Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 03
Datum: Donderdag 19 september 2013
Plaats: Jakarta - Bogor - Bandung
   

 

 

Ik word omstreeks 6.15 uur wakker. Heb die nacht erg goed geslapen. Na me te hebben gewassen, kleed ik me aan. De koffer kan weer worden ingepakt want we gaan Jakarta alweer verlaten. Om 6.45 uur staat Jan voor de deur met de vraag of ik al klaar ben voor het ontbijt. Ik geef aan dat ik nog een paar minuutjes nodig heb. De koffer gaat aan de deur waarna wij om 7.00 uur naar de ontbijtzaal gaan. Het is behoorlijk druk maar we vinden toch een vrije tafel waar we kunnen ontbijten. Het is even zoeken waar alles staat, want we hebben de keuze uit een uitgebreid ontbijt. Tegen 7.30 uur zijn we klaar en gaan nog even naar de kamer om onze rugzakken op te halen. We checken uit en gaan de bus in. Wanneer iedereen om 8.00 uur in de bus zit vertrekken we met Bandung als eindpunt.

 

Voordat we Jakarta uitrijden maken we nog eerst even een stop bij het presidentiŽle paleis en bij het Nationaal Monument. De IndonesiŽrs noemen het de Monas. Dit bouwwerk is een 137 meter hoge toren in het centrum van Jakarta en symboliseert de strijd voor de onafhankelijkheid van IndonesiŽ. Het monument is gelegen op het Medan Merdeka oftewel het voormalige Koningsplein. De bouw begon op 17 augustus 1961 onder het bewind van Soekarno en was klaar op 12 juli 1975 onder het bewind van Soeharto. De top van dit monument is een bronzen vlam van 14,5 ton die met 25 kg goud is bekleed. We kunnen niet dichtbij het monument komen want het plein is afgezet en wordt bewaakt door de politie.

 

 

 

 

Rond 9.45 uur arriveren bij de botanische tuin Kebun Raya in de plaats Bogor. We hebben dan de provincie Jakarta verlaten en zijn nu aangekomen in de provincie West-Java. Soe regelt de entreekaartjes en een gids die ons door de tuin zal begeleiden. We krijgen uitleg over bepaalde bomen en bloemen. Ook lopen we over een kerkhof waar Nederlanders liggen begraven.

 

 

Entreekaartje Botanische Tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tegen 11.15 uur gaan we gezamenlijk koffie of wat frisdrank nuttigen. Soe had de bestelling van tevoren al opgenomen zodat de bediening snel gaat. Wanneer Jan, Joke en ik onze cola op hebben gaan we gebruik maken van het toilet, maar we zijn niet de enigen. Er is maar 1 toilet  waar zowel mannen als vrouwen gebruik van kunnen maken. Omdat het te lang gaat duren neemt Soe ons mee naar een ander toilet. Het is even zoeken maar we hebben dan een toilet gevonden. Het is erg smerig maar gelukkig staat er niemand te wachten. De deur kan niet afgesloten worden dus Jan houdt de wacht.

 

     

 

 

 

Om 12.00 uur gaan we weer op weg met de bus althans dat was de bedoeling. Maar door de gigantische drukte van het verkeer duur het 10 minuten voordat de bus is gearriveerd. We verlaten de drukte en rijden een mooi berggebied in. Rond 13.30 uur maken we een korte stop om foto's te maken van het prachtige uitzicht in de bergen.

 

 

 

Twintig minuten later arriveren we bij het Puncak Restaurant waar we gaan lunchen. We krijgen aan tafel gezelschap van Hans&Jolanda en Diccy&Jan. Nadat we onze drankjes krijgen lopen we langs het buffet om op te scheppen. Het eten ziet er goed uit, maar is niet echt warm. Het zal niet de laatste keer zijn dat we lauwe/koude lunch of diner hebben. Desondanks smaakt het eten lekker. Tegen 15.00 uur heeft iedereen afgerekend en rijden we door naar Bandung, wat nog een kleine 3 uur rijden is. Bandung is de hoofdstad van de provincie West-Java en heeft ongeveer 2,5 miljoen inwoners.

 

 

 

 

Onderweg naar Bandung is het erg druk en we staan dan ook geregeld stil. Je kan je er aan ergeren maar het is gewoon niet anders en moet het maar accepteren. We arriveren tegen 18.00 uur van het Grand Preanger Hotel. De eerste indruk is dat het een goed hotel is. In de bus hadden Jan, Joke en ik te horen gekregen dat de normale kamers overboekt zijn. Wij krijgen, net als Hans, Anelise, Henk en Yvonne, een andere kamer. Een familiekamer werd er gezegd. Bij het uitdelen van de kamersleutels blijkt onze kamer een naam te hebben: Sadewa. We vragen waar deze kamer is. We worden meegenomen naar een ander gedeelte van het hotel. We bedanken de medewerker en betreden onze kamer althans dat dachten we. Bij binnenkomst komen we eerst in de entreehal en daarna de eetkamer. We verblijven de komende dagen in de splinter nieuwe presidentiŽle suite. Jan&Joke en ik hebben allebei een aparte luxe slaapkamer met badkamer. Ook hebben we de beschikking over een ruime woonkamer met alles erop en eraan.

 

 

 

 

 

 

Omdat we morgen aan Soe onze optionele excursie moeten doorgeven die we deze rondreis willen maken, gaan we eerst de lijst met excursies doornemen. Terwijl Joke en ik overleggen zorgt Jan voor een drankje. Omdat we vanavond zelf voor het tijdstip van het diner kunnen kiezen, doen we lekker rustig aan. Tegen 19.30 uur gaan we ons opfrissen. Wanneer ik even onder de douche sta kom ik er achter dat het water niet wegloopt. Blijkt de stop nog in de afvoer te zitten. Het resultaat is dat de badkamer blank staat. Om de boel weer droog te krijgen moet ik aan het dweilen komen.

 

 

 

Tegen 20.30 uur gaan we naar het restaurant toe. We kiezen vanavond voor het lopend buffet. Onder het genot van een koud biertje smaakt het eten goed. Omstreeks 21.45 uur zijn we klaar en nog even een drankje doen in de bar om daarna om 22.30 uur naar de kamer te gaan. We bestellen ijsklontjes die op de kamer worden gebracht. We genieten dan nog van een Bacardi-Cola. Tegen 0.00 uur gaan we slapen.

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards