Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 08
Datum: Zondag 18 Mei 2008
Plaats: Chiang Rai
   

 

 

Vandaag ben ik om 07.00 uur opgestaan. We hadden de keuze om naar het Doi Tung project te gaan. Bij het opstaan blijkt dat Jozien zich niet geheel lekker voelt en ze besluit in bed te blijven liggen. Ik maak nog wat foto's van het schitterende uitzicht achter ons huisje en ga daarna naar de ontbijtzaal. Jan en Joke zitten er al. Even later komen ook Ria en Jacques. Met dit gezelschap gaan we om 08.30 uur op weg.

We worden gereden in een open taxibusje. Ook Marjo en Jay gaan met ons mee naar het Doi Tung project.

Het Doi Tung project is een initiatief van de moeder van koning Bhumibol. Het project is gericht op herbebossing en ontwikkeling van onderwijs en gezondheidszorg in gebieden in het Thaise deel van de zogeheten Gouden Driehoek. In het kader van het project wordt er gezocht naar alternatieve gewassen voor de opiumteelt in de regio Noord-Thailand. De opiumteelt was in dit gebied lange tijd één van de voornaamste inkomstenbronnen voor de boeren. De aardbei is een voorbeeld van een gewas dat succesvol geïntroduceerd is. Dissnadda Diskul staat sinds de jaren zestig aan het hoofd van dit project.

Na een rit van een uur komen we aan op de berg. Het voelt hier een stuk aangenamer aan qua temperatuur. Nadat Jay de toegangskaarten heeft gekocht, gaan we eerst naar het buitenhuis ( villa ) van de moeder van de koning. Voordat we het mogen betreden dienen we eerst onze blote benen te bedekken met een broek die ons vele maten te groot is.

 

Intreekaartje van Doi Tung Project

Informatieboekje Doi Tung Project, klik op afbeelding om te vergroten

Informatieboekje Princess Mother Commemorative Hall, klik op afbeelding om te vergroten

Omstreeks 10.40 uur bezoeken we de schitterend aangelegde botanische tuin. Vele bloemsoorten zijn hier aanwezig.

Na het bezoek aan de botanische tuin nemen we ook een kijkje in de memorial hal ter nagedachtenis van de koningsmoeder. We zien hier haar vele liefdadigheidsprojecten en persoonlijke bezittingen. We mogen er geen foto's van maken. Om 13.30 uur rijden we terug naar ons resort, waar we een uur later aankomen.

Jozien blijkt te zijn opgeknapt en kan aanschuiven bij de lunch, dat bestaat uit 5 gangen.

Na de lunch gebruiken we onze vrije tijd om te relaxen aan het zwembad. Als we in het zwembad liggen breekt hoosbui los, maar we laten de pret niet drukken en drinken een biertje in het zwembad aan de bar.

Om 19.45 uur staat het diner gepland. Met de groep eten we dan weer heerlijk. Jay heeft ons gisteren beloofd te gaan zingen en doet dit dus. Wij juichen haar toe. Om 23.00 uur liggen we in bed.

 
 

 

Copyright M.Bernards