Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: Engeland, Ipswich     
Dag van de Reis: 01
Datum: Zaterdag 24 november 2012
Plaats: Eindhoven - Londen - Ipswich
   

 

 

Na enkele weken van aftellen, nu dan eindelijk ons vertrek naar Engeland. Een dag van tevoren reisden we nog af naar AGOVV - Helmond Sport. In Apeldoorn waren niet meer dan 1500 toeschouwers. Later deze middag zouden er zo'n kleine 17.000 toeschouwers aanwezig zijn. Rond de klok van 6.30 uur opgestaan en meteen in de douche gesprongen. De koffer was al gepakt, dus daar had ik geen omkijken mee naar. Maximaal 10 kg aan handbagage mochten we meenemen. Rond 7.15 uur reden we naar John&Marion waar we tien minuten later aankwamen. Ze stonden al te wachten. Nadat we ook Kasper opgehaald hadden konden we op weg naar Eindhoven Airport. Het was behoorlijk mistig. Ik begon me wat druk te maken, want vertraging konden we niet gebruiken ander liep onze hele planning mis. Rond 8.00 uur kwamen we aan bij het vliegveld. Daar stond Pim al te wachten. Nadat ik de tickets had uitgedeeld konden we meteen door de controle heen. Het was voor mij de eerste keer dat ik via Eindhoven Airport ging vliegen. Het viel me op dat het erg erg druk is met een een tikkeltje chaos. De controle ging vlot. We gingen eerst wat koffie drinken en wat eten. Rond 8.45 uur door de douane heen en wachten op het boarden. We zouden omstreeks 8.55 mogen boarden en om 9.25 uur gaan vliegen, maar dat werd al snel duidelijk dat we die tijden niet meer gingen halen.

Pas omstreeks 9.45 uur kwam het vliegtuig van Ryan Air aan en tien minuten later mochten we aan boord. Het is bij de vluchten van Ryan Air een gevecht om een plaats te zoeken en je koffer in de cabine te plaatsen. Gelukkig waren wij een van de eerste aan boord, dus we hadden de plaatsen voor het uitzoeken. Na een vertraging van ruim 45 minuten konden we opstijgen. De vlucht voorliep voorspoedig en 25 minuten nadat we waren opgestegen gingen we al weer dalen. We landden omstreeks 10.10 uur op Londen Stansted. Onze trein zou om 10.27 vertrekken. We moesten ons haastten om de trein te halen. In een gehaast tempo liepen we met z'n vijfen naar het station. Gelukkig had John genoeg Britse ponden gewisseld in Nederland, dus we konden meteen een treinkaartje kopen naar Ipswich. Tot onze pech bleek platform 4 helemaal achteraan het station te liggen. We trokken allen een uiterste sprint om de trein te halen. Gelukkig reed die niet voor onze ogen weg. We zaten nog geen 30 seconde in de trein toen die vertrok. Dat was dus op het nippertje. Nu konden we even gaan bijkomen.

Treinkaartje Stansted Airport naar Ipswich

Na een half uur stopten we in Cambridge waar we 3 kwartier de tijd hadden voordat de trein naar Ipswich zou vertrekken. We maakten van de gelegenheid gebruik om eerst wat te gaan pinnen en daarna wat te gaan eten bij Deli France op het station. Het broodje smaakte heerlijk. Ook werd er wat bier ingekocht voor onderweg.

Exact om 11.43 uur vertrokken we naar Ipswich, een reis van zo'n 75 minuten. Onderweg stoppen we allen 50 pond in de pot zodat we vandaag vooruit kunnen. Klokslag 13.00 uur kwamen we aan in Ipswich. Toen we het station uitkwamen zagen we het stadion van Ipswich Town FC al te liggen. We liepen naar ons hotel toe waar we tien minuten later aankwamen. Malcolm ( van de supportersvereniging Ipswich Town ) zat al met een biertje aan de bar op ons te wachten. We begroeten hem even waarna we inchecken. We kregen 3 kamers naast elkaar op de 2e verdieping. Nadat we ons even opgefrist hadden gingen we ook naar de bar toe. We dronken eerst een biertje.

