

 

Gelukkig hoeven we niet te sleuren met onze koffers want die worden doorgelabeld voor de vlucht naar Amsterdam. Op de luchthaven van Jakarta heerst een rust en alles staat duidelijk op borden aangeven. We hebben nog even de tijd om te winkelen. Ik koop wat sigaretten voor het thuisfront. Ook wil ik parfum kopen maar heb de pech dat mijn geurtje op is. Ik kleed me in de toiletten nog even om. Mijn korte broek verruil ik voor een lange broek. We komen onze reisgenoten Tineke en Paul ook nog tegen. Ze wijzen ons de plek waar we de vertrekbelasting moeten betalen en gaan dan door paspoortcontrole. Na een veiligheidcheck lopen we naar de gate toe. Na daar een half uur te hebben gewacht mogen we aan boord van het vliegtuig. Al snel blijkt dat het vliegtuig nog niet eens voor de helft gevuld is. De stoelendans kan dan weer beginnen. Wij hebben goede plaatsen aan het gangpad en blijven gewoon op onze stoelen zitten. Rond 19.35 uur vertrekken we uit Jakarta met als bestemming Abu Dhabi.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards