Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 11
Datum: Vrijdag 27 september 2013
Plaats: Jogjakarta - Batu
   

 

Omstreeks 5.10 uur word ik wakker. Na me te hebben gewassen en aangekleed met Jan en Joke om 5.30 uur naar het ontbijt toe. Na het ontbijt meteen even de hotelrekening betaald. Daarna naar de kamer en de rugzak opgehaald. Tegen 6.45 uur zijn we als groep compleet en kunnen we op pad. We worden met een andere krappere bus naar het station gebracht. Om 7.00 uur komen we er aan.

 

 

 

 

We zitten als groep bij elkaar in de treincoupe. Klokslag 7.25 uur vertrekken we uit Jogjakarta. Ik heb niemand naast me zitten, althans de eerste 2,5 uur. Onderweg komen we weer mooie rijstvelden tegen. Ook stoppen we een paar keer bij een station. We kunnen dan wel even naar buiten maar omdat we maar een korte stop maken neem ik het risico niet en blijf aan boord.

 

 

 

 

 

 

     

 

 

Omstreeks 11.00 uur arriveren we in Jombang, ons eindstation. Onze eigen vertrouwde oranje bus staat al reeds op ons te wachten. We rijden eerst naar een restaurant waar we gaan lunchen. Een half uur later komen we aan bij restaurant Yusro. Reisleider Soe gaf in de bus al aan dat we in een streng islamitisch stadje zijn en dat er geen alcohol geschonken wordt. Bij de lunch dus maar een colaatje. De lunch is prima en het eten is dit keer heet. Tegen 12.45 uur zijn we klaar met de lunch.

 

 

 

 

 

 

We worden door Soe meegenomen naar de achterkant van het restaurant. Daar staat een kleine maar mooie kleurrijke moskee. We kunnen binnen een kijkje nemen. Uiteraard moeten de schoenen uit. Alle moskees staan gericht naar Mekka. Daarom zie je dat moskees in het straatbeeld niet helemaal in een rechte lijn aansluiten op de rest van de huizen. In de hotelkamers die we tot nu toe gehad hebben, stond ook met een pijl op het plafond aangegeven in welke richting Mekka is. Als je moet bidden dan is dat makkelijk.

 

 

 

     

 

Rond 13.00 uur vertrekken we naar Batu waar we de komende dagen zullen verblijven. Het is dan nog zo'n kleine 2,5 uur rijden. Onderweg kunnen we weer genieten van het landschap. Ook rijden we door de bergen en komen een waterval tegen. We maken ook nog een kleine stop bij een huisje waar een mevrouw een grote python houdt. Het beest zit roerloos in een bak van 2 bij 1 meter. Ik vind dat deze beesten in de natuur thuishoren. Voor de mevrouw is het haar kostwinning want er stoppen toch toeristen ( zoals wij ).

 

 

 

 

 

 

 

We komen om 15.45 uur aan in hotel Purnama. Ik verblijf in kamer 8133 en Jan en Joke in 8132. Bij een eerste aanblik aan de voorkant ziet het hotel er niet zo leuk uit, maar wanneer we bij onze kamers aankomen zien we dat het een prachtig complex is. Onze kamers zijn ruim en hebben een terras met mooi uitzicht. We merken ook dat het door de hogere ligging van Batu hier een stuk koeler is dan in Jogjakarta.

 

 

 

 

     

 

 

 

Nadat we de koffers hebben gekregen en de nodige foto's van het complex hebben gemaakt besluiten we een biertje te gaan drinken. Aangekomen bij het terras zitten Hans, Anelise, Henk en Yvonne al aan een biertje. Wij gaan hun vergezellen. Niet veel later komen ook Paul, Danielle, Sietse, Carla, Frank en Sjan wat drinken. Tegen 17.30 uur gaan we naar onze kamers toe. Daar blijkt dat de kamerpas van Jan en Joke niet meer werkt. Ze kunnen dus niet hun kamer op. Ze moeten eerst langs de receptie om hun kaart weer te laten activeren.

 

 

 

Zo tegen 19.00 uur gaan we dineren. We hebben vanavond als groep een lopend buffet. Er is vanavond ook live muziek. Reisleider Soe zingt wat liedjes en Jan Brakenhoff geeft een dansvoorstelling weg. Het is een bepaalde dansstijl wat Jan goed beheerst. Hij is trouwens niet de enige die op de dansvloer staat. Tijdens het diner zingt een andere reisleider Nederlandse liedjes. Wij zingen uit volle borst mee. Erg leuke avond.

 

 

 

Omstreeks 20.30 uur gaan we naar de kamer. Ik leg alvast warme kleding klaar en pak mijn rugzak in. Vannacht gaan we op avontuur naar de Bromo vulkaan, dus vroeg mijn bed in.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards