Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 11
Datum: Woensdag 21 Mei 2008
Plaats: Chiang Mai
   

 

 

Vandaag is het olifantendag. We zijn om 06.30 uur wakker en het weer ziet er fantastisch uit. We zitten om 07.30 uur aan het ontbijt die erg uitgebreid is. Er is werkelijk alles te krijgen. We kunnen in alle rust genieten van het ontbijt met uitzicht over het zwembad.

We vertrekken om 08.30 uur en het is ruim een uur rijden naar het olifantenkamp Mae Sa. Onderweg zien we al enkele olifanten die voorbij komen lopen.

Als we bij het olifantenkamp aankomen hebben we de mogelijkheid om de beesten te voeren. We kopen er bananen en suikerriet. De olifanten staan al te wachten en hebben allemaal hun slurf naar voren gestoken om zo een banaan te bemachtigen. Er staat ook een baby olifant tussen die probeert tussen de spijlen door te klauteren. Moeder olifant is hier niet van gediend en tikt hem op de rug, waarna hij weer keurig terug gaat.

Je kunt ook met een olifant op de foto. Ik laat een foto maken als ik bij het beest op de rug ga. Je merkt dan pas hoe stug de huid van een olifant is. Ik beloon het beest met 20 bath die hij dan ook met zijn slurf aan de mensen laat zien.

Nadat de olifanten in de rivier hebben mogen badderen is het tijd voor de demonstratieshow. Hierin laten de olifanten zien wat ze zoal kunnen. Het valt op dat deze beesten er ook zin in hebben. We zijn ook getuige van twee olifanten die met een penseel een tekening maken.

Dan is het tijd voor de tocht door de jungle. Middels een toren komen we in het zitje op de rug van de olifant. Jozien en ik gieren het uit van het lachen wanneer het beest gaat lopen. We vallen van de ene kant naar de andere. We steken de rivier over en daar wordt een mooie foto van ons gemaakt.

Om de paar honderd meter is er een boomhut waar je bananen en suikerruit voor de olifant kunt kopen. We stoppen bij iedere hut om zo de olifant te belonen voor deze mooie tocht.

Rond 11.30 uur is de tocht ten einde. We worden met een ossenkar naar het beginpunt gebracht. Ook dit is een belevenis.

Bij een restaurant aan de ingang van het kamp gaan we lunchen. Nadat we hebben gegeten gaan we een tocht met een vlot over de rivier maken. Ik ga samen met Ria en Jacques op een vlot. Tijdens de tocht genieten we van de natuur en de stilte.

Na de tocht met het vlot rijden we naar een tempel die is gesitueerd boven op een berg. De naam van deze tempel is Wat Phra That Doi Suthep en behoort tot een van de mooiste en heiligste van Thailand.

Om bij de tempel te komen moeten nog wel de nodige treden beklommen worden. Je kan ook een lift naar boven nemen wat de meeste dan ook doen. Alleen ik en Jan nemen met Jay de trap.

Eenmaal boven aangekomen kunnen we de tempel bekijken. Intussen verdringt de blauwe lucht zich voor grijze donkere wolken.

Infoboekje van Wat Rhrathat Doi Suthep Rajvoravihara, klik op de afbeelding om te vergroten

Wanneer we weer terug naar de bus gaan, Jan en ik nemen de trap weer, barst de hel los en regent het pijpenstelen. We dekken onze fotocamera's af met een plastic zak en haasten ons naar de bus. Het was dus niet zo verstandig om de paraplu in de bus te laten liggen.

Als we in het hotel aankomen gaan we de koffer uitpakken met de spullen die we de komende dagen nodig hebben. We moeten de koffer inruilen voor de FOX reistassen. Tegen 18.15 uur verzamelen we ons weer in de lobby. De koffer wordt in de bus geladen en zien we pas weer terug in Bangkok. Bij het instappen geven we de buschauffeur een fooi waarna hij ons naar een Thais restaurant brengt waar we zullen dineren.

Nadat we om 18.45 uur zijn afgezet zwaaien we de chauffeur uit en gaan naar het restaurant. Het is een klein lokaal restaurantje. We nemen eerst wat te drinken, waarna het diner wordt voorgeschoteld. Het eten smaakt werkelijk fantastisch.

Na het diner staat er niets meer op het programma. We besluiten dan om met Jan, Joke, Jacques en Ria naar de avondmarkt te gaan. De dames doen nog de nodige inkopen en tegen 22.30 uur pakken we de taxi naar het hotel. Daar aangekomen drinken we nog wat in de bar.

 

 

 

 

Copyright M.Bernards