Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 14
Datum: Zaterdag 24 Mei 2008
Plaats: Pai - Mae Hong Son
   

 

 

De afgelopen nacht heb ik zeer weinig geslapen. Nadat eerst Jozien een aantal dagen geleden ziek is geweest, was ik aan de beurt. Heftige buikkrampen en overgeven in plaats van de nachtrust. Toen ik uiteindelijk wat lag te slapen ging om 06.30 uur de wekker. Desondanks voelde ik me een stuk beter en geenszins ziek. Na me te hebben gewassen heb ik even staan te praten met Jan, die ook vroeg uit de veren was. Rond 08.15 uur is Jozien ook gereed en gaan we naar het ontbijt toe. We feliciteren Frans en Marjan met hun 31-jarig huwelijk en we genieten van het simpele ontbijt.

Het vertrek staat om 09.30 uur gepland. Jay geeft namens onze groep aan Frans en Marjan een felicitatiekaart en gaan daarna op weg. Onze eerste stop zal snel volgen bij een viewpoint. We verblijven hier zo'n 20 minuten.

Onze volgende bestemming is een bergstam. Omstreeks 10.50 uur komen we hier aan. Zoals gewoonlijk komen als eerste de kinderen aangerend. Ze weten natuurlijk dat het een lekkernij oplevert. Ze gaan in de rij staan en Jacques deelt de snoepjes uit.

Met Jay lopen we door het dorp en ze vertelt ons het een en ander. Uiteraard worden we achterna gelopen door de dorpsbewoners die hun verkoopwaar aan ons wil slijten. Na enig aanhouden winnen ze altijd en wij zijn weer enkele baths lichter.

We zien ook een jongetje dat in een klein meertje staat te vissen. Met rijst vangt hij de ene na de andere vis. Als wij vragen wat hij met al die vis gaat doen geeft hij eigenlijk al het antwoord dat wij vermoeden: Hij gaat deze bakken en met zijn familie opeten.

We verlaten het dorp weer om 11.25 uur. Binnen 5 minuten stoppen we in een dorpje bij een soort open keuken. Onze groep gaat dit dorpje ( met de gebruikelijke marktjes ) bekijken terwijl Jay de lunch voor ons klaar maakt. Ik besluit niet met de rest mee te gaan en blijf lekker op het terras zitten.

Binnen een kwartier zijn de anderen ook al terug, waarna we om 12.15 uur aan de lunch kunnen beginnen. Ik eet niet veel omdat mijn honger nog niet dusdanig is dat ik een heel bord leeg kan eten. We vertrekken er weer om 13.10 uur.  

We stoppen na 10 minuten bij een viewpoint, alwaar je een mooi uitzicht hebt over de vallei. Bij dit viewpoint staan ook kraampjes waar een arm bergstam wat probeert te verkopen. Er loopt ook een oude vrouw bij met haar gehandicapte kleindochter. We gaan met hun op de foto en stoppen haar wat Baths toe. Ook opa belonen we voor zijn muziekkunsten.

Omstreeks 14.20 uur komen we aan in Mae Hong Son waar we eerst naar een grot met hele grote koi karpers gaan. Deze grot is heilig en ligt op het Thampla Ranger Park. Het park ziet er prachtig uit.

Om 15.00 uur vertrekken we naar ons verblijf voor de komende twee dagen. In het centrum van Mae Hing Son, een dorp met een kleine 17.000 inwoners, ligt het Mountain Inn. Een eerste blik op het complex stelt ons tevreden, en er is een zwembad aanwezig.

Nadat we van Marjo de sleutels van onze kamer hebben gekregen, maken we gebruik van het zwembad. Ik ben de eerste die er in springt en merk dan dat het water erg warm is. We later trouwens hierdoor de pret niet drukken en laten de ober al snel aanrukken om de bestelling op te nemen. Het is immers dorstig weer.

Om 19.30 uur is het tijd voor het diner. In de grote eetzaal is er een tafel voor onze groep alleen, want we zijn zoals gisteren in Pai de enige gasten. De bediening is erg gehaast en we moeten erg haasten met eten. Niet erg prettig. We zijn al binnen een half uur klaar!

Na het diner gaan opeens de lichten uit. Wij denken dan al gauw aan stroomuitval, maar zien dan Jay met een taart en kaarsjes erop aankomen. Frans en Marjan worden nogmaals in het zonnetje gezet met hun 31-jarig huwelijk. De taart smaakt trouwens erg lekker. Niet veel later barst er een hoosbui los. Het regent zo hard dat een gedeelte van de de vloer van de eetzaal onder water komt te staan. 

Omdat we de afgelopen nacht weinig hebben geslapen zijn we erg moe. Reden om dan al om 21.30 te gaan slapen.

 
 

 

Copyright M.Bernards