Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: India en Nepal
Dag van de rondreis: 16
Datum: Zaterdag 22 oktober 2011
Plaats: Pokhara - Chitwan Reservaat
   

 

 

Ben om 05.30 uur opgestaan en mijn koffer ingepakt want we gaan Pokhara vandaag weer verlaten. Nadat ik in de douche ben geweest neem ik een kijkje vanaf mijn balkon. Ik heb een schitterend uitzicht op de Himalaya. De zonsopkomst maakt de berg nog mooier met zijn besneeuwde toppen. Na de nodige foto's te hebben gemaakt ga ik om 06.15 uur naar het ontbijt toe. Om 07.30 uur vertrekken we met de bus. Onze eindbestemming zal vandaag Chitwan zijn. Onze eerste stop is na een kleine tien minuten. We gaan hier stoppen omdat we een vrij helder uitzicht hebben op de Himalaya waar we nog mooiere foto's kunnen maken. Volgens Wiep komt het niet vaak voor dat het zo helder is. We lopen als groep naar een open vlakte waar we een zigeuner familie zien, die in tenten verblijven. Ze merken ons al snel op en komen naar ons toe om te bedelen. We geven ze weer zeepjes en andere dingentjes. Nati deelt zelfs kleding uit. Nadat we allemaal op de foto zijn geweest met de Himalaya als achtergrond lopen we weer naar de bus toe om verder te rijden.

 

 

    

 

 

 

 

       

 

 

 

De volgende stop is omstreeks 09.35 uur bij hetzelfde restaurant als waar we een paar dagen geleden geluncht hebben. We drinken er koffie/thee of een colaatje. Ik neem ook nog even een kijkje in de tuin van het restaurant.

 

 

 

     

 

 

 

Rond 11.00 uur maken we een stop bij een brug met de naam Trishuli Bridge. Wanneer er een vrachtauto overheen rijdt beweegt de gehele brug. We maken weer de nodige foto's. Ook worden we aangesproken met een Koreaanse man die maar al te graag met iedereen van onze groep op de foto wil. Er zijn ook werkzaamheden aan de brug. De werklui zitten hoog in de top en gooien allerlei rotzooi van de brug naar onderen. Een kwartiertje later vertrekken we weer.

 

 

        

 

 

 

     

 

 

Rond de klok van enen komen we aan in Chitwan en bij onze lodges. Het ziet er totaal anders uit dan dat we tot nu toe gewend waren met de hotels. Voordat we naar de kamers gaan kunnen we eerst lunchen in de eetzaal. Het eten is erg lekker met friet en varkenslappen met saus. Wanneer iedereen klaar is met eten gaan we naar de lodges toe. Het ziet er heel erg leuk uit en erg knus. De lodges zijn niet zo luxe, maar de sfeer maakt alles goed. Mijn lodge staat tegenover Mathieu&Joke en Joop&Carla. De lodges hebben ook een eigen terras. We vinden het allemaal geweldig. Vanaf het terras kletsen we wat. 

 

     

 

 

 

Omstreeks 15.30 uur gaan we met de ossenkar op pad. Mathieu&Joke, Elza&Petra en ik zitten samen in een kar. Via een hobbelweg komen we drie kwartier later aan in het dorpje dat we gaan bekijken. De gids leidt ons rond en vertelt e.e.a. We krijgen gezelschap van de kinderen die in het dorp wonen en doen hun best om zo veel mogelijk op te vallen. We nemen ook een kijkje in een huisje van een van de dorpelingen.

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer we naar de andere kant van het dorp lopen worden we aangesproken door een Nederlandse. Ze doet onderzoek in het dorp en woont voor enkele maanden bij een familie. Ze brengt ons naar een een mevrouw die van riet een en ander maakt voor de verkoop. Ze vraagt ons of wij nog tips hebben wat de bewoners kunnen maken om te verkopen. Nadat de dames weer wat hebben ingeslagen lopen we naar een klein museumpje toe dat eigenlijk niet veel voorstelt. Er staan wat dingen tentoongesteld die in de omgeving gevonden zijn. Vijf minuten later zijn we door het museumpje gelopen en staan we weer buiten. Inmiddels is de zon aan het ondergaan en begint het schemerig te worden. We gaan met de ossenkar weer terug naar de lodges waar we om 17.50 uur aankomen. We drinken eerst nog koffie&thee met een koekje om daarna lekker in de douche te gaan om het stof van ons af te spoelen. Het duurt trouwens wel erg lang voordat ik warm water krijg. Maar na een paar minuten is het water heerlijk.

 

 

 

    

 

 

 

 

Om 19.00 uur gaan we naar de eetzaal toe. Wanneer iedereen aanwezig is wordt het buffet geopend. Het is Nepalees eten en smaakt verder prima. Na afloop drinken we nog wat na en hebben de grootste lol. Het personeel valt bijna in slaap maar we bestellen nog maar een biertje. Omstreeks 22.15 uur vinden we het genoeg geweest en gaan naar de bed toe.

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards