Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Rondreis: India en Nepal
Dag van de rondreis: 03
Datum: Zondag 09 oktober 2011
Plaats: Delhi - Jaipur
   

 

 

Om 07.30 uur wakker. Lekker geslapen. Na het douchen omstreeks 08.20 uur naar de ontbijtzaal toe, na eerste de koffers aan de deur te hebben gezet. Tom en Shyla zaten er al. Ik schuif bij hen aan. Na het ontbijt even naar de kamer toe om mijn rugzak op te halen. We vertrekken om 09.30 uur. Op weg naar Jaipur.

 

 

Na een kleine twitig minuten maken we langs de weg een stop. Er staan daar diverse religieuze beelden die we even gaan bekijken. Een kwartier later gaan we weer op weg.

 

 

 

 

 

Onze volgende stop maken we bij de Mc Donalds om koffie te drinken. We vertrekken weer omstreeks 11.10 uur. Onderweg passeren we de grens van de deelstaat Rajasthan. De buschauffeur moet hierdoor wat papierwerk invullen en afgeven bij een grenskantoor. De verkopers lang de weg maken van deze gelegenheid gebruik om hun verkoopwaar te tonen. Reisleider Wiep helpt de verkopers en showt de kettingen. Natuurlijk slaan de vrouwen in de bus hun slag. Na enig oponthoud kunnen we onze weg weer vervolgen richting Jaipur.

 

 

 

Omstreeks 13.20 uur gaan we lunchen. Terwijl we op ons eten wachten stelt Wiep voor dat iedereen van onze groep zich even voorstelt, dus een voor een staan we op en vertellen we onze naam, leeftijd, woonplaats, etc. Nadat we lekker gegeten hebben gaan we om 14.35 uur weer verder. Onderweg is veel te zien. Zo zien we kamelen en hun berijders. De bus stopt om ons in de gelegenheid te stellen om foto's te maken. Van een afstandje staat een boerenfamilie toe te kijken. Wij merken hun op en we lopen naar hen toe. Eerst zijn ze schuw, maar nadat we zeepjes en ballonnen laten zien komen ze naar ons toe.

 

 

 

 

 

Om 16.00 uur gaan we weer op pad om een half uur later weer te stoppen. Wiep heeft voor ons rum met cola gekocht en een zak chips. Wij waarderen dit en proosten dan ook op de mooie reis.

 

 

 

 

 

Nadat we onze borrel op hebben rijden we naar ons hotel toe waar we omstreeks 18.00 uur aankomen. Onderweg zien we nog een stoet op weg naar een crematie. Het lichaam wordt op een draagbaar door familieleden gedragen.

 

 

Het is een mooi en goed hotel met de naam Ramada. Ik krijg een kamer op de 6e verdieping. Het zwembad is op het dak en enkele van onze groep gaan hier zwemmen. We hebben meteen een tafel besproken om 's avonds te eten. Om 20.00 uur zitten we aan tafel met een mooi uitzicht over de stad. Het eten is wederom lekker. Na een afzakkertje gaan we rond 23.00 uur naar de kamer toe. Om 23.30 uur ga ik slapen.  

 

 

 

 

 

Terug

 

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards