Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 03
Datum: Maandag 26 november 2012
Plaats: Ipswich
   

 

 

Heerlijk geslapen tot 07.30 uur. Na even het nieuws op tv te hebben gekeken ben ik me gaan douchen en aankleden. Rond 8.55 uur naar de lobby waar we weer allen om 9.00 uur hebben afgesproken om te gaan ontbijten. Ik blijk gisterenavond niets gemist te hebben. Op zondag zijn de meeste pubs gesloten. Ze waren daarom al vroeg terug in het hotel waar ze tot 0.00 uur aan de bar nog wat gedronken hebben Wanneer we compleet zijn lopen we weer naar Frankie&Benny's. Voor mij weer een omelet met cheese&bacon en toast. Het smaakt weer heerlijk. Rond 10.00 uur zijn we klaar en gaan nog even naar het hotel voor een sanitaire stop.

Rond 10.15 uur gaan we weer wandelen. We lopen eerst naar het stadion toe en gaan met z'n allen op de foto met het standbeeld van Sir Bobby Robson. We lopen ook nog even de clubshop binnen en neuzen wat rond. John wil een petje hebben, maar dat verkopen ze niet in de winter.

Nadat we ook met sir Alfred Ramsey op de foto zijn geweest lopen we rond het stadion. Omdat we een stadiontour willen maken gaan we even bij de administratie langs. Daar worden we doorverwezen naar de clubshop, dus lopen we daar weer naar toe. Aangekomen in de shop geven we aan dat we een stadiontour willen maken. Het winkelmeisje verwijst ons weer door naar de administratie. We maken duidelijk dat we daar net vandaar komen en we toch echt in de shop moeten boeken. Ze belt even met een man die ons verder helpt. De stadiontour in vanavond om 19.30 uur. We boeken de tour en lopen dan naar het centrum toe.

Onderweg komen we een leuke pub tegen, The Swan. De pub is net open en we gaan er wat drinken. Het is een leuke drinkgelegenheid. Rond de middagpauze wordt het wat drukker in de pub. We zien wat zakenmannen binnenkomen die gewoon een pint bier drinken en dan weer gaan. Dat zou in Nederland dus niet gebeuren om tijdens de middagpauze een halve liter bier te drinken. We zien het barmeisje bier tappen via een soort van waterpomp maar dan voor bier, dus niet via de tap. Pim is nieuwsgierig hoe dat bier smaakt en test die middag alle "pomp" bieren. Rond 14.30 uur beginnen we trek te krijgen en bestellen een hamburger. Ik neem de Johnny Cash burger, een soort cheese burger wat heerlijk smaakt. Kasper bestelt een kleine friet, maar krijgt een halve emmer friet voor zijn neus.

Wanneer ik naar het toilet ga vraag ik me af op ik toevallig niet op het damestoilet zit. Aan de muur hangt een automaat waarmee 4 inch vibrators kan worden gekocht. Ook hangt er een automaat waar Viagra pillen kan worden gekocht..... Tsja, Voor ieder wat wilds. Tegen 18.00 uur besluiten we om de pub achter ons te laten en een klein hapje te gaan eten.  

Pim en Kasper kiezen voor de Mc Donalds. John, Marion en Ik gaan voor een broodje bij de Subway. Wanneer we de Subway binnengaan en in de rij aansluiten wordt er geroepen dat de broodjes op zijn. Daar sta je dan. Dat is hetzelfde dat de Mc Donalds geen hamburgers meer heeft. Gelukkig vinden we naast de Subway een koffiezaak Costa. We gaan hier dan maar wat eten. In neem een sandwich met een fruitsapje. John en Marion een broodje en salade met een kopje koffie. Althans dat dachten ze. Het is een soepkom koffie zo groot is het kopje. Tegen 18.45 uur zijn we klaar en lopen nar buiten toe. Pim en Kasper zijn dan ook klaar.

We lopen via de West Gate street naar het stadion toe. Onderweg komen we nog langs het plein voor de Town Hall. Alles is nu met kerstlichtjes versierd. Het nodigt uit om op de foto te gaan en dan weer lopen verder. 

We moeten nog flink doorlopen wat het is al bijna 19.30 uur. We melden ons bij de bewaking bij hoofdingang. Daarna kunnen we doorlopen waar we worden opgewacht door de gids. We dachten dat wij met vijf man de rondleiding zouden krijgen, maar bij binnenkomst blijkt er al een groep van zo'n 22 personen op ons te wachten. Na een kort woordje van de gids kunnen we starten.

We worden meegenomen naar de bestuurskamer. Onderweg komen we nog een bord tegen waarop de internationals van Ipswich Town staan. We zien hier ook een Nederlander staan. Het is Frans Thijssen. Aangekomen in de bestuurskamer krijgen we een korte film te zien en daarna maakt de gids een praatje. In bestuurskamer is alles in gereedheid gebracht voor de wedstrijd van morgen. Het is uniek dat we dit te zien krijgen, want meestal worden er geen rondleidingen een dag voorafgaand van een wedstrijd gehouden.

Via diverse gangen waarvan de wanden vol met historische foto's en krantenknipsels hangen komen we in de zaal waar de persconferenties worden gehouden en waar de pers hun verslagen en zo maakt. Op een wedstrijddag zijn er zo'n 40 tot 50 journalisten. We mogen foto's maken aan de tafel waar trainer Mick McCarthy morgen zijn persconferentie zal houden. Nadat iedereen foto's heeft gemaakt lopen we verder. De gids trekt een schuifdeur open en komen op de VIP tribune. De stoeltjes staan krap op elkaar. Onze knieŽn zitten vast tegen het stoeltje er voor. We nemen ook een bezoek aan de radiokamer. Hier vanuit wordt ook het e.e.a. gecoŲrdineerd. Er zijn tijdens de wedstrijd zo'n 75 camera's actief. Ook de hoofdchef Veiligheid is aanwezig in de radiokamer evenals de politie. Ook bekijken we de spelershome, waar trainers niet toegelaten worden. Hier kunnen spelers discreet dingen bespreken. Er is zelfs een kinderspeelzaal aanwezig waar de kinderen van de spelers vermaakt worden wanneer papa een wedstrijd speelt en dat mama ongerust de wedstrijd kan bekijken.

We komen aan in de ruimte van de kleedlokalen. Allereerst bekijken we het kleedlokaal van de uitspelende clubs. Het is niets aparts en doet niet veel onder voor een kleedlokaal van een amateurvereniging. Ook de douches zien er niet uit. Er zijn ook badkuipen aanwezig wat niet veel voorstelt.

In het scheidsrechterslokaal is John in zijn element. Hij is zelf KNVB scheidsrechter en voelt zich helemaal thuis in het lokaal. Het kleedlokaal van Ipswich Town ziet er beter uit. Alles staat al klaar voor de wedstrijd van morgen. Wederom een uniek inkijkje, want normaal is dit lokaal leeg. We zien de kleding al klaar hangen. Zelfs voor de onderbroeken wordt gezorgd. We nemen ook nog een kijkje in de douches. Ook hier zijn diverse badkuipen aanwezig. Ik kan me niet voorstellen dat voetballers na de wedstrijd hier relaxed kunnen bijkomen. Ik zie dan het bubbelbad van Ajax of PSV voor me wat een stuk comfortabeler is.

Via de spelerstunnel komen we op het veld. Althans naast het veld. Het is ten strengste verboden het gras te betreden. Via de tribune komen we bij de dug-outs terecht. Hier mogen we wel staan zodat we toch het gras kunnen voelen wat kletsnat is door de regen. Pim legt op de stoel van trainer Mick McCarthy een dubbeltje wat geluk voor morgen zal brengen ( er wordt met 3-1 gewonnen en heeft dus effect gehad ). We lopen terug naar de spelerstunnel en zo terug naar de kamer waar de rondleiding begon. We worden bedankt en we krijgen allemaal een plastic tasje met wat documentatie. Na ruim 1,5 uur komt de stadiontour tot zijn einde. In de stromende regen lopen we richting het centrum op zoek naar een pub.

We komen terecht bij Bowmans waar we twee drankjes nemen. Het is er niet druk en rond de klok van 23.00 uur sluit Bowmans. We vragen aan de barman waar ergens nog wat te doen is want we hebben geen zin om zo vroeg naar het hotel te gaan. Hij geeft aan dat het door de week meestal uitgestoven is. It's a ghosttown aldus de barman.

We lopen een stukje en komen na 100 meter de New York Exchange bar tegen. Deze is nog open. Ondanks dat ze geen tapbier maar bierflesjes hebben, drinken we er een drankje. Zo'n tegen half een vinden we het welletjes en gaan we terug naar het hotel. Althans John, Marion en ik. Kasper en Pim willen nog ergens wat drinken en wagen het er op in een nightclub. Omdat wij honger hebben willen we nog wat eten, maar alles is gesloten. We gaan een kijkje nemen bij de McDonalds maag die is ook gesloten. Ik probeer het via de Mc Drive die om 1.00 uur dicht zou zijn, maar die is ook al gesloten. Via discotheek The Liquid lopen we naar het hotel toe. We worden ineens blij wanneer we een hamburgerkraam zien staan die nog open is. We bestellen een hamburger wat erg goed smaakt. Terwijl we staan te worden komen er drinken Engelsen voorbij die ook komen eten. Ze zijn zo drinken dat ze bijna niet meer op hun benen kunnen staan. Ik sms Pim dat wij een lekkere hamburger staan te eten. Hij sms't terug dat zij een een biertje zitten. Nadat we de hamburger op hebben gaan we naar het hotel toe. Terwijl ik rond 1.30 uur mijn tanden sta te poetsen hoor ik dat er bij John&Marion de roomservice aan de deur sta. Alweer eten? Maar nee, het zijn Pim en Kasper die ook terug zijn. Om 2.00 uur lig ik in mijn bed.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards