Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: Groepsrondreis Easy Going Java - Bali Tempo Doeloe met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 01
Datum: Dinsdag 17 september 2013
Plaats: Amsterdam - Abu Dhabi
   

 

 

Na lang wachten was het dan eindelijk zo ver. Het was dinsdag 17 september. De dag dat we op reis gaan naar IndonesiŽ. De wekker ging om 4.45 uur af. Ben meteen opgestaan en onder de douche gesprongen. Toen nog de laatste dingentjes in de koffer en rugzak. Even nog een boterham smeren voor onderweg. Rond 5.30 uur op weg naar Schiphol. Ik werd gebracht door mijn ouders. Onderweg is het erg rustig op de weg, maar hoe dichter dat we bij Schiphol kwamen hoe drukker het werd. Omstreeks 7.15 uur arriveerden we op Schiphol. Even afscheid nemen waarna ik vertrekhal 3 binnenliep. Ik heb meteen Jan en Joke gebeld maar die namen niet op. Een paar minuten later nog een keer geprobeerd, dit maal met succes. Ze waren ook al in de vertrekhal en liepen naar de FOX balie toe. Ik liep ook naar de Fox Balie toe.

 

 

 

Jan en Joke stonden er te wachten. Wij waren hier als eersten. Voorgaande reizen was de FOX dame aanwezig maar dit maal niet. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de kofferlabels achter de balie te pakken. Al snel kwamen Jan en Diccy ook bij de FOX Balie. Doordat we al mailcontact hebben gehad wisten we meteen wie zij waren. We liepen gezamenlijk naar rij 29 waar de FOX dame stond te wachten. Nadat we ons hebben gemeld konden we ons gaan inchecken. Het verliep allemaal erg vlot en het was niet druk. Jan, Joke en ik zitten op rij 25 naast elkaar met het gangpad er tussen zodat we ons gemakkelijk in het vliegtuig kunnen bewegen. Nadat we door de paspoortcontrole heen waren zijn we eerst koffie gaan drinken. Joke had boterhammen gesmeerd en die aten we bij de koffie op. Toen we de koffie op hadden zijn Joke en ik naar de Liquid Store gelopen om daar een flesje Bacardi en Contreau te kopen. Joke kocht ook nog wat (roddel)lectuur om te lezen. Rond 8.45 uur liepen we naar Gate G12 waar vanaf we zouden vertrekken.

 

 

We moesten nog even wachten omdat de gate nog gesloten was. In de wachtende rij maakten we kennis met wat andere reisgenoten. Na tien minuten mochten we door de controle waarna we tot 9.20 uur moesten wachten tot we aan boord mochten. We werden met bussen naar het vliegtuig gereden.

 

 

 

 

Toen iedereen aan boord was bleek het vliegtuig niet eens voor de helft gevuld te zijn. De stoeldans was begonnen. Men wilde zo uitgebreid mogelijk zitten. Er was dus plaats genoeg. Ikzelf zat in de middelde rij waarbij is geen buurman had. Aan de andere kant van de rij aan het gangpad zat een oudere meneer    ( wat later reisgenoot Jan bleek te zijn ). Tegen 10.40 uur stegen we op voor de reis van 6 uren en 11 minuten naar Abu Dhabi. De service aan boord was goed. Het eten was redelijk te doen en we kregen diverse keren een drankje. Voor ons de kans om voor het eerst kennis te maken met een Bintang biertje.

 

 

 

 

Tegen 19.00 uur ( lokale tijd ) kwamen we aan in Abu Dhabi. Er heerste wat verwarring of we het vliegtuig uit mochten. Eerst riep de captain om dat we aan boord moesten blijven, maar een paar minuten later mochten we toch 40 minuten van boord. Degene die naar Jakarta vlogen kregen een transitkaart. We lopen wat rond en strekken de benen. We ontmoeten nog meer van onze reisgenoten.

 

 

 

 

 

 

 

Nadat we weer door de controle heen zijn gaan we weer aan boord van het vliegtuig. Dit maal blijkt het vliegtuig helemaal vol te zitten. Ik krijg een man naast me zitten die meteen in slaap valt en pas wakker zal worden in Jakarta.

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards