Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 08
Wanneer: Zondag 25 Maart 2007
Plaats: Hluhluwe
   

 

 

Vandaag kunnen we rustig aandoen. Dus niet zo heel erg vroeg op. Op het programma staat alleen een bezoek aan de Zulu stam. Nadat we hebben ontbeten gaan we op weg naar deze stam welke weer anders leven dan de Shangana stam. Bij de aankomst staan de eerste stamleden ons al op te wachten en kijken niet bepaald vrolijk. Met speren en schilden gereed, maar volgens Joop is het normaal dus het is niet tegen ons gericht.

 

 

 

 

 

Bij de binnenkomst in de leefgemeenschap wordt ons een en ander vertelt. Ook de stamoudste spreekt ons toe. Alleen verstaan wij hem niet en nemen het voor kennisgeving aan.

 

 

 

Dan maken we kennis met enkele vrouwen van de stam. We worden uitgenodigd om met het stamhoofd wat te drinken. Het is zelf gemaakt bier wat erg bitter smaakt. Alleen de mannen mogen dit. De vrouwen mogen alleen toekijken. Ook dienen de vrouwen achter de mannen te lopen.

Als afsluiting wordt er nog voor ons gedanst wat erg indrukwekkend is.

 

 

 

 

 

Bij terugkomst bij de lodges drinken we wat waarna iedereen kan doen wat hij of zij zelf wil. Jozien besluit samen met Tineke en John een wandeling te maken. Ik ga niet mee en duik het zwembad in. Al snel volgt Loes die ook wat baantjes gaat trekken in het zwembad.

 

 

 

 

Tegen de avond laten Jozien en Sylvia via tromgeroffel weten dat het diner klaar is. Opmerkelijk komt iedereen op het tromgeroffel af. Na het diner, zoals gebruikelijk, drinken we nog wat met z'n allen. We bedanken de serveersters voor de goede service en geven haar zo'n 100 rand. We kunnen helemaal niet meer stuk. Morgen op weg naar de bewoonde moderne wereld. We gaan via st. Lucia naar Durban.

 

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards