Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 02
Datum: Zondag 25 november 2012
Plaats: Ipswich
   

 

 

Onder het motto 's avonds een vent 's morgens ook een vent. Dus de wekker ging om 8.00 uur in een nacht dat ik niet goed heb geslapen. Ik ben om 4.00 uur wakker geworden van twee jongens die het nodig vonden om naakt door de gang te gaan rennen. Tsja. Na ieder uur te zijn wakker geworden voel ik me wat brak. Na een verfrissende douche bevestigd een een blik naar buiten dat het stralend weer is. We hadden afgesproken dat we allemaal om 9.00 uur in de lobby aanwezig zouden zijn. Nadat we alle vijf aanwezig waren staken we de straat over om op zoek te gaan naar een restaurant om te gaan ontbijten. Aan restaurants geen gebrek tegenover ons hotel. Het het eerste restaurant krijgen we nul op het rekest. De poetsvrouw meldt dat ze gesloten zijn. We komen aan bij Frankie&Benny's waar we voor 5 pond kunnen ontbijten. Het gehele restaurant is in kerststemming zoals alles in Engeland. Wij krijgen nog eerst Sinterklaas in Nederland, dat kennen ze niet in Engeland. Als we de menukaart krijgen van de ober zien we dat we ruim keus hebben wat betreft het ontbijt. We bestellen een omelet met bacon en cheese en toast, wat goed smaakt.

Na het ontbijt lopen we nog even terug naar het hotel voor een sanitaire stop. Zo rond 10.45 uur gaan we wandelen. Het weer is heerlijk al staat er een flink windje. We besluiten om naar de haven de lopen. We komen op een kruispunt waar wat verwarring ontstaan. Moeten we rechtdoor of linksaf. John geeft aan dat we rechtdoor moeten, Marion wil linksaf. We volgen het advies van Marion. Onderweg komen we een aantal leuke Engelse huisjes tegen. Ook lopen we door een achterbuurt met vervallen huisjes en rotzooi in de tuinen. Na even te hebben gewandeld komen we toch tot de conclusie dat we rechtdoor hadden gemoeten. We raadplegen Google Maps via de Iphone en zien dat we de haven bijna genaderd zijn. We schieten nog even een klein levensmiddelenwinkeltje binnen om wat te kopen. Het winkeltje ziet er dubieus uit met een kapotte deur en raam.

Na een half uur wandelen zien we de haven liggen. Er liggen veel boten en jachten in de haven. Het ziet er leuk uit. We wandelen op de boulevard en komen een drinkgelegenheid tegen waar we wat willen gaan drinken. Wanneer we binnenkomen staat de poetsvrouw ons verbaast aan te kijken. We zijn te vroeg. Ze gaan pas 12.00 uur open, dus lopen we maar verder.

Onderweg komen we nog een typisch Engelse rode telefooncel tegen waarmee we op de foto gaan. Inmiddels staan we weer recht tegenover ons hotel. We gaan even terug naar het hotel. Omdat we een sightseeing tour met een Engelse dubbeldekker willen maken vraag ik aan de receptie of die tour gemaakt kan worden. De receptioniste laat ons een kaartje zien en geeft aan dat we naar de toeristen informatie moeten gaan om daar zo'n toer te boeken. In de bar nemen we wat te drinken. Ik bestel thee, maar krijg een hele theepot. De anderen nemen een biertje. Het is toch middag geworden. Wanneer we het nattigheid op hebben lopen we naar het centrum om daar naar de toeristen informatie punt te gaan.

We merken al snel dat het centrum en de winkels op zondag geopend zijn. Al snel komen we bij de toeristen informatie punt, wat gevestigd is in een kerk. We staan voor een gesloten deur. Zondags zijn zij gesloten. We lopen door een overdekt winkelcentrum en zien op het informatiebord dat er een FC Ipswich Town winkel moet zijn. Na twee keer het winkelcentrum te zijn doorkruist komen we de winkel niet tegen. Via een smal steegje komen we in de grote winkelstraat van de ButterMarket. Het is er erg druk met winkelend publiek. Onderweg komen we hier wel een FC Ipswich Town winkel tegen. Er worden weer de nodige spullen gekocht.

We komen in de West Gate street terecht. Op het plein voor de Town Hall is het kerst. Er staat een sneeuwmachine en er zijn diverse optredens. Erg gezellig allemaal. Omdat het al tegen 14.00 uur aanloopt besluiten we te gaan eten. Er is een restaurant op de 2e verdieping van de Debenhams warenhuis. Het is niet erg druk in het restaurant. Ik neem net als de anderen Fish&Chips. Omdat de Chips nog niet klaar zijn krijg je een soort van elektrische kookwekker mee die begint te trillen wanneer je gerecht klaar is. We nemen plaats en dan is het wachten van wie de kookwekker als eerste af gaat. Na een minuut of 5 ben ik de gelukkige. Ik haal mijn gerecht op en begin alvast te eten. Wanneer ik mijn eten op heb, is de kookwekker van John en Marion nog niet afgegaan. Niet veel later zijn zij aan de beurt. Nadat we allemaal gegeten hebben gaan we weer op pad.

We gaan voetbal kijken bij The Plough. Daar binnengekomen is het behoorlijk druk met voetbalfans. We wachten even totdat er een voetbal wedstrijd is afgelopen en kunnen dan plaatsnemen in de ruimte waar een groot beeldscherm hangt. Om 16.00 uur is de aftrap van Chelsea - Manchester City. Onder het genot van wat drank kijken we de wedstrijd, welke in een doelpuntloos gelijkspel eindigt. Na afloop van de wedstrijd drinken we nog wat na en lopen dan terug richting het hotel.

Rond 19.00 uur gaan we eten bij Frankie&Benny's. Het is er behoorlijk druk, maar gelukkig is er nog plaats voor 5 personen. Ikzelf heb niet zo'n grote honger dus houd ik het bij Spaghetti Bolognese. Vooraf krijgen we nog wat knoflook brood, maar dat laat ik aan mij voorbij gaan. Het hoofdgerecht wordt al snel opgediend. Ik krijg de spaghetti niet helemaal op en laat de helft staan. Ruim een uur later staan we weer op de stoep, verlost van de kerstmuziek die er binnen wordt gedraaid. John, Marion, Kasper en Pim gaan de stad nog even in. Ik ben doodmoe en trek me terug op mijn kamer. Omstreeks 21.00 uur lig is als een os te slapen.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards