Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

    
Rondreis: Groepsrondreis Schatten van Ceylon met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 17
Datum: Vrijdag 13 juli 2012
Plaats: Unawatuna

 

 

Ondanks dat we geen reisprogramma meer hebben ben ik toch vroeg wakker. Om 07.00 uur sta ik op. Omdat we niet precies weten hoe het met de strandbedjes werkt en of het er druk zal zijn, leggen we alvast handdoeken op de bedjes, net als wat Duitsers doen. Omstreeks 07.45 uur gaan we met zijn allen ontbijten. Na het ontbijt lekker luieren aan het strand. We zwemmen wat in zee, lezen een boek en dommelen lekker weg op ons strandbedje.

 

Later die ochtend krijgen we bezoek van hostess Janneke om wat zaken bij te praten. Ze vraagt of we tevreden zijn en of er klachten zijn. Die hebben we niet. Ze is zojuist bij de anderen in Kogolla geweest. Daar heeft ze een fietstocht besproken voor morgenvroeg. Wij schrijven ons ook in voor de fietstocht. We babbelen nog wat na. Ze woont in Sri Lanka en is dol op drop. Die is hier niet te verkrijgen. Ik maak haar blij met drop.

 

 

 

 

 

Tegen 13.30 uur gaan we lunchen. Ons hotel heeft een pizzeria waar de pizza's in echte steenovens worden gebakken. Ik bestel dus een pizza met een koud biertje erbij. Na de lunch weer aan het strand.

 

 

 

 

Zo tegen 16.15 uur gaan we naar de kamer toe om ons op te frissen. Tegen 17.00 uur gaan we lopend naar het centrum van Unawatuna. Het is een hele belevenis. De drukke weg heeft geen trottoir dus we lopen langs de kant van de weg. Het verkeer raast als een dolle langs je heen. Na tien minuten wandelen zijn we nog geen winkel tegen gekomen. Aan een politieagent vragen we of er überhaupt wel winkels zijn. Hij geeft aan dat we nog 200 meter moeten lopen. Al snel komen we de eerste winkel tegen. Het is een kledingzaak. De dames schieten naar binnen. Ik blijf buiten wachten. We lopen een stukje verder maar veel stelt het allemaal niet voor. We komen ook een supermarkt tegen. Joke heeft een pot honing nodig voor haar schrale keel. Eerst lijkt de supermarkt geen honing te hebben, maar dan worden we aangesproken door een Duitse dame. Ze woont in Sri Lanka en ze vertaalt het e.e.a. waarna Joke de pot honing in handen krijgt. We lopen nog een stukje verder, maar besluiten dan maar terug te gaan naar het hotel waar we wat gaan drinken. 

 

's Avonds gaan we rond 20.00 uur dineren. Het is nog steeds warm. Het eten is weer erg uitgebreid en smaakt goed. Na het toetje nog wat nakletsen en daarna is het bedtijd.

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards