Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Sri Lanka     
Rondreis: Groepsrondreis Schatten van Ceylon met FOX Vakanties
Wanneer: 27 juni 2012 - 19 juli 2012
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 21 personen, meer info over de groep klik hier

 

 

Sri Lanka, een nieuw avontuur in 2012

De 23-daagse rondreis door Sri Lanka stond al ruim van te voren vast. Deze rondreis ga ik maken met Jan en Joke. Met hen ben ik ook op reis geweest naar Thailand en China. Eigenlijk stond deze reis al vorig jaar in de planning, maar door omstandigheden hebben we de reis een jaar vooruit geschoven.

 

Wanneer willen we vertrekken?

Eind januari zijn Jan en Joke op bezoek geweest in Helmond. We hebben de details doorgenomen van de Sri Lanka rondreis.  We hebben ons oog laten vallen op 27 juni 2012. Het is dan een goede reistijd in Sri Lanka. En een bijkomend voordeel is dat deze datum ook nog eens een van de laagste prijzen heeft. Een vertrek twee weken later is ineens 400 euro duurder.

 

De voorbereidingen kunnen starten

Op zondag 12 februari hebben we de Sound&Light show geboekt voor zaterdag 25 februari om 16.00 uur. In de voorgaande reizen is gebleken dat deze Sound&Light show best nuttig zijn en er goede informatie wordt gegeven, dus nu ook maar weer naar Nieuw-Vennep.

 

Op dinsdag 14 februari hebben we de reis definitief geboekt via het internet. Het is nu wachten op de bevestiging van FOX. De groepsgrootte is op dit moment 7 personen. Met ons drieŽn er bij komt het aantal op 10 personen. Een klein groepje, maar er zijn nog 4,5 maanden tot aan vertrek te gaan. Via het FOX forum hebben zich de eerste personen gemeld die mee op reis gaan. Dennis en Manika gaan ook mee naar Sri Lanka.

 

Donderdag 16 februari, Ook Hans en Anita hebben zich gemeld op het FOX forum. Via de e-mail hebben we kennis gemaakt. Zij gaan zaterdag 25 februari ook naar de Sound&Light show. We hebben foto's uitgewisseld zodat we elkaar herkennen en persoonlijk kennis kunnen maken.

Dinsdag 21 februari, vandaag is er een koppel bijgekomen. De groep bestaat nu uit 12 personen.

Woensdag 22 februari, FOX vandaag gebeld dat de reis definitief is. Aan alle wensen is gehoor gegeven, dus kamers naast elkaar en een upgrade naar deluxe kamers van het strandhotel aan het einde van de reis.

 

Zaterdag 25 februari, Vandaag naar de Sound&Light show Sri Lanka geweest. Daar kennis gemaakt met onze reisgenoten Hans en Anita. Rond 16.00 uur begon de show met een film waaruit blijkt dat Sri Lanka een schitterend land is met veel natuur en mooie stranden. Rond 17.30 uur was de show afgelopen. Hierna zijn we naar Lisse gereden en daar lekker gegeten.

 

Maandag 27 februari, Vandaag is er weer een koppel bijgekomen. De groepsgrootte is nu 13 personen.

 

Vrijdag 16 maart, Jos en Ans hebben zich ook kenbaar gemaakt via het FOX forum. Zij gaan ook met ons mee op reis naar Sri Lanka.

 

Dinsdag 23 maart, Er heeft is een koppel bij gekomen. De teller van van de groepsgrootte staat nu op 15 personen.

 

Zaterdag 31 maart, De groep blijft groeien. Het aantal personen staat nu op 16 personen. Er is 1 persoon bijgekomen.

 

Zondag 1 april, Meiyi heeft ook gereageerd via het FOX forum. Zij is de 16e persoon die mee op reis gaat.

 

Dinsdag 17 april, Vandaag online onze visa voor Sri Lanka aangevraagd. Omdat we met drieŽn zijn hebben we een groepsaanvraag gedaan, wat erg makkelijk te doen is. Binnen een paar minuten kregen we al per mail de positieve bevestiging binnen. Onze visa zijn goedgekeurd. We mogen Sri Lanka dus binnen. Het vertrek komt snel dichterbij. Nog 10 weken te gaan.

 

Vrijdag 4 mei, Vandaag hebben we de vakantie in zijn geheel betaald. Het is nu wachten op de reisbescheiden. Nog maar 7,5 week tot aan vertrek. Onze groepsgrootte blijft hangen op 16 personen. 

 

Donderdag 10 mei, De groepsgrootte staat nu op 18 personen. Er is een koppel bijgekomen.

 

Vrijdag 11 mei, Vandaag is er weer een koppel bijgekomen. De groepsgrootte staat nu op 20 personen. Eenzelfde aantal dat ik tijdens de China reis had. Melvin en Bettina hebben via het FOX forum ook aangegeven dat ze mee gaan naar Sri Lanka.

 

Zaterdag 19 mei, De groepsgrootte is gestegen naar 21 personen. Er is vandaag 1 persoon bijgekomen.

 

Maandag 18 juni, Vandaag de reisbescheiden ontvangen met de hotellijst, deelnemerslijst, tickets, etc. Nog een week wachten en dan mogen we naar Sri Lanka.

 

Dinsdag 26 juni, De koffer is gepakt. Ik ben er klaar voor. Morgenvroeg op tijd naar Schiphol. Daar tref ik Jan en Joke.

 

Woensdag 27 juni, Om 7.30 uur op weg naar Schiphol. De reis kan beginnen....

 

U kunt mijn uitgebreide reisverslag met foto's dag voor dag lezen en bekijken:

 

 

 

Copyright M.Bernards