Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: India en Nepal
Dag van de rondreis: 17
Datum: Zondag 23 oktober 2011
Plaats: Chitwan Reservaat
   

 

 

Wederom ben ik vroeg wakker. Dit maal om 06.00 uur. Na me te hebben gewassen en aangekleed ga ik een boekje lezen voor mijn lodge. Omstreeks 07.00 uur komt er een jongen langs die iedereen wakker klopt, de wake-up call dus. Omstreeks 07.30 uur lopen we naar de eetzaal toe voor het ontbijt, wat erg goed smaakt. We krijgen vers gebakken broodjes en kaas van de yak. Net na acht uur rijden we met een open wagen weg. We konden ook in een busje maar vinden de open wagen leuker. Rond 08.35 uur komen we aan bij de rivier voor de kanotocht om wildlife te spotten. De kano's zijn erg smal en we moeten achter elkaar zitten. Onderweg komen we de enkele vogels tegen en krokodillen meer niet. Het is er erg rustig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond 09.15 uur is de kanotocht ten einde. We lopen naar een olifantenkamp toe. De gids wil ons eerst wat vertellen maar ziet dat er een klein olifantje dicht bij het hek staat. Hij geeft aan dat we eerst het olifantje kunnen bekijken en aanraken. Na een paar minuten loop het olifantje terug naar zijn moeder en vertelt de gids zijn verhaal. Wanneer hij klaar is lopen we langs de olifanten die allemaal aan kettingen staan, wat ze niet erg leuk lijken te vinden. De gids vertelt dat ze maar enkele uren aan de ketting staan, de rest van de dag zijn ze met hun begeleider op pad. Omstreeks 10.20 uur rijden we terug naar de lodges. We hebben een paar uur voor ons zelf. Sommigen gaan shoppen, enkelen gaan naar de rivier achter onze lodges. Ik ga verder met het lezen van mijn spannend boek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omstreeks 15.00 uur rijden we met de open wagen weer terug naar de rivier van vanmorgen, want we gaan op olifantensafari. Via een toren stappen we met twee personen in een bakje op de olifant. Er kunnen eigenlijk vier personen in het bakje, maar we willen wat ruimer zitten en de olifant niet te zwaar belasten. Anneke en ik gaan samen in een bakje. Wanneer iedereen op een olifant zit gaan we op safari. We moeten eerst een rivier oversteken en daarna via de kade weer omhoog. We worden alle kanten opgeslingerd en de olifant loodst ons zonder problemen weer op het vaste land. Wanneer we de jungle in gaan scheidt onze begeleider zich af van de rest. We gaan lopen door de dichte begroeiing. Ik heb de pech dat we langs een struik schuren die vol met rode mieren zit. De mieren lopen over mijn been en voeten. Ik word van alle kanten gebeten door de rode mieren. Ik sla ze van me af. Enkele momenten later staan we oog in oog met een neushoorn. Het beest lijkt zich nergens van aan te trekken en eet rustig door. Onderweg komen we nog enkele herten en apen tegen. Je moet goed kijken, want de jungle is dichtbegroeid. Een tijger zien we niet, maar dat hadden we al verwacht. Het viel eigenlijk tegen met het wild dat we te zien krijgen. Om 17.00 uur komen we bij het eindpunt. We geven onze begeleider nog een fooi en gaan met Dumbo op de foto. Met de open wagens rijden we terug naar onze lodges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond 18.30 uur gaan Niki&Roy en ik bij Mathieu&Joke ballonnen opblazen. Joop is morgen jarig en we willen later vanavond zijn lodge versieren wat voor morgenvroeg een verassing moet zijn. Omstreeks 18.45 uur nemen we plaats op de klaarstaande stoelen voor de eetzaal, want we krijgen om 19.00 uur een dansvoorstelling voorgeschoteld. Onze gids praat de show aan elkaar. De show is leuk om te zien. De jongens dansen op Nepalese stijl met stokken. De laatste dans mogen mensen uit het publiek meedoen. Dit laten we aan ons voorbij gaan, maar enkele Engelse dames dansen wel mee en doen het erg goed. Rond 20.00 uur gaan we dineren.

 

 

     

 

 

 

Omstreeks 22.00 uur gaan we naar de lodges toe. Mathieu en Joke versieren de lodge van Joop. Ze moeten het zo stil mogelijk doen om niet op te vallen. De plakken de ballonnen vast en gebruiken toiletpapier als slingers. Na een paar minuten is het karwei gepiept en is het wachten op de volgende morgen.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards