Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

    
Rondreis: Groepsrondreis Schatten van Ceylon met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 19
Datum: Zondag 15 juli 2012
Plaats: Unawatuna

 

 

Om 07.00 uur wakker en opgestaan. We gaan rond 08.00 uur gezamenlijk ontbijten. Na het ontbijt lopen we naar de lobby toe. Hostess Janneke komt om 09.00 uur langs om te checken hoe alles gaat. We maken een praatje met haar. Nadat we Janneke hebben uitgezwaaid nemen we de tuk-tuk voor het hotel en rijden naar Galle. Daar aangekomen wil de chauffeur op ons blijven wachten, maar we hebben geen idee hoe lang we in Galle zullen blijven. Hij vind het allemaal prima, maar geven aan dat hij niet hoeft te wachten.

 

We lopen door de straten binnen het fort. We komen enkele winkeltjes tegen maar het merendeel van de winkeltjes hier is gesloten. Onderweg zien we veel jongeren cricket spelen. Hier in Sri Lanka is cricket voor de jongeren net zoals voetbal bij ons in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We verlaten de binnenring van het fort en lopen langs een cricketstadion naar wat drukkere winkelstraten. Onderweg maken we nog een praatje met enkele vissers die hun waar hebben uitgestald. We krijgen zelf een aanbod van een mannetje om ons door de stad te begeleiden. We wimpelen het aanbod af en lopen verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan op zoek naar de mainstreet. We vragen diverse malen aan voorbijgangers waar die ergens ligt, maar telkens krijgen we een ander antwoord. Een man geeft aan ons daar naartoe te brengen, maar krijgen al snel de indruk dat hij ons naar zijn winkeltje wil hebben. We zeggen heb gedag en spreken een meisje aan dat met ons meeloopt. Intussen komen we de winkels tegen maar het is niet echt wat we zoeken. De dames gaan diverse winkels binnen. De heren gaan ook maar mee naar binnen al is het maar om af te koelen bij de airco. Nadat we een heel stuk hebben gelopen besluiten we maar een tuk-tuk te nemen die ons naar de maistreet gaat brengen. Ik geloof het allemaal wel en ben het heen en weer geloop in deze hitte zat. Ik neem een tuk-tuk naar het hotel toe. Voor 500 roepie ben ik op weg naar het hotel.

 

 

 

 

 

Aangekomen bij het hotel geef ik de chauffeur aan om even te wachten. De beste man kan geen groot geld wisselen. Op mijn kamer heb ik nog een briefje van 500 roepie liggen. Het duurt even voordat ik mijn kamersleutel bij de receptie krijg. Men is daar bezig om de sleutelhangers te vervangen. Na een paar minuten krijg ik dan eindelijk mijn sleutel en kan het geld pakken. De chauffeur bedankt mij en ik bedank hem.

 

Zo tegen 13.30 uur zijn de anderen nog niet terug. Ik begin honger te krijgen en besluit om maar alvast te gaan lunchen in het restaurant. Na de lunch ga ik op het strand liggen en mijn boek lezen. Ik ben zo in mijn boek verzonken dat ik Jan&Joke en Hans&Anita niet zie aankomen. Jan pakt mijn nek vast en ik schrik behoorlijk. Zo erg dat de andere mensen op het strand omkijken. Jan ligt in een deuk, ik vind het niet zo leuk. Zij hebben ook al gegeten bij de King Fisher. We gaan heerlijk zwemmen. Zo rond 17.25 uur is het weer tijd voor het Happy Hour. Tegen 19.00 uur naar de kamer toe.

 

 

We gaan om 20.15 uur dineren. We verbazen ons omdat er geen eten staat. De serveerder geeft aan dat het a la carte is, omdat het zondag is. We kunnen een keuze maken. Ik neem salade, uiensoep, biefstukje en nagerecht. Het smaakt weer prima!

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards