Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 15
Datum: Dinsdag 1 oktober 2013
Plaats: Kalibaru - Sanur ( Bali )
   

 

Wederom een slechte nachtrust gehad. Waren het eerst de kikkers met hun gekwaak die voor herrie zorgde, werden ze rond 3.00 uur afgelost door de imams. Wat een klere herrie zeg! Verschrikkelijk. Maar besloten om omstreeks 4.00 uur op te staan. De wake-up call van 4.30 uur is voor mij dan niet meer nodig. Na me te hebben gewassen en aangekleed, gaat de koffer voor de deur. Rond 5.00 uur naar het ontbijt toe. Dit keer kan je ook gebakken ei nemen, maar dat duurt erg lang. Jan en Joke nemen wel een gebakken ei. Ik houd het bij een boterham met jam, waardoor ik al klaar ben met eten voordat Jan en Joke hun gebakken ei hebben. Ik loop nog even naar mijn kamer om mijn rugzak te halen, waarna ik me ga uitchecken. Om 6.00 uur worden we door het vriendelijke personeel uitgezwaaid en kunnen op weg naar de haven om per ferry de oversteek te maken naar Bali. Na een uur rijden stoppen we even om foto's te maken van een boer die met behulp van waterbuffels zijn land aan het omploegen is. De lucht is dan pikzwart geworden en het duurt niet lang of de regen valt met bakken uit de lucht. Gelukkig zitten wij droog.

 

 

Omstreek 8.30 uur komen we aan in de haven. De bus wordt onderin de ferry geparkeerd waarna wij plaats gaan nemen op het dek. De zon schijnt dan weer uitbundig en ik zoek een plekje in de schaduw op. Aan boord zijn jongeren die je om geld vragen of zonnebrillen proberen te verkopen. We zien enkele jongeren vanaf de ferry het water induiken. We zien dat er muntgeld in zee wordt gegooid en zij duiken er achteraan om het te verzamelen. Zo verdienen zijn dus hun geld.

 

 

 

 

 

Om 8.40 uur gaan we vertrekken en varen de haven uit. We zijn niet de enigen. Het is er best wel druk met vrachtschepen en andere ferry's. Intussen komt Soe langs met frisdrank of koffie/thee. Onderweg genieten we van het mooie landschap. We zien Java kleiner worden en Bali dichterbij komen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een uur varen naderen we de haven van Bali. Een voor een worden de ferry's binnengeloodst. We worden door Soe naar de bus gedirigeerd. Hij geeft aan dat de beveiliging erg scherp is i.v.m. oliecongres dat de komende dagen op Bali wordt gehouden. Obama zou hier dan ook bij aanwezig zijn. We zien zwaar bewapende politieagenten en militairen. We worden een pleintje opgeleid. Bij de ingang moet er worden betaald. De bus maakt een rondje en bij het verlaten moet er weer worden betaald. In een straal van nog geen 35 meter! Bij de uitgang van de haven wordt Soe de bus uitgeroepen, maar we weten al waarvoor het zal zijn. Juist ja, weer betalen. Welkom op Bali!

 

 

 

 

In onze eerste kilometer op Bali zien we al meteen een erg groot verschil tegenover Java. Hier zie je geen moskeeŽn maar hindoeÔstische beelden en tempels. In tegenstelling tot het Islamitische Java is buureiland Bali voor 93% hindoeÔstisch. We maken een stop bij een soort van toegangspoort met enorme draken. We stoppen ook even langs de weg, maar blijven in de bus zitten. Er zitten makaken in de bomen en berm. Soe heeft een zakje nootjes en gooit wat naar ze toe. Er komen nog meer makaken uit de bosjes.

 

 

 

 

Rond 12.15 uur gaan we lunchen bij restaurant Pulukan. Het is onze laatste gezamenlijke lunch voordat een deel van onze groep naar Kuta en naar Sanur wordt gebracht. Het eten is erg lekker. Terwijl we zitten te eten krijgen Jan en ik weer de slappe lach. Dit maal is een satťstokje wat ons tot lachen maakt. Om 14.40 uur gaan we weer op pad. 

 

 

 

Na ruim een uur rijden komen we aan op de parkeerplaats van Panorama Destination. Dit bedrijf regelt voor FOX de excursies op Bali. Later de vakantie zullen we hier telkens verzamelen om dan op weg te gaan naar een excursie. Van onze groep van 29 personen gaan er 15 naar Sanur Beach Hotel en 14 personen gaan naar Kuta. De koffers worden opgesplitst en een busje geladen. Deze gaan op weg naar Sanur. Voordat we afscheid gaan nemen van de reisgenoten die naar Kuta gaan, maken we nog eerst een groepsfoto. Ook nemen we afscheid van de reisleiding en bedanken hen voor hun inzet. Dan is het zwaaien geblazen en rijden we naar het Sanur Beach Hotel toe. Het is een korte rit van 10 minuten.

 

 

 

 

 

Omstreeks 16.30 uur arriveren we in ons mooie hotel. Voor het eerst deze vakantie moeten we ons zelf inchecken. Jan, Joke en ik hadden gevraagd om  twee kamers naast elkaar. Nadat we al onze gegevens hebben ingevuld krijgen we de kamersleutels, althans 1 kamersleutel. Er is iets mis gegaan. Ze hebben ons drieŽn op 1 kamer gezet wat niet de bedoeling is. We hadden twee kamers geboekt. We laten de vouchers zien en het personeel regelt de tweede kamer. Helaas zijn er geen twee kamers naast elkaar beschikbaar. We krijgen wel twee kamers op dezelfde verdieping. In totaal krijg ik vier pasjes. Twee als kamersleutel en twee voor de badhanddoekenservice. Ik neem mijn koffer zelf mee omdat ik geen zin heb om te wachten. Met de lift naar de tweede verdieping. Ik verblijf in kamer 343 en Jan en Joke in kamer 378. Op de tweede verdieping aangekomen liggen de kamers in 3 gangen. Het is even zoeken naar de juiste kamer. De eerste indruk is goed. Het is er schoon en het bed is prima. Nadat we op onze kamers zijn geÔnstalleerd gaan we rond 17.30 uur het hotelcomplex verkennen.

 

 

In het begin is het altijd even zoeken en oriŽnteren. Aan het strand is genoeg ruimte en er zijn voldoende strandbedden. Ook zijn er twee grote zwembaden met veel ligbedjes. We zien dat er twee restaurants zijn op het complex. Het is een Italiaans en een Westers restaurant. We komen Paul en Danielle tegen die ook een rondje aan het lopen zijn. We besluiten om wat te gaan drinken in de bar en gaan voor heerlijke cocktails. Even later komen ook Peter en Els bij ons zitten. Ook Hans, Anelise, Henk en Yvonne komen wat drinken. De avondtemperatuur is prima en we genieten van de heerlijke relaxte sfeer. Tegen 19.30 uur gaan we naar de kamers toe. We hebben vanavond afgesproken met Paul en Danielle om deze avond in het Westers restaurant wat te gaan eten. Bij de kamers aangekomen blijkt het kamerpasje van Jan en Joke niet te werken. Ze moeten naar de receptie om dat te regelen.

 

 

 

Tegen 20.30 uur gaan we naar de lobby toe. Daar staan Paul en Danielle al op ons te wachten. We lopen naar het restaurant toe. Een blik op de menukaart maakt ons blij. Er staan heerlijke gerechten op en die smaken ook nog eens erg goed. Na het slechte eten van de afgelopen twee dagen waren we weer toe aan goed eten. Tegen 22.00 uur zijn we klaar en gaan we naar de kamers toe. Ik ben wel toe aan een goede nachtrust. Dit maal hebben we geen last van zingende imams op Bali. Ik val snel in een diepe slaap.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards