Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 20
Wanneer: Vrijdag 6 April 2007
Plaats: Kaapstad - Amsterdam
   

 

 

Vandaag onze laatste dag in Zuid-Afrika. Dan komt er een einde aan een mooi avontuur dat we voor geen goud hadden willen missen. Na het ontbijt checken we of de koffers bij de bus staan. Nadat deze zijn geladen maken we een korte stadstour door Kaapstad.

 

 

 

 

 

 

We bezoeken een oud fort waar we getuige zijn van de wisseling van de wacht.

 

 

 

 

 

Het de bedoeling dat we een botanische tuin bezoeken, maar door omstandigheden blijkt die gesloten te zijn. We wandelen daarom maar even door het bijgelegen parkje, waarna we naar een andere botanische tuin gaan.

 

 

 

 

 

 

Aangekomen bij deze botanische tuin maken we van de gelegenheid gebruik om eerst wat te eten. Via een lopend buffet kunnen we kiezen uit vele lekkere dingen. Als iedereen heeft gegeten maken we met Joop een wandeling. Joop heeft veel verstand van de natuur en vertelt veel. Tijdens onze wandeling komen we Klara en Willem tegen die liggen te luieren.

 

 

 

 

 

 

 

Na een uitgebreide wandeling maken we langs de kust van de Indische Oceaan een tour waar we uiteraard weer veel moois zien. Er staat een harde wind en deze is zo sterk dat de voorruit van onze bus wordt ontzet. Corry aarzelt geen moment en rijdt de bus een parkeerplaats op. Eerst wordt geprobeerd om de raam zelf nog te repareren, maar dat lijkt onmogelijk. Er wordt een andere bus opgetrommeld en de glazenmaker komt langs om het te repareren.

 

 

 

 

 

Gelukkig is de andere bus op tijd want we hebben een gezamenlijk diner op het programma staan. Al met al kunnen we na zo'n twee uur oponthoud op weg naar het Hilton Hotel.

 

 

 

 

Met de lift gaan we naar de bovenste verdieping waar het restaurant zit, al waar je een mooi uitzicht hebt over Kaapstad. Onder het genot van een pianiste genieten we van het heerlijke eten. Als iedereen klaar is neemt Ton het woord en met een speech spreekt hij Corry en Joop toe en bedankt hen namens ons allen voor de onvergetelijke vakantie. Uiteraard hebben wij allen nog een fooi overhandigd. 

 

 

Tegen 21.00 uur vertrekken we met de bus naar het vliegveld. Joop rijdt met zijn vrouw in zijn eigen auto naar het vliegveld.

Als we de koffers uit de bus hebben geladen nemen we afscheid van Corry. Bij de incheckbalie nemen wij ook afscheid van Joop. We lopen naar de gate waar vanaf we met de KL598 vertrekken. In de toiletten verruil ik mijn korte broek voor een lange en mijn polo verruil ik voor een blouse met lange mouwen, want we gaan weer naar Nederland. In de vertrekhal kopen we nog wat sigaretten voor het thuisfront en dan wachten we met de rest op het moment dat we het vliegtuig in kunnen. Tegen 23.25 uur gaan we de lucht in.

 

 

 

 

 

 

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards