Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

    
Rondreis: Groepsrondreis Schatten van Ceylon met FOX Vakanties
Dag van de rondreis: 01
Datum: Woensdag 27 juni 2012
Plaats: Amsterdam - Amman - Negombo

 

 

Nadat Jan, Joke en ik de reis op 14 februari geboekt hadden, konden we niet wachten tot dat het 27 juni was. Gelukkig ging de tijd snel en was de dag van vertrek daar. We hadden afgesproken dat we elkaar omstreeks 10 uur zouden treffen bij vertrekhal 3. Ik werd daar mijn vader gebracht. We reden om 7.30 uur weg uit Helmond. Jan en Joke werden ook gebracht door vrienden. Na 2 kleine files arriveerde ik rond 09.15 uur op Schiphol. Na telefonisch contact met Jan en Joke bleek dat ik als eerste er was. Een klein kwartier later kwamen zij ook aan op Schiphol. Na elkaar begroet te hebben liepen we naar de FOX balie waar de dame al stond te wachten. De kofferlabels werden geschreven waarna we als eersten gingen inchecken. FOX bleek de zitplaatsen al gereserveerd te hebben. We zaten op de vlucht naar Amman op plaatsen 16 J+G+H. Voor de vlucht naar Colombo op plaatsen 26 J+G+H. Het inchecken ging vlot waarna we door de douane gingen met de zelfservice paspoorten.

 

 

 

We gingen eerst koffie drinken. Joke had wat boterhammen meegenomen. Nadat de koffie op was liep ik met Joke naar de drankenwinkel om er een fles Cointreau te kopen. Joke moest ook nog wat tijdschriften hebben. Omstreeks 11.00 uur liepen we naar de gate toe. Deze was nog gesloten. Al snel kwamen andere groepsgenoten waarmee we kennis maakten. Pas om 11.45 uur mochten we de gate in. De vlucht is dan al 10 minuten vertraagd. We zouden om 12.35 uur moeten vertrekken maar konden pas om 12.45 uur aan boord. Uiteindelijk stijgen we om 13.10 uur op met ruim een half uur vertraging.

 

 

 

De vlucht verloopt voorspoedig. We landen om 18.30 uur in Amman (Jordaanse tijd). Met de bus worden we naar de terminal gebracht van het oude vliegveld. Overigens zijn ze het vliegveld aan het verbouwen. We zijn nog niet in de terminal of we krijgen als groep een last call. Door de vertraging op Schiphol is de overstaptijd een stuk kleiner geworden. We haasten ons naar de gate toe. Bij de controle moeten mannen en vrouwen apart gecontroleerd worden. Omstreeks 19.15 uur stijgen we op voor het laatste stuk naar Colombo. Een reis van zo'n 6,5 uur. Tijdens onze vlucht hadden we last van een dame die continue door het gangpad op en neer liep. Blijkbaar was deze dame de weg kwijt. Tijdens de vlucht maken we ook kennis met Frank en Rosanne die voor ons zitten. Ook met Ria die achter ons zit. We hebben al een mooi beeld van onze reisgenoten.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards