Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 10
Wanneer: Dinsdag 27 Maart 2007
Plaats: Durban
   

 

 

Na het gebruikelijke ontbijt dat we dit keer samen eten met Willem en Klara, wachten we bij de ingang van het hotel op de rest.

 

 

We gaan eerst naar de kust  ( de Indische Oceaan ) alwaar we een wandeling kunnen maken op de pier. We hebben een prachtig uitzicht op de skyline van Durban. Bij de pier is het een drukte van jewelste. Vele vissers proberen wat te vangen. Het is een komen en gaan van grote vrachtschepen. Ook zien we weer de andere kant van Zud-Afrika: de armoe van de zwervers. In de verte zien we ook nog enkele dolfijnen zwemmen.

 

 

 

 

 

 

 

We rijden verder door Durban waar we tijdens een stadstour mooie gebouwen te zien krijgen. Het heeft door de hoge gebouwen iets weg van New York.

 

 

 

 

De bus stopt bij een Indische wijk waar we een wandeling kunnen maken. We besluiten om ook de vlees- en vismarkt te bezoeken. Je moet geen zwakke maag hebben want we komen onder andere afgehakte geitenkoppen tegen. Ook zien we ingewanden hangen. Hier in Zuid-Afrika een delicatesse, maar voor ons een smerig gezicht. Rondom de markt is ook een kruidenmarkt waar je ook van alles kunt krijgen onder andere gedroogde testikels en gedroogde slangen.

 

 

 

 

 

 

 

Na de markt te hebben bezocht rijden we naar een botanische tuin. Hier krijgen we van Joop een rondleiding, die erg veel weet te vertellen. Wij luisteren aandachtig en genieten van de mooiste bomen en planten.

Tijdens onze wandeling zien we een schoolklas waar iedereen een uniform draagt om zo geen onderscheid te hebben tussen de arme en rijke kinderen.

Jozien ziet een meisje zitten dat apart zit van de rest. Ze blijkt boos te zijn omdat ze niet mee mag spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden terug naar het hotel waar we de rest van de middag vrij zijn. Jozien en ik besluiten op de kamer naar een voetbalwedstrijd in de Engelse competitie te kijken. Tegen achten gaan we naar beneden waar we samen met Ton, Loes, Sietse, Corry, Laura, Jan, Tinus en Chan gaan eten. We willen eerst a la carte eten, maar de ober wijst ons op het buffet wat al klaar is. Na een kijkje te hebben genomen wat er zoals is besluiten we om van het buffet te eten, waar we later geen spijt van hebben gekregen. Heerlijk!

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards