Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

    
Rondreis: Groepsrondreis Schatten van Ceylon met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 21
Datum: Dinsdag 17 juli 2012
Plaats: Unawatuna

 

 

Om 06.45 uur word ik wakker. Opgestaan en even buiten op het terras gezeten. Om 08.00 uur zijn we allemaal gereed en lopen we naar het ontbijt toe. Na het ontbijt even terug naar de kamer om de handdoeken te halen. We gaan heerlijk op het strand liggen. De zee is erg rustig tegenover gisteren. De rode vlag is weer weg. We zwemmen wat in zee en daarna het zoute water afspoelen in het zwembad. Daar raken aan de praat met Marja. Een Nederlandse dame die hier alleen is. Daarna weer luieren op het strandbedje. Op het strand zijn ook zwerfhonden. Van deze dieren hebben we tijdens dit strandverblijf absoluut geen last gehad. Het enige wat ze doen is verkoeling zoeken onder je strandbed. 

 

 

 

 

Zo rond 12.20 uur vindt Joke het tijd om wat te gaan drinken. Ze heeft nog wat Bacardi over. We lopen naar onze kamers om daar op het terras te gaan zitten. De cola nemen we uit de minibar. Jan heeft voor ijsklontjes gezorgd. De Baco smaakt erg goed.

 

 

Na onze middagborrel lopen we om 13.10 uur naar de KingFisher toe. Op de weg er naar toe moeten we een straatje door waar de golven tegen een muur slaan. Het is een muur van 2 meter hoog, dus de golven en zee zie je niet. Wij weten nu inmiddels dat daar af en toe een golf over kan slaan, dus lopen we aan de andere kant van de weg. Een Australisch koppel loopt dus aan de kant van de muur. Ik wil die mensen net waarschuwen maar het is al te laat. Een golf slaat over de muur heen en raakt precies dit stel. We kunnen het niet laten om te lachen. De man roept dat wij Duisters geen gevoel voor humor hebben. We raken aan de praat en geven aan dat we Nederlanders zijn. Toevallig lopen ze ook naar de KingFisher toe. Daar aangekomen zien we dat de gehele Kogalla groep aanwezig is. Alleen David en Suzan zijn er niet ( en Melvin, Bettina en Ria die in een andere stad verblijven ).

 

We eten gezamenlijk met Frank en Rosanne. De gamba's van een paar dagen geleden smaakten me zo goed dat ik ze weer bestel. Intussen ontstaat er op het strand wat commotie tussen een toerist en een Sri Lankaanse jongen. De obers van het restaurant springen er tussen. Wat wij eruit op kunnen maken is dat de Sri Lankaanse jongen het fototoestel van de toerist heeft gejat. Na een tijdje is de zaak opgelost en krijgen wij ons heerlijke eten.

 

Nadat we klaar zijn met eten gaan Jan&Joke en Hans&Anita winkelen. Ik loop terug naar het hotel. Onderweg kom ik Mei-yi nog tegen. Na ruim een half uur is de rest ook weer terug.

 

 

Zo rond 15.30 uur komen Dennis en Marlies aanwandelen. We zwemmen in zee. Tegen 17.00 uur is het weer Happy Hour. Dennis en Marlies drinken gezellig mee. Ook Marja drinkt wat mee. Om 18.00 uur gaan Dennis en Marlies terug naar Kogalla. Hun tuk-tuk chauffeur staat netjes voor ons hotel te wachten. Wij gaan daarna naar de kamer om ons op te frissen. Om 20.15 uur gaan we dineren.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards