Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: India en Nepal
Dag van de rondreis: 20
Datum: Woensdag 26 oktober 2011
Plaats: Kathmandu - Delhi
   

 

 

Vandaag kunnen we uitslapen, althans dat kan. Maar ik ben al weer vrij vroeg wakker en zit omstreeks 09.00 uur aan het ontbijt. Pas om 11.30 uur staat ons vertrek gepland. Na het ontbijt mijn koffer inpakken en aan de deur gezet omdat die wordt opgehaald. Rond 11.00 uit mijn kamer. Het kamermeisje staat al te wachten om de kamer op te ruimen. Bij de receptie mijn openstaande rekening betaald en uitgecheckt. Ik zie enkelen van onze groep in de mooie tuin zitten en ik voeg me bij hen. Dan is het afscheid nemen van Frederique en Elisabeth. Zij blijven nog een tijdje. Ze gaan onder andere werken in een weeshuis en trekken dan verder. Ze gaan dus niet met ons naar huis toe.

 

 

 

 

We arriveren rond 11.50 uur bij het vliegveld. Het is maar een kleine luchthaven voor een hoofdstad. We gaan door de controle heen ( wat overigens niet de laatste keer zal zijn ) en lopen naar de incheckbalie. Daar worden we als groep ingecheckt. We vullen nog wat visumformulieren in en lopen dan naar de vertrekhal. Terwijl we zitten te wachten zien we een colonne van militairen met limousine en motoren gereed staan. Even later komt er een vlucht van Thai Airways aan. Als eerste stapt er een man en een vrouw uit die onder begeleiding worden weggereden. De aanwezige Thaise mensen maken foto's hiervan. Blijkbaar was het een of andere minister van Thailand. Daarna mogen we naar naar het vliegtuig. Voordat we aan boord van het toestel van Jet Airways mogen worden we nog twee keer uitgebreid gecontroleerd. We stijgen rond 14.40 uur op.

 

 

 

 

Vliegticket Kathmandu - Delhi

 

 

We landen omstreeks 16.00 uur in Delhi. De paspoortcontrole verloopt erg vlot en we verzamelen als groep precies op dezelfde plek als waar we 3 weken eerder elkaar voor het eerst ontmoeten. Nadat we de koffers hebben opgepikt lopen we naar de uitgang. Daar staat een persoon ons op te wachten en brengt ons naar de klaarstaande bus. We rijden naar hetzelfde hotel als waar we de eerste dagen verbleven. Daar aangekomen krijgen we 3 kamers ter beschikking. We wachten onder in de lobby en krijgen om beurten even de tijd om ons op te frissen. We gaan hierna eten bij Ruby's en merken meteen dat we terug zijn in India want alles verloopt weer erg traag. Joke krijgt zelfs haar eten pas wanneer ik mijn eten al op heb. Na het eten lopen we nog even een rondje in het winkelcentrum. Ik geef mijn losgeld aan een zwerver die er erg blij mee is. Intussen zien we allemaal vuurwerk dat wordt afgestoken i.v.m. het Diwali feest. Een soort van nieuwjaar.

 

 

 

 

 

 

 

Na nog even in de lobby te hebben gewacht en mijn laatste roepies heb omgewisseld naar euro's vertrekken we rond 21.30 uur naar het vliegveld, waar we eigenlijk vrij rap aankomen. Anneke en ik besluiten naast elkaar te gaan zitten aan het gangpad. We krijgen allebei een plaats aan het gangpad. We zitten niet langs elkaar maar wel in dezelfde rij in het midden. Nadat we omstreeks 23.00 uur door de controle heen zijn gaan we ergens wat drinken.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards