Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: China & Hong Kong

    

Rondreis: Groepsrondreis Chinees Jade met FOX Vakanties + verlening op Hainan
Wanneer: 1 September 2010 - 21 september 2010
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 20 Personen, meer info over de groep klik hier

 

 

Hoe het begon

In mei 2008 zijn Jozien en ik naar Thailand geweest en hebben daar de Emerald rondreis gemaakt. Tijdens  deze reis hebben wij Jan en Joke ontmoet. We hebben erg veel lol met elkaar gehad in Thailand en deden zo  wat alles samen. Jan en Joke zijn net als ons gezelligheidsmensen, waardoor de klik er vanaf de eerste kennismaking aanwezig was. Sindsdien zijn we goed bevriend geraakt met elkaar.

 

Welke rondreis kiezen we?

In januari 2010 hebben we besloten om dit jaar met elkaar op vakantie te gaan. Tijdens het overleg waar naar toe we wilden reizen was meteen duidelijk dat we beiden een rondreisdoor China willen gaan maken. Dus het was erg snel voor elkaar. We hebben dan ook een week later geboekt voor de rondreis Chinees Jade op 1 september. Omdat we een verlenging op Hainan hebben geboekt duurde de bevestiging van de reis iets langer dan normaal, maar medio februari kwam het definitieve antwoord:  We kunnen op reis op 1 september.

 

De voorbereidingen

De voorpret is ook meteen begonnen. We zijn ons nog meer gaan verdiepen in de Chinese cultuur. Ook zijn de nodige reisgidsen en woordenboeken aangeschaft.

 

Op zondag 16 mei zijn we naar de Sound&Light show van Fox in Nieuw-Vennep geweest om ons nog meer te laten informeren over China. Na de show raakten we in gesprek Corry en Ben uit Amsterdam. Toevallig gaan zij ook op 1

september met ons op reis. We hebben dan ook meteen kennis gemaakt. Na afloop van de S&L show zijn we gaan eten in Lisse.

 

Voor reizen naar China wordt aangeraden om je laten vaccineren tegen buiktyfus. Dit hebben we dan op donderdag 17 juni laten doen bij de GGD. Beiden zijn we nu ingeŽnt tegen buiktyfus. Er werd ook geadviseerd om je flink met DEET in te smeren om zo muggen op afstand te houden.

 

De reis is op 15 juli in zijn geheel betaald, dus dat is ook weer afgehandeld. Nu is het wachten op de papieren van Fox voor het aanvragen van ons visum voor China. Jozien en ik zijn al begonnen met een niet-vergeten-briefje te maken zodat we geen belangrijke dingen vergeten ( zoals bijv. de telefoonoplader of de extra geheugenkaart voor het fototoestel ).

De papieren voor de visumaanvraag hebben we op 28 juli van FOX mogen ontvangen. Deze zijn ingevuld en hebben samen met Joke en Jan op 2 augustus ons paspoort en de bijbehorende papieren persoonlijk afgegeven bij FOX in Nieuw-Vennep. 's Middags hebben we in Nieuw-Vennep geluncht, waarna we weer huiswaarts keerden.

Per 10 augustus is de reis van 1 september niet meer te boeken, waardoor onze groep zal bestaan uit 20 personen.

 

We hebben met enkelen van onze groepsgenoten foto's uitgewisseld zodat we al een beeld hebben wie er achter de

namen schuil gaan.

 

Op 17 augustus hebben wij per email de reisbescheiden van FOX ontvangen met daarin meer informatie over onze reis

naar China. We hebben een lijst met hotels gekregen. Deze zien er allemaal leuk uit. We hebben ook een overzicht gekregen met de namen van alle deelnemers. Met de meeste personen hebben we al kennis gemaakt. De overige

personen zal de kennismaking pas zijn in China.

 

Het is nu 26 augustus, dus nog een paar dagen voor ons vertrek. De koffer is al van zolder gehaald en klaar om gepakt te gaan worden. Enkele spullen liggen al klaar. De kleding moet nog volgen.

 

Maandag 30 augustus, gisteren druk bezig geweest met het strijken van de kleding. Het grootste gedeelte zit al in de koffer. Nu nog wat kleine dingentjes inpakken. Nog even naar het weer in Beijing gekeken en dat is perfect. Weeronline.nl geeft temperaturen aan van rond de 31/32 graden, droog en een lekker zonnetje. Het is er een stuk beter dan in Nederland.

 

Het is zo ver, we kunnen op reis

Woensdag, 1 september. Het is zo ver. Na lang aftellen en voorbereiden mogen we op reis naar China. Het grote avontuur gaat beginnen.

We hebben er veel zin in.

 

Het reisverslag met foto's kunt u hieronder per dag lezen.

 

Veel plezier!!

 

 

ReŁnie van de groep

Op zondag 7 augustus 2011 hebben we een reŁnie georganiseerd van onze China groep. Het is dan bijna 1 jaar geleden dat we voor het eerst persoonlijk kennis met elkaar maakten. We hebben een erg fijne en gezellige tijd in China gehad.

 

Na een eerste contact over een te houden reŁnie was iedereen erg enthousiast. Er werd dan ook massaal toegezegd op 7 augustus. Van onze groep van 20 personen zijn 16 personen aanwezig. De 4 anderen konden door omstandigheden niet komen. Onder het genot van een drankje en Chinees eten hadden we elkaar veel te vertellen en uiteraard veel foto's te bekijken.....klik hier.

 

Copyright M.Bernards