Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: India en Nepal
Dag van de rondreis: 12
Datum: Dinsdag 18 oktober 2011
Plaats: Varanasi
   

 

 

Om 04.30 uur ging de wekker. We moeten zo vroeg op omdat we weer naar de Ganges gaan om het rituele baden te aanschouwen. Het ontbijt slaan we even over. Dit gaan we pas doen wanneer we terugkomen. Omstreeks 05.15 uur gaan we met de bus weg. Het is erg rustig op de weg waardoor we een kwartier later aankomen bij het punt waar de bus ons afzet. Het laatste stuk lopen we naar de Ganges. Onderweg zien we veel daklozen die buiten slapen. Ook zien we kuddes koeien die liggen te slapen.

 

 

 

Om 05.45 uur komen we aan bij de kade waar we gisteren ook in de roeiboot zijn gestapt. Het is er erg druk. We zijn niet de enige. We stappen we in dezelfde roeiboot en varen weer langs de gaths. Hier zien we veel pelgrims die zich ritueel wassen. Na 20 minuten draaien we om en varen we naar de plek waar we gisteren de lijkverbrandingen hebben gezien. Ook nu weer gaat het verbranden gewoon door.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de crematieplaats stappen we rond 07.00 uur uit de boot. We zien nu pas bij daglicht goed de stapels brandhout dat voor de crematies worden gebruikt. We lopen door smalle steegjes. Het is er erg smerig en het stinkt er verschrikkelijk. Ook lopen hier we de nodige "heilige" koeien rond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 07.30 uur komen we aan bij de bus die ons weer naar het hotel brengt. Aangekomen in het hotel schuiven we meteen aan bij het ontbijt. Omdat we zo vroeg wakker waren hebben we extra trek. Rond 10.30 uur ga ik naar het zwembad toe. Esther, Nati en Geert liggen er al. Verder is het er erg rustig. Na lekker te hebben geluierd en gezwommen gaan we in de middag met enkelen van onze groep weer lunchen bij de Mc Donalds. Na de lunch weer naar het zwembad. Het is er dan een stuk drukker. Velen van onze groep zijn nu aanwezig. We drinken wat en lezen een boekje. We bespreken waar we 's avonds gaan eten. Het plan is om bij de PizzaHut te gaan eten. Omdat we niet weten wat er allemaal te verkrijgen is naast pizza's gaan Joke, Mathieu en ik even naar de PizzaHut toe en bekijken de menukaart. We reserveren meteen voor die avond. Om 19.15 uur verzamelen we als groep in de lobby. Met een man of 12 gaan we eten. De bediening is er erg vlot en spontaan. Enig minpuntje is dat ze er geen bier schenken. De ober schrikt nadat we net doen alsof we weer opstappen omdat er geen bier te verkrijgen is. Hij ziet hierna de geinigheid wel van in. Het eten is lekker. Ik heb zelf een grote pizza bestelt en smaakt goed.

 

 

 

 

Rond 21.00 uur zijn we klaar en lopen terug naar het hotel toe. Daar aangekomen gaan we nog wat drinken in de hotelbar. Wiep zit al in de bar en vind het leuk dat wij ook aanschuiven. Hij schikt zich meteen weer in de rol van reisleider wanneer Roy aangeeft dat zijn grote teen ontstoken is. Wiep gaat naar zijn kamer om zalf en pillen voor hem te halen. Wanneer hij terugkomt hebben we erg veel lol door de leuke verhalen die Wiep vertelt. Rond 22.30 uur gaan we naar de kamers toe.

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards