Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 10
Datum: Dinsdag 20 Mei 2008
Plaats: Doi Mae Salong - Chiang Mai
   

 

 

Vandaag weer een dag waarop we vroeg moeten opstaan. We hadden besloten om wat eerder op te staan. Het was dus 05.30 uur dat de wekker ging. Ondanks een onafgesloten kamer hebben we goed kunnen slapen. Ik sta als eerste onder de douche en na het aankleden ga ik even van het uitzicht genieten. Jan is er ook al vroeg bij. Samen staan we om 05.55 uur al buiten te kletsen. Om 06.10 uur is Jozien ook klaar en gaan we met Jan en Joke naar het ontbijt. We zijn als eerste. Het ontbijt is niet uitgebreid en we kunnen niet kiezen wat we willen eten. Desondanks laat de thee, toast, jam en het eitje zich goed smaken.

 

Om 07.10 uur zijn we klaar voor vertrek. Jozien en ik gaan nog even snel met een lokale bewoner op de foto en steken hem wat fooi toe.

Na een klein kwartiertje rijden stoppen we om een foto te maken van het schitterende landschap en de vallei.

We stappen om 08.15 uur over van de kleine busjes naar de wat meer comfortabele grote bus. Na een uurtje rijden doen we een mooie witte tempel aan. De tempel draagt de naam Wat Rong Khun en is geheel in het wit wat dus een geheel andere stijl is dan de andere tempels die tot dusverre hadden gezien. Overigens is men bezig met de tempel op te knappen.

Briefkaart van Wat Rong Khun

Om 9.30 uur vertrekken we weer bij de tempel en rijden door tot 10.00 uur om dan een koffiestop te maken. Bij de koffie nemen we een heerlijke punt van een appelgebak ( geen Limburgse vlaai ). Als we de koffie op hebben lopen we met Jan en Joke nog even rond en maken wat foto's op een houten loopbrug die over de rivier heen hangt. Omstreeks 10.30 uur gaan we weer op pad.

Rond 12.35 uur komen we aan in bij een parasolfabriekje. We krijgen van Jay een uitleg hoe deze parasollen worden gemaakt.

Er is bij het parasolfabriekje ook de mogelijkheid om door kunstenaars een versiering te laten aanbrengen op bijvoorbeeld je kleding of iets dergelijks. Enkele van onze groep laten versieringen zetten op tassen, brillenkokers en  broeken. Jozien koopt in de nabijgelegen winkel enkele T-shirts en laat deze beschilderen. Het is ongelooflijk knap hoe deze kunstenaars te werk gaan.

Na het bezoek aan het fabriekje rijden we naar de lunch toe. We komen er om 13.35 uur aan. We kunnen weer kiezen uit een uitgebreid buffet.

Na de lunch gaan we om 14.25 uur weer verder. Voor mij tijd om een klein tukje te doen. Na anderhalf uur doen we een zijdefabriek aan. We krijgen er een rondleiding. Er wordt ons verteld hoe zijde wordt gemaakt. Het proces van rups tot sjaal wordt ons getoond.

We bezoeken ook nog een diamantfabriek waar we helaas geen foto's mogen maken. Na eerst een introductiefilm te hebben gezien krijgen we hier ook een rondleiding en zien hoe de sieraden worden gemaakt. Ook bekijken we de enorme hal waar de sieraden te koop worden aangeboden. De mooiste juwelen liggen hier uitgestald. Jacques en Ria kopen er een ring en Jozien kan het niet laten om oorbellen te kopen.

Om 16.45 uur komen we aan bij het Amari Rincome Hotel in Chiang Mai. Een schitterend 5 sterren hotel met alles erop en er aan. Jozien en ik krijgen kamer 333 toegewezen. We hebben tot 18.30 uur te tijd om even te rusten en ons op te frissen.

Als iedereen om 18.30 uur in de lobby is gaan we op weg naar de Khum Khantoke. Dit is een show waar we tijdens het diner naar kunnen kijken.

We zitten aan een tafel waar het net lijkt alsof je op de Japanse zit aan het eten bent. We zitten echter niet zo maar onze benen zitten in een soort gat in de grond ( waar het er stikt van de muggen ).

Nadat de show om 21.00 uur is afgelopen mogen we als groep een vuurlampion op laten. Tijdens het oplaten mogen we een wens doen. We kijken de lampion na en als hij uit het zicht is gaan we met de bus terug naar het hotel. Bij terugkomst in het hotel nemen we onder het genot van jazzmuziek wat te drinken. Omstreeks 23.00 uur gaan we naar de kamer toe om daar te genieten van onze nachtrust.

 

 

 

 

Copyright M.Bernards