Malolm nam ons hierna mee naar hun supporterscafé op steenworpafstand van het stadion. Onderweg zagen we de Peterborough supporters onder begeleiding van de politie naar het stadion gebracht worden. In Engeland is het zo dat uitsupporters een cafe in de stad van waar ze moeten spelen toegewezen krijgen. Bij binnenkomst is het nog niet erg druk. We drinken ons in voor de wedstrijd. Intussen loopt het cafe goed vol. We maken kennis met wat andere supporters en ze vinden het geweldig dat we hun club komen steunen vanuit Nederland. 

Omstreeks 14.40 uur lopen we naar het stadion toe. Het toegangspoortje is erg krap. Iemand van 125 kg zou er niet doorheen komen. We worden i.t.t. Nederland niet gefouilleerd. Voordat we de tribune op gaan willen Pim, John en Kasper nog een biertje drinken. Nadat ze deze gekocht hebben blijkt dat je geen alcohol mee de tribune mag opnemen. Bij Helmond Sport is dit echter geen probleem. De wedstrijd staat op het punt van beginnen, maar daar sta je dan met je halve liter bier. Marion en ik besluiten om alvast de tribune op te gaan. John, Kasper en Pim drinken hun bier eerst op. Onze plaatsen zijn zo wat op het veld met perfect zicht. John komt niet veel later bij ons zitten. Pim en Kasper staan bij Malcolm. Al snel komt Ipswich Town op een 0-1 achterstand wat ook de ruststand is. 

Intreekaart Ipswich Town - Peterborough United

In de rust drinken we wat en gaan de tweede helft ook bij Malcolm staan wat tussen de fanatieke aanhang is. Ipswich Town krijgt een strafschop welke wordt binnengeschoten, 1-1. De tijd vliegt voorbij en de wedstrijd eindigt ook in 1-1. Een ietwat teleurstellend resultaat. Na afloop van de wedstrijd gaan we de clubshop binnen. Pim koopt daar een shirt en laat sir Bobby ( Robson ) er op zetten. Ik koop een sjaal. Nadat we afgerekend hebben drinken we nog wat gezellig in het supporterscafé. Er worden de nodige biertjes gedronken. Omdat ik niet zo'n bierdrinker ben, drink ik Bacardi Cola. Tegen 19.00 uur gaan we even terug naar het hotel toe. We drinken daar nog wat aan de bar en nemen afscheid van Malcolm. Daarna gaan we eten bij de Mc Donalds om een extra bodem te leggen voor de rest van de avond/nacht.

Rond 20.00 uur gaan we op zoek naar een drinkgelegenheid. We willen naar de Revolution toe, maar daar worden geweigerd omdat Pim sneakers draagt. Flauwe kul allemaal. 20 Meter verder zien we op de hoek een leuke Engelse pub, The Plough. Het is er nog niet zo druk, dus zoeken we een gezellig zitje uit. Rond 20.45 uur begint er een band te spelen. Ineens verstaan we elkaar niet mee door de gigantische bas. We trillen bijna van onze stoel. We besluiten omstreeks 21.15 uur om naar naar iets anders op zoek te gaan.

Al snel komen we aan bij Bowmans, een bar en lounge. Het is er niet druk. Er is een DJ die goede muziek draait. Gelukkig staat deze muziek niet zo hard. Gedurende de avond wordt het drukker en drukker. Er staat zelfs een rij aan de deur. Als er iemand uitgaat, maar de ander win de rij naar binnen. De muziek gaat ook wat harder maar dat vinden we niet zo erg. Het is erg gezellig en het vrouwvolk scoort een dikke 8. We hebben het goed naar ons zin. De alcohol vloeit rijkelijk. Ik begon de avond met een enkele Bacardi Cola, dat werd een dubbele BaCo maar krijg al snel een tripple BaCo. De tijd vliegt voorbij en het is rond de klok van 2.15 uur. We zitten allen goed in de olie en besluiten dat het maar tijd is om naar het hotel toe te gaan. Met 3 stappen vooruit en twee achteruit duurt het even voordat we bij het hotel zijn. De eerste dag van ons verblijf in Engeland is een erg gezellige geworden.

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